Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan går jeg fram?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan går jeg fram?

april 6 2017 - 22:10
Hei dere.

Jeg har over flere år hatt problematikk rundt ernæring og kosthold, og vært overvektig store deler av livet. Jeg overspiser, uten kontroll. Hele dagen bruker jeg til å tenke på mat, og hele dagen er jeg nedfor på grunn av utseendet. Og jeg får ikke til å endre dette på egen hånd lengre, kors på halsen, etter hundrevis av forsøk.

Spørsmålet mitt er, hvordan går jeg egentlig fram for å få hjelp? Tar kontakt med fastlege? Hva er det egentlig fastlegen snakker om når man er der for første gang med spiseproblemer? Hva skjer videre, hvilke alternativ?
Avatar

søk hjelp!

mai 1 2017 - 18:44
For meg høres det ut som om du har en overspising spiseforstyrrelse! Det er faktisk en veldig vanlig spiseforstyrrelse så ikke vær redd for å søke hjelp! Det vitenskapelig beste programmet for mennesker med overspisingsproblemer er en behandlingsmåte som Christopher G. Fariburn har funnet. Hvis du googler boken "få bukt med overspising" kan du lese litt om den. Noen greier å kvitte seg med spiseforstyrrelsen selv, men mange trenger hjelp av en behandler.

Jeg vet ikke hvor i landet du bor så jeg vet ikke hvilke typer behandlinger de har. Haukeland i bergen følger i hvert fall den boken sin behandling.. Jeg anbefaler deg å snakke med legen. Jeg tipper at du vil bli sendt videre til noen spesialister ganske snart. Har ikke hørt om noen som har blitt behandlet av legen sin.

Jeg har en atypisk spiseforstyrrelse. Nå jeg gikk til legen greide jeg ikke å si noe selv. Jeg ville være sikker på at legen forstod problemet og at han fikk all informasjon han trengte. Derfor skrev jeg problemet på et ark og gav det til ham. Han hadde noen enkle spørsmål også spurte han om jeg ville bli sendt til noen spesialister for behandling. Det gikk kjempe fint!
Til forsiden