Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg føler at jeg har ødelagt meg selv totalt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg føler at jeg har ødelagt meg selv totalt

april 11 2017 - 13:20
Jeg har hatt vansker med kropp, vekt og ikke minst mat i flere år nå. Det var først for litt over et år siden jeg begynte å ha spiseforstyrrelser. Jeg spiser ca 250cal om dagen og jeg skal egentlig spise 2100. Det er ikke alltid med vilje engang, jeg bare ender opp med å spise kjempelite. Jeg er veldig desperat etter å få mindre bein, men er litt usikker på hvordan- så jeg holder meg til løping eller jogging. Det som skremmer meg er at jeg ikke er tynn i det hele tatt. Men når jeg ser ut som jeg gjør nå, når jeg så vidt spiser.. hvordan hadde jeg da blitt om jeg begynte å spise mer? Jeg takler ikke tanken på det! Jeg tør ikke å spise mer og jeg får ekstrem skyldfølelse om jeg spiser noe som ikke er lite i innhold eller sunt. Jeg er en ganske liten person (i høyde) men har ganske store former. Timeglass formen, da om noen forstår. Jeg har bare kommet meg inn i et mønster der jeg så vidt spiser og alt. Jeg er også kjemperedd for at forbrenningen min blir ødelagt av dette eller at jeg blir veldig veldig svak.
Avatar

Høres ut som om du har det vanskelig

april 19 2017 - 20:15
Hei. Det høres ut som om du har det vanskelig. Det kan ikke være lett å ikke spise mer enn 250 kalorier hver dag. Det er ikke mer enn hva mange spise som mellommåltid. Det virker som om du selv er klar over at det ikke er bra for deg, da du forteller at kroppen din egentlig trenger 2100 kalorier. Du skriver at du er redd for at forbrenningen din skal bli ødelagt av å spise så lite, og det stemmer at den blir det til en viss grad. Jeg vet ikke hvor høy du er eller hvor mye du veier (og det er ikke så relevant heller), men det er noe som heter BMR (basal metabolisk rate). Det er et mål for forteller hvor mange kalorier din kropp forbrenner dersom du ligger rolig og ikke beveger deg en helt dag, altså er det et mål på hvor mange kalorier din kropp trenger hver eneste dag for å utføre livsviktige prosesser. Jeg vil tippe at din kropp trenger mer enn 1200 kalorier for å holde deg sunn, og dersom den kun får 250 kalorier, så kan det gå utover disse livsviktige prosessene. Når du snakker om å ødelegge din forbrenning, så blir den ikke mer ødelagt enn at din BMR blir lavere. Kroppen vil registrere at den ikke får noe næring, og dermed bruke minst mulig energi. Faktisk så bruker kroppen 10-20% av kaloriene den får fra maten til å produsere varme, så jeg kan tenkte meg at du fryser ofte. I tillegg så bruker kroppen krefter på å fordøye maten, men når det ikke er noe mat og fordøye så vil kroppen "spare" de kreftene. Man vil også få lavere forbrenning når man går ned i vekt, fordi at man veier mindre og krever derfor også mindre energi. Man kan også risikere å miste menstruasjonen sin på grunn av lignende grunner. Det er kanskje ikke det naturvitenskapelige du ønsker å høre, men jeg håper at det kan hjelpe litt. Det er ikke farlig å spise mer, og det vil gjøre deg mer godt enn vondt. Verdens helseorganisasjon anbefaler faktisk ikke at man spiser under 1200 kalorier per dag, helt ikke under 1500 heller. Dette for å sikre at kroppen får de livsviktige næringsstoffer som den trenger. Jeg vet ikke hvor lenge du har hatt det sånn, men jeg kan ikke forestille meg hvor tøft det må være både fysisk og psykisk.

Du skriver at du ønsker tynnere bein. Det kan ikke være en god følelse å sitte med at man ikke kan godta den kroppen man har. Slik som samfunnet fokuserer på modeller med tynne, lange og "perfekte" lår, så skjønner jeg godt at man selv blir usikker på egen kropp. Selv ser jeg ofte på bilder av modeller (eller andre på f.eks. instagram) og ønsker å ha kropp som dem. Jeg vet godt at det ikke er en sunn tankegang, men kan ikke kontrollere tankene mine heller. Jeg prøver å jobbe mot et sunnere selvbilde, men det er en langt vei å gå, og sosiale medier gjør det spesielt vanskelig synes ihvertfall jeg. Jeg har selv vært der, og jobber fortsatt for å komme meg ut av den destruktive tankegangen. Jeg spiser mer enn jeg har gjort på lenge, og jeg har faktisk merket positiv fremgang på min fysikk. Jeg tror at trening og sunt kosthold gir bedre resultater enn hva man får av å spise ekstremt lite mat. Husk at man bryter ned ekstremt mye muskelmasse når man sulter. Dette skjer fordi at kroppen ikke får nok glukose (karbohydrater) og derfor bryter ned musklene for å danne glukose som hjertet og hjernen (og resten av kroppen) kan bruke.

Feel free til å legge meg til som venn. Jeg vil veldig gjerne snakke med deg. Hilsen jente 20 som også sliter med tanker om kropp og mat.
Til forsiden