Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Flytte fra samboer for å redde forholdet?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Flytte fra samboer for å redde forholdet?

feb 22 2017 - 05:39
Hei!

Jeg trenger noen gode råd fra dere her! Har igjennom en stor periode slitt med depresjoner og angst, og har de 2 siste årene slitt med spiseforstyrrelser. Har en god blanding av anoreksi, og ortoreksi der jeg spiser litt mat men det er kun type salat og agurk. Dette er noe jeg endelig har inrømmet for samboeren min, og jeg går nå fast til psykolog 1 gang i uken for dette.

Det som har preget tankene mine mye den siste tiden, er hvor mye forholdet vårt er påvirket av disse problemene mine. Jeg elsker kjæresten min over alt, og jeg vil gjøre alt for at forholdet skal fungere. Men jeg kjenner stadig på følelsen av at jeg vil være alene, jeg håper han drar ut og henger med kompiser og jeg kjenner jeg blir lettet når han reiser offshore med jobben. Disse tankene plager meg, og jeg føler jeg ikke kan være en god kjæreste lenger. Sexlivet vårt er blitt utrolig dårlig, og sånn generell fysisk kontakt unngår jeg mye.

Jeg har vært redd for å snakke med han om dette, ettersom han har vært så snill og forståelsesfull med meg den siste tiden. Men jeg fortalte han for noen dager siden at jeg vurderte å flytte ut, for å kunne prøve å redde forholdet. Jeg har fått tilbud om en hybel i byen, og denne vil være nærmere skolen min som vil gjøre ting lettere for meg på den fronten. For jeg føler jeg trenger ro og privatliv, for å kunne prøve å jobbe meg igjennom dette. Men jeg er redd for at dette er feil å gjøre. Tenk hvis dette gjør at jeg gir etter for spiseforstyrrelsen helt? Vil dette skape mer problemer enn hva det vil hjelpe?

Føler meg så utrolig angstpreget og nedstemt når vi begge to er hjemme. Hva bør jeg gjøre???!! :S
Avatar

Re: Flytte fra samboer for å redde forholdet?

feb 24 2017 - 18:37
Jeg skjønner godt at du føler deg angstpreget, for det er et stor valg du må ta. Kanskje du skal vente litt med å flytte ut og se om du kan ta noen skritt i riktig retning med hjelp fra psykolog..? Å bekjempe en spiseforstyrrelse er nok ikke noe man kan klare helt alene, i så fall så tror jeg at det er mye vanskeligere enn dersom man har et støtteapparat rundt seg. Det er bra at du har begynt å åpne deg opp for din kjæreste og det tror jeg er et viktig steg i riktig retning. Nå som han vet litt mer om hvordan du har det, så kan han i større grad hjelpe deg enn tidligere. Det er viktig å få snakket ut om hvordan du føler det.

Du snakker om at du ønsker å være alene. Har du noen tanker om hvorfor det er slik?

Jeg følte også at jeg var litt "fanget" slik jeg bodde før og tenke at det var en del av min spiseforstyrrelse og at alt ville blir bedre dersom jeg flyttet ut. I begynnelsen ble ting mye bedre, men etterhvert så krøp de gamle vanene stadig tilbake igjen og jeg nå føler at jeg er tilbake hvor jeg startet. Jeg var, slik som det høres ut som du også er, redd for at det skulle bli mye værre dersom jeg flyttet for meg selv. Jeg føler at jeg har mer "fred" med tanke på at jeg ikke er rundt de personene som skapte en del stress i livet mitt, men nå som jeg bor alene så er jeg for meg selv - og det kan være ganske vanskelig til tider dersom man trenge noen å snakke med..
Til forsiden