Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mat

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mat

mai 25 2021 - 00:23
Jeg er en jente på 12 år, jeg er litt overvektig. Jeg er 159 cm høy og veier ca 52kg. Jeg veier meg selv vær eneste dag for å sjekke om jeg har gått ned i vekt, jeg hopper over måltider, ingenting fungerer. Men jeg føler meg mye bedre når jeg har klart å hoppe over måltider. Jeg pleier som oftest og hoppe over kveldsmat eller frokost og alltid lunsj. Jeg tygger tyggis når jeg er sulten fordi jeg hørte at det gjør deg mindre sulten. Alt jeg vil ha er en «bikini kropp» men det er ikke lett. Jeg prøver og få folk til å tenke at jeg spiser mye feks jeg sier jeg spiser på burger king nesten vær dag, selvom jeg prøver å unngå det. Jeg prøver og ikke spise mye i hverdagen men foreldrene mine tvinger meg vær eneste dag og sier Du vil ikke havne på sykehuset! Og nei jeg vil ikke havne på sykehuset med en spiseforstyrrelse, det er det siste jeg vil. Alt jeg vil er å bli tynn, jeg prøver å tenke på noe annet en mat og kropp men det funker ikke alltid. Har dere noen tips til hvordan bli tynn? Jeg skal spørre om å starte på trenings senter til sommeren kanskje litt før, det dumme er at de fleste treningssentere som er i nærheten av meg tror jeg at man må være 16 år på:\ Jeg går vanlig vis på ishockey men nå har vi sluttet å trene pga corona. Moren min er veldig irriterende noen ganger også, hun ringte helsesøster på skolen min for å spørre om dette var normalt på trinnet?! Og hun spurte meg om jeg ville gå til helsesøster engang i blant og veie meg?! Altså helsesøster trengte ikke om å få vite hvor mye jeg spiser. Sorry vist det var mye skrive feil eller at dette ikke ga noe mening, men jeg trenger bare hjelp til å bli finere eller tynnere


Hei,

Vi som jobber her ønsker gjerne å snakke litt med deg rundt dette, så hvis du har lyst, så send oss gjerne en melding i vår meldingstjeneste.

Hilsen Administrator
Avatar

Re: Mat

juli 9 2021 - 14:08
Dette er nok ikke det svaret du er ute etter. Jeg får så vondt i meg av å lese dette. Da jeg var 12 år begynte jeg å slite med selvbilde, kropp og mat. Dette er et slit jeg har båret med meg i 12 år, altså halve livet mitt. Spiseforstyrrelsen min har tatt så mye fra meg. Jeg kaller den mitt eget nummerhelvete og jeg vil så inderlig gjerne at du kan få hjelp nå isteden for å kaste bort ungdommen din som jeg har gjort.

Livet handler om så mye mer en å ha en bikinikropp. Det syns du kanskje er kjedelig å lese, men det er så utrolig sant. Å fokusere for mye på kropp og mat røver fra oss så mange av de små og store gledene som gjør livet livlig. Mange av de tynne jentene vi ser på nett og på TV har det veldig vanskelig med seg selv fordi de er under fryktelig kroppspress. Å være tynn gjør ikke at man blir lykkelig, det kan jeg love deg. Jeg kjenner så alt for mange jenter som enda føler seg forferdelig etter de har gått ned i vekt. Spiseforstyrrelser handler om så mye mer enn kropp, selv om det kanskje ikke virker sånn. Spiseforstyrrelser er veldig komplekse, farlige psykiske lidelser. Visste du at spiseforstyrrelser er de mest dødelige og helseskadelige av alle mentale lidelser? Og du som enda er så ung, om du ikke spiser nok kan det ha store konsekvenser for helsen din siden du enda vokser og utvikler deg. Å gå ned denne skadelige, forferdelige veien er ikke løsningen selv om det kanskje kan føles sånn.

Kjenner du en god og trygg voksen du kan prate med? Kanskje helsesøster eller et familiemedlem? Det finnes hjelp der ute og du fortjener å få det bedre med deg selv. :)

Om du tar kontakt med spisfo eller nettros, kan du prate med noen som forstår.Redigert av administrator: Fjernet lenker
Avatar

Re: Mat

juli 18 2021 - 23:26
Hei, sorry for sent svar. Jeg skjønner ikke hvordan jeg kan stoppe, nå har jeg begynt å telle kalorier:( jeg har skrevet at jwg ikke skal over 1000 kalorier, eller jeg skal prøve. Nå er det jo sommerferie og jeg begynner på en ny skole, jeg begynner på ungdomsskolen. Der er det en ny helsesykepleier og jeg vet ikke hvordan jeg får spurt hun eller han om å snakke.
Til forsiden