Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg er avhengig av junk-food

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg er avhengig av junk-food

sep 29 2017 - 16:29
Det første jeg føler når jeg våkner
Det som jager igjennom kroppen i timene mellom lunsj og kveldsmat
Natte suget, hungeren etter noe...

Kiloene baller på seg
Jeg ser tilbake til vekten jeg hadde for 2år siden, da jeg i følge BMI var overvektig og en del kilo før det: også for tung.

Så lenge jeg kan huske har kroppen min ikke målt opp i mot skjønnhets-kravene som de aller fleste unge utsettes for. Jeg lever i en alltid nedadgående spiral hvor jeg "skader" megselv med å spise for mye og så skamme meg og si til meg selv at jeg må slutte, at nok er nok, men jeg er fanget i garnet. Hvordan stopper jeg? Jeg vil av.

Altfor lenge har jeg foraktet min egen kropp. Jeg klandrer megselv og måler min verdi opp i mot en skala tilnærmet umulig å nå opp til. Jeg leste et sitat om at forandring kun skjer om du er glad i degselv. Jeg antar at denne "forandringen" de sikter til er en sunn og varig en, ikke en som får deg til å bli sykere.

Alt jeg ønsker meg er å føle meg komfortabel i min egen kropp.

Avatar

Re: Jeg er avhengig av junk-food

sep 29 2017 - 18:01
Jeg vil anbefale å prøve lavkarbo-dietten - det hjalp meg veldig når jeg var i samme situasjon for et par år siden. Jeg hadde alltid et søtsug og en sult som aldri forsvant, men etter at jeg hadde gått på dietten i en eller to uker forsvant søtsuget helt. Jo mindre sukker man får i seg jo mindre søtsug vil man få. Samtidig er det ganske motiverende å se kiloene renne av de første ukene, selv om mye av det er vannvekt. Du trenger ikke gå på dietten resten av livet selvsagt, men det er en god måte å komme i gang med endringene om du ønsker det.

Når det kommer til BMI så er det en standard du burde gi blaffen i. Vi er alle født forskjellig, og BMI-kalkulatorer tar ikke hensyn til det. Man kan veie mer enn kalkulatoren sier du bør veie, men samtidig være normalvektig. Det viktigste er å føle seg komfortabel med seg selv.
Avatar

:)

okt 13 2017 - 01:44
Det er veldig tungt og slitsomt å ha det så vondt med seg selv. Jeg vil annbefale deg å snakke med lege eller psykolog. Det virker som om du har en spiseforstyrrelse. Maaange sliter med akkuratt det samme som deg. Og maaange har fått hjelp til å slutte med spiseforstyrrelse adferd og gradvis følt seg bedre.

Jeg er også veldig hard mot meg selv. Noen ganger føler jeg meg bedre etter å ha sett på gode rollemodeller.. Folk som kjemper i mot dagens syke idealer. For det er faktisk ikke slik at verdien vår har noen sammenheng med vekten vår! Det er jo egentlig helt sykt å tenke slik!

Jeg har forresten ett til tips som hjelper meg! Prøv så godt du kan å snakke i mot den negative stemmen i hodet ditt! Den som sier at du ikke er bra nok. Det kan hjelpe å tenke på hva du ville sagt til en god venn.
Avatar

detingenvet

okt 13 2017 - 20:45
tusen takk!
Til forsiden