Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hjelp til å håndtere overspisning

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hjelp til å håndtere overspisning

okt 25 2020 - 20:41
Hei,
Jeg har slitt med emosjonell spising / overspising siden før jeg sluttet i barnehagen, jeg nærmer meg nå midten av 20 årene. På grunn av dette har jeg vokst opp i alvorlig fedme kategorien siden da og veide igjennom hele oppveksten dobbelt så mye som andre jenter på min alder. Kan vel si det er ikke lagt fra det nå heller.

Jeg er den person som legger mest på seg på magen og derfor leder den høy vekten til masse smerter i kroppen og begrensninger i hverdagen og når jeg er i aktivitet. Jeg er alltid redd for å prøver utstyr eller lekeplasser da jeg er redd for å ødelegge stativene på lekeplassen eller falle og slå meg og ikke komme meg opp igjen. Jeg er egentlig veldig aktiv men jeg har måte stoppet å gå på gruppe timer på Treningsenter på grunn av smerter i kroppen, og at jeg rett og slett ikke klarer å følge med i tempoet, noe jeg har pleid

Å gå opp 10 kg i året er jeg blitt vant til nå siden jeg har gjort det i 4-5 år. Jeg har holdt på med faster av forskjellige slag gått ned 8-10 kg også har jeg innen få mnd gått opp den vekten og rystende 10 kg. Ingen ende skal det ta. I fjor var første året jeg klarte å gå ned 10 kg over noen uker og sagte med sikkert i 7-9 mnd til gikk jeg ned 100 gram til 1 kg i mnd, til slutt når nyåret begynte jeg å gå ned mer bestemt igjen og gikk ned 8 ny kg de første 3-4 mnd i år, jeg hadde klart å gå ned 20 kg og følte jeg hadde fått kontroll på mine vaner og funnet en vei og gå, ting så lyst ut. Men så fikk jeg mye i mitt private liv og jeg opplevde å miste de gode vanene og sakte men sikkert følte jeg at jeg druknet i mangel på kontroll på kostholdet mitt... i 3-4 mnd har det hvert mye press, stress, nedstemthet og jeg har gått opp 9 kg på 3 mnd. Jeg prøver stadig og komme tilbake med gamle vaner men har den stemmen i hode som gir meg lov til å overspise på følelsene mine. Helseplagene som jeg trodde var et minne er tilbake og jeg føler meg fortapt.

Jeg ønsker å komme ned til en sunn vekt slik at jeg kan lever aktivt uten smerter og ikke la vekten min påvirker hva jeg tør og ikke dør å gjøre. Men jeg opplever at hjelpe tjenester ikke hjelper med folk som overspiser og vil gå ned i vekt, er veldig i mot bevist vektnedgang, noe som får meg til å føle at jeg ikke har noe der å gjøre, og de informerer de om også. Er det noen her som har råd eller kjenner til gruppe eller andre forum hvor folk som sliter med overspising kan snakke sammen og hjelpe hverandre?

takk til de som orker å lese alt dette.
Avatar

Hei

nov 2 2020 - 02:22
Hei, så leit å høre om problemene dine og håper du får hjelp. :)

Har du sjekket ut RSSO/LSSO Regionalt/Lokalt senter for sykelig overvekt? De skal kunne tilby behandling. Har ingen erfaring med de selv, men kjenner flere som får behandling og oppfølging der.

Vet ikke hvor du holder til, men kanskje du kan henvende deg til DPS der du bor om å få behandling hos de. Kan tipse om CBT-E behandling, men da må du ha noen å hjelpe deg på veien :)

Ellers så vet jeg dessverre ikke. Men tenker det er viktig å få hjelp hos de rette folkene som forstår en spiseforstyrrelse og kan gi deg hjelp til å behandle den :)

Til forsiden