Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har lyst på anoreksia.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har lyst på anoreksia.

feb 28 2020 - 11:26
Beklager hvis dette gjør noen sinte eller noe, men kjenner på et behov for å lufte noen helt ærlige tanker.

Jeg er overvektig, og har forsøkt å gå ned i vekt flere ganger. Har nå på 8 mnd gått ned 15kg, men så stopper det igjen. (Har 5kg igjen før jeg er normalvektig).
Problemet mitt er at jeg ikke klarer å begrense meg! Spiser jeg chips, så spiser jeg hele posen! Osv..

Har i snart 2 mnd gått på enda en ny diett, men kjenner at jeg begynner å få et anstrengt forhold til slankingen.
Jeg får veldig dårlig samvittighet hvis jeg spiser for mye, eller usunn mat.
Kjenner at jeg da har lyst til å kaste opp maten, men av praktiske grunner ikke får gjort dette. (En samboer som er hjemme, og så synes jeg det er ekkelt).

Jeg har derfor begynt å trene oftere, og da spesielt løping. Er forsiktig med styrketrening da muskler veier mer.
Føler for en trang å trene hver dag, samtidig som jeg er sliten og ikke alltid jeg orker å trene. Får også da veldig dårlig sanvittighet, blir litt urolig og føler på kroppen at fettet legger seg.

De siste dagene har jeg forsøkt å spise mindre, og trene mer. Veier meg hver dag, men går ikke ned i vekt!
Har ikke telt skikkelig kalorier, men skal begynne med dette for å få kartlagt om jeg virkelig spiser så lite som jeg prøver på.
I går hadde jeg rundt 700kcal. Men har ikke gått noe ned i vekt..

Jeg har lyst til å få anorexia, slik at jeg klarer å gå ned i vekt. Jeg har lyst til å klare å la være å spise mye mat. Jeg har lyst til å bli tynn, passe de gamle klærne mine og føle meg komfortabel i sommerklær.

Det jeg trenger hjelp til er å finne utav hvorfor jeg ikke går ned i vekt.
Hvilken trening er best? Og hvor lite må jeg spise for å gå ned i vekt?
Avatar

:-)

april 26 2020 - 14:53
Hei KISSHA25
Har sendt deg en venneforespørsel :-)
Avatar

Kutt ut...

juli 9 2020 - 12:03
Kjenner jeg blir innmari forbanna når jeg ser folk som «ønsker seg spiseforstyrrelse» Altså, ja, jeg skjønner du sliter med å tape vekt, men en spiseforstyrrelse er alt annet enn et hjelpemiddel for vekttap. Klart du kan bli tynn, men du blir ikke pen: du blir grå og uren i huden, kroppshåret blir mørkere og kan vokse mer hyppig - for ikke å nevne det som skjer inni kroppen: skader på spiserør, tarmer, magesekk, muskler, etc etc. Jeg ble syk med spiseforstyrrelse da jeg var fjorten (er nå 26) og per dags dato kjemper jeg for livet mitt. Ja, du hørte riktig - Jeg kan faktisk dø av dette som du så gjerne vil ha. Ikke tro i ett sekund mer at spiseforstyrrelser er et bra verktøy for å bli tynn, pen osv osv. Spiseforstyrrelser dreper og ødelegger verten sin. Med sånt snakk som du driver med her, kan du like gjerne si at du ønsker deg kreft. Spiseforstyrrelser er en SYKDOM ikke en skjønnhetsmiddel. Det eneste jeg kan oppfordre deg til er å få noe hjelp til å tenke annerledes, før du faktisk pådrar deg en spiseforstyrrelse og ender opp på sykehuset som meg om noen år. Ikke tro at du kan kontrollere en spisefortyrrelse, det vil alltid komme et punkt hvor du forstår at den han fått sine egne bein å stå på og styrer hele skuta. Så slutt lek med ilden, er alt jeg kan oppfordre til. Vil du være tynn og sjuk, eller litt fyldig og frisk er jo spørsmålet her.
Avatar

enig

aug 11 2020 - 23:14
asså
skjønner deg kissha25
men
les kommentar madeleineee
dette
er veldig alvorlig
og har selv sett
sykdommen (!!!!!)
på nært hold
dette er ikke pent.....
bedre litt fyldig da ja
Avatar

Hei kissha

aug 11 2020 - 23:45
Det er ikke lett for noen å gå ned i vekt for det er det da man starter og gir opp starter og gir opp.slik er det.jeg ser at du må ha det så fælt som i det hele tatt ønsker å få anorexia.madeleine skjønner du blir oppgitt at du blir provosert men mennesker sliter på forskjellige måter.det at kissha tenker på denne måten her viser hvor mye personen sliter faktisk bare det at noen ønsker en slik sykdom.
Avatar

hello

feb 2 2021 - 22:52
kan forstå deg, men som en som har hatt anoreksi og bulimi så er dette absolutt ikke noe å ønske seg. Å leve sånn som jeg gjør nå er forferdelig. bare å tenke på mat får meg til å føle meg skyldig
Avatar

Re: Har lyst på anoreksia.

april 26 2021 - 18:59
Jeg vil begynne å si at jeg skjønner virkelig hvorfor mange her ble veldig provosert. Dette er en alvorlig, dødelig mental lidelse som mange kjemper over liv og død med. Men jeg vil også si at jeg skjønner at du har det vondt og sliter og at du kanskje ser på anoreksi som en utvei. Det er det ikke.

Du kan spørre deg selv hvorfor du føler at du må sulte deg for å slutte å overspise. Det er et annet, sunt alternativ mellom spisevegring og overspising. Jeg har selv slitt med både overspising og spisevegring og kjenner meg dessverre igjen i det du sier om å ønske du slet med det mathelvete som resulterer i vekttap.

Det faktum at du tenker at du må sulte deg isteden for å øve på å få et sunt forhold til mat og porsjoner er i seg selv evidens på forstyrret forhold til mat. Vennligst få hjelp før du ødelegger deg selv!

Om du trenger råd eller noen å prate med:
https://www.spisfo.no/
Avatar

Se musikkvideoen

april 26 2021 - 19:34
When the lord av Susanne Sundfør.
( musikkvideo til en dokumentar om en kvinnelig kjent norsk fotograf som døde av anorexia i 2019)

Kanskje da har du ikke så lyst på den sykdommen lenger.

( btw å straffe seg selv med spise/ ikke spise er en form for selvskading og det er psykiske lidelser man skal ta tak iførst og fremst)
Avatar

Fra en overspiser selv

april 30 2021 - 12:56
Hei sann Kissha25.

Jeg håper det går bra med deg, ettersom dette er for over ett år siden.
Selv er jeg svært overvektig, og har gjennomgått denne tankegangen selv i løpet av mange år. At det hadde vært «enklere» å få anoreksia eller bulimi sånn at man kunne gå ned de kiloene for å se bedre ut. Det er helt forståelig at man blir frustrert når man har prøvd hardt for å gå ned i vekt, men så stopper det opp plutselig, og man føler man må dy til noe drastisk for å kunne bli tynnere.

Overspising er noe jeg selv sliter med til dags dato, så kjenner meg igjen med det du sier å spise opp hele potetgull-posen. Så langt har jeg greid og gått ned 3 kg på 5 uker, og har innsett at for at jeg skal kunne leve mens jeg går ned i vekt, så må jeg ta det sakte. Vanligvis ønsker man en dramatisk forskjell kjapt, men om man skal gjøre det sunt må man rett og slett innse at den sikreste veien er å gå sakte ned.

Trening er veldig bra, men dersom en trener altfor ofte kan man få skader og mye melkesyre i muskulaturen som gjør dritvondt. Dette erfarte jeg i den perioden hvor jeg trente 2-3 timer hver dag med sikkerlig intensiv trening. Dette var i en veldig dårlig periode for meg.. Jeg greide da å skade noe av muskulaturen i leggen min, og måtte avstå fra trening i en lengre periode. Da gikk det over i den onde sirkelen igjen med overspising, og jeg gikk opp alle kiloene jeg hadde gått ned.

Har du noen du føler du kan snakke med om disse tankene dine?
Har du pratet ut med samboeren din om vanskene du har?
Å kunne ha i alle fall én person som kan bidra til støtte for deg, både når det gjelder å kunne gå ned i vekt på en sunn måte, og disse plagsomme tankene du har om å ønske anoreksia.
Eventuelt prate med en profesjonell om dette - det er veldig lurt.

Jeg har gravd meg ned i alle detaljer for hvordan gå ned i vekt, og resultatet av all «etterforskningen» min er egentlig at man må redusere kaloriinntaket sitt mer enn det man bruker. Jeg veier en god del, så jeg startet med 1600 kcal om dagen, men etter hvert som jeg går ned si 5 kg, så må jeg trappe mer ned på kaloriene jeg kan spise. Justere det ettersom.

Spiser man altfor lite, vil kroppen ta dette som en «trussel» og spare på alt fettet/sukkerlagrene, og man vil ikke gå ned i vekt. Derfor er det viktig å ikke sulte seg selv, eller bare spise f.eks 1000 kcal hver dag.
Slik du beskriver det så har du allerede gått ned mange kilo, men det har stoppet opp. Du teller heller ikke kalorier. Å telle kalorier er en fin start å kunne vite hvor mye man putter inn i kroppen, hva slags næring man får i seg, man blir mer bevisst på inntaket sitt, og man kan ha mer suksess å gå ned. Dette er ting jeg skulle ønske jeg visste om tidligere. Bare pass på å ikke bli altfor kalorifokusert. Du skal kunne få lov til å ta litt potetgull innimellom. Et tips jeg har nå som jeg går ned i vekt er å ta ut potetgull fra posen, legge det jeg kan spise av det i en skål, og legge posen tilbake i skuffen. Da blir jeg ikke fristet til å spise opp hele, og må traske meg bortover til skuffen for å hente posen. Da vil jeg som regel ha greid å tenkt over (på vei bort) at jeg ikke trenger å spise mer av den.

Jeg er absolutt enig med folkene over at anoreksia/bulimi er ikke veien å gå, og jeg håper inderlig at du ikke har latt anoreksia tatt over tankegangen din. Det er ekstremt farlig, fordi «hun» kontrollerer alt i hverdagen. Er som en skygge som forteller deg hva du kan og ikke kan spise/gjøre. Ønsker ingen dette, ikke min verste fiende en gang.

Håper alt er godt med deg, og at du fikk noe informasjon om hvordan du kan gå ned på en sunnere måte.
Ta vare på deg selv <3
Du fortjener å ha det bra med deg selv <3

Om du har spørsmål til meg eller ønsker å ta kontakt, så gjerne gjør det <3 Jeg er veldig åpen om mine problemer og vansker, så er bare å spørre i vei!
Avatar

Re: Har lyst på anoreksia.

april 30 2021 - 15:45
Som ett generellt tips, så handler vekttap for de aller fleste 80-90% om kosthold og 10-20% trening. Det beste er om du klarer og finne sunnere alternativ til kosen. Gulrøtter + kesam basert dip feks istedet for chips.

Lykke til :)
Avatar

Re: Har lyst på anoreksia.

mai 4 2021 - 15:59
Vær forsiktig hva du ønsker deg. Anoreksi er en dødelig sykdom som mange kan dø av. Du kan gå ned i vekt uten å få anoreksi hvis du ønsker det.

Har du prøvd periodevis fasting eller juice dietter? Det med fokus på balansert trening, og næringsrikt mat.
Avatar

Noen tips

mai 4 2021 - 16:18
Gradvis nedtrapping av usunt kan være en idé. Og hvorfor trenger man å spise hele sjokoladen, den smaker det samme uansett størrelse.

1. Skjær opp sjokoladen i småbiter, og nyt den ene biten. Bruk lang tid på den. Ikke bland ut smaken på 10 minutter. Dette kan redusere behovet for å ta flere biter. Legg resten unna (alternativt kast de).
2. Sukkerfri brus, bare stopp med alt annet
3. Kjøp potetgull med mindre karbo....bacongull er vel mindre. Ta en liten skål, og nyt sakte (som punkt 1)
4. Juice kuttes ut, drikk evt vann/sukkerfri saft
5. Frukt/grønnsaker med dip/rømme er grævlig godt spør du meg. Og mindre usunt.

Avatar

Tror ikke det er veien du vil gå

mai 4 2021 - 19:48
Jeg lover deg på alt jeg eier og har.
Du vil ikke ha anorexia!
Det er en livslang kamp daglig hvor fokuset ditt står bare på mat, mat og atter mat. Hvor mye man veier. Har man gått opp 1 kg så raser hele verden rundt deg.

Oppsøk en kostholdekspert for eksempel.
Så du kan lære deg sunne måter å gå ned i vekt.
Avatar

Re: Har lyst på anoreksia.

juni 18 2021 - 11:40
Har du sett på [url=https://www.wikipedia.org/]wikipedia[/url]? Det er veldig nyttig for å utvide din horisont. Jeg anbefaler deg. https://www.wikipedia.org/
Avatar

Re: Har lyst på anoreksia.

juni 18 2021 - 11:41
<a href="https://www.wikipedia.org/">https://www.wikipedia.org/</a>
Til forsiden