Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har bulimi og er så lei!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har bulimi og er så lei!

feb 21 2021 - 14:16
Er det noen som har sliti med bulimi, men som kom seg ut av deg og kan dele noen tips?

Jeg er så møkkalei nå. Overspist og kastet opp i snart 1 år. Vekten går opp fordi jeg ikke klarer å kvitte meg med alt jeg har spist, jeg får ikke trent fordi jeg ikke har energi, jeg er ikke sosial for det byr på problemer og flesteparten av dagen henger jeg med hodet over do.

Jeg vil tilbake til livet med et sunt forhold til mat. Jeg vil spise sunt, jeg vil ha overskudd, trene og være sterk og jeg vil kose meg med godteri med måtehold.

Sånn jeg har det i dag klarer jeg ikke slutte å spise før jeg er så mett at jeg nesten sprekker. Akkurat spist 2 solskinnsboller, 1 kg smågodt og 200 gram sjokolade og føler meg helt jævli
Avatar

Trist å høre!

feb 27 2021 - 20:02
Hei TorunMuz

Jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver, og har selv hatt bulimi. Er frisk nå, og vet at tipsene jeg kommer med nå sikkert er litt kjipe når du står midt oppe i det, men prøv å planlegg dine måltider kvelden før, eller lag en ukesplan med måltider og klokkeslett. Vær nøye med at disse måltidene er store nok til at du føler deg mett, men uten å overspise. Mange overspiser og kaster opp fordi de har gått for lenge uten mat, og dermed craver alt når de først skal ha noe mat.


Ellers råder jeg deg til å søke hjelp. Det kan være vanskelig, men skriv ned litt hva du ønsker å få frem til legen, og hva utfordringene dine er. Bor du i Trondheim, Oslo, Bergen eller Stavanger, er ROS et godt alternativ å ta kontakt med for veiledning- de har personer med egenerfaring som veileder deg om du sliter med mat, vekt, kropp etc.

Ikke vær så hard med deg selv, vi står i en vanskelig situasjon der mange har fått endret eller mangler sine vante rutiner... Som kan gjøre at spiseforstyrrelsen får ekstra spillerom..
Til forsiden