Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg prøver å kaste opp

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg prøver å kaste opp

mai 6 2017 - 14:31
Hei.

Jeg er ei jente som blir 18 år om ca. 1 måned. Jeg sliter med mat og utseende. Jeg prøver å kaste opp med vilje hvis jeg vet at jeg har spist for mye.

Når jeg snakker med venninnen min om dette så føles det bedre akkurat da, fordi jeg får jo snakket ut om det. Neste dag blir dette ofte værre og jeg begynner å kaste opp igjen.

I påsken og helgene etter påsken var jeg med familien og det skjedde mye annet, dette hjalp meg med å ikke tenke så mye på å kaste opp i noen uker. Jeg snakket med venninnen min i går om dette. I dag for ca. et kvarter siden så kastet jeg opp igjen. De siste gangene jeg har prøvd så får jeg det til, men får ikke opp noe mye. Hvorfor kaster jeg ikke opp noe mye? Jeg tror jeg kastet opp fordi jeg kjente fra før av at jeg var kvalm og ville egentlig ikke spise frokost. Jeg vet at jeg må ha mat, så jeg begynte å spise for mye og ble mer kvalm. Jeg får også veldig dårlig samvittighet av å snakke med venninnen min om dette fordi hun har litt av det samme problemet.

Jeg tror jeg begynner å utvikle spiseforstyrrelser, men jeg har prøvd å kaste opp i mange måneder.

Hva kan jeg gjøre? Hva er galt med meg?
Avatar

Spør om hjelp!

mai 9 2017 - 14:18
Hei!
Jeg tror du har rett i at du holder på å utvikle en spiseforstyrrelse! Det er ikke slik at du er nødt til å "mestre" å kaste opp for å ha spiseforstyrreler.. Det er den psykiske helsen din som gjelder! Det at du i det hele tatt ønsker og prøver å kaste opp er like ille.

Jeg utviklet en spiseforstyrrelse selv. En atypisk spiseforstyrrelse. (Prøver å underspise, overspiser noen ganger og kaster da opp..) Jeg har snart sløst bort 2 år pga spiseforstyrrelsen. (Går på skole, har venner men har det ikke gøy lenger..)
Ikke gjør som jeg..

Jeg annbefaler at du tar kontakt med noen som kan hjelpe deg så fort som mulig! (Helsesøster, lege, voksen du stoler på) Jo lenger du venter, jo vanskeligere vil det bli å kvitte seg med spiseforstyrrelsen.

Problemet ditt er ikke utseende ditt! Om du blir 10kg lettere blir du ikke noe bedre og du vil sannsynligvis føle deg verre. (Det gjorde hvertfall jeg) Løsningen på de vonde følelsene dine er ikke å bli tynn, men å godta deg selv! Dette jobber jeg hardt for å greie nå! (Har fått litt behandling)
Til forsiden