Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bulimi

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bulimi

mai 9 2018 - 16:15
Jeg har vært syk en stund nå med bulimi. Jeg bor alene, så det er lett å skjule siden vekten er innenfor normalområdet. Jeg har lyst til å fortelle det til en venninne eller mine foreldre, men er redd for negativ tilbakemelding eller aller verst å ikke bli trodd. Er det noen som har erfaring med å fortelle folk rundt seg om bulimi uten at det ble oppdaget?
Avatar

Re: Bulimi

mai 31 2018 - 04:15
Jeg har sagt det til folk på litt forskjellige måter. Søskenbarnet mitt har anoreksia og hun sa jeg det bare rett ut til, så nå samarbeider vi litt på en måte for å bli tynnere, til kjæresten min har jeg av og til spyr, men jeg overbeviser han om at jeg ikke har bulimi, men at jeg er usikker på kroppen min og at jeg spyr av og til hvis jeg får dårlig samvittighet for å ha spist for mye. Faren min har sett det på meg når jeg har vært veldig tynn. Han blir veldig fort sur for dette, men jeg merker at det bare er fordi han er redd for meg. Psykolog er de letteste å snakke med fordi de kan ikke dømme deg. Til slutt har jeg sagt det til broren min. Jeg sa at jeg spydde og om at han plis ikke kunne si noe til foreldrene mine og heller hjelpe meg.
Avatar

Re: Bulimi

juni 2 2018 - 20:21
Okei, jeg er mer interessert i å si det slik at jeg kan få støtte og oppbakking til å jobbe mot å bli frisk fra det hele :)
Avatar

Re: Bulimi

juli 2 2018 - 19:21
Hei. Så bra at du ønsker å si det til noen, samt at du jobber mot å bli frisk :)
Til en venninne kan det kanskje være enklere å si det i en litt uformell setting? For eksempel på en jentekveld der dere snakker om alt og ingenting? Det fungerte hvertfall bra for meg :)
Avatar

Re: Bulimi

aug 2 2018 - 03:49
Jeg har hatt bulimi og det er heeelt forferdelig.

Jeg har aldri følt meg fet eller noe slikt, har har alltid fått høre at jeg er for tynn og at jeg må legge på meg. Men hell nah
Jeg hadde ikke dårlig samvittighet men det var delevis for å straffe meg selv og forde jeg var sint på meg selv for at jeg levde Basecally. Etterhvert ble det så ille at jeg måtte løpe inn på badet både rett etter og under måltider. Det var svert utmattende, fordi etterhvert ønsket jeg å kunne nyte et måltid uten at brekningene ville komme.
Jeg sluttet også å spise så jeg begynnte å svime av på skolen og slik.
Veninnene, kompisene og kjæresten min ble så bekymret at de begynnte å presse meg til å spise. De tvang mat ned i halsen på meg og FaceTimet med meg for å forsikre seg om at jeg spiste. Og det hjalp.

Men jeg tror at bulkimia ikke er så ille som folk tror, det gir deg en følelse av mestring og kontroll. Og jeg tror ikke det er farlig før det kommer ut av kontroll
Avatar

Så bra!

aug 21 2018 - 04:37
Så bra at du har planer om å fortelle dine nærmeste! Jeg kjenner meg veldig igjen i det å være redd for å ikke bli trodd!
Men tenk deg om det var din venninne eller en i familien som fortalte noe slikt til deg. Du ville nok trodd dem og ønsket å støtte dem!

Du kan jo bare si det rett ut som det er. Du har det vanskelig fordi du har en spiseforstyrrelse. Så vil samtalen sikkert videre derfra.

Om de ikke vet noe om spiseforstyrrelser, kan du annbefale dem å lese om det på nettet dlmer noe.
Til forsiden