Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bulimi - Den onde sirkelen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bulimi - Den onde sirkelen

nov 1 2017 - 21:06
Har slitt med overspising og oppkast i ca. 1 år nå. Har virkelig lyst til å komme meg ut av denne onde sirkelen. Det tar opp all min tid. Går mitt siste år på universitetet nå, og det er vanskelig å holde konsentrasjonen når fokuset mitt kun er på mat og hvor fort jeg kan bli kvitt mitt konsum på raskest mulig tid. Ikke bare tar det mye av hverdagen min, men det er også ekstremt dyrt å holde på med dette. Har virkelig ikke kontroll over følelsene mine og trangen for å spise alt jeg kommer over/har lyst på.
Har isolert meg veldig det siste året og sliter veldig med å prate om dette med venner og familie, da jeg er redd hvordan dette vil bli tatt i mot.
Er det noen andre som har eller har hatt det slik og har noen tips til hvordan man takler dette?
Avatar

Skulle ønske...

nov 4 2017 - 22:47
jeg hadde fasiten, men jeg er fremdeles ikke frisk. Jeg er bedre enn jeg har vært på lenge, og det hadde jeg aldri klart om ikke jeg fikk god oppfølging av fastlegen. Jeg syntes alltid det var flaut å ha bulimi, men jeg begynte med å fortelle det til fastlegen etter å ha gått til psykolog på grunn av angst og depresjon i over et år uten å nevne spiseproblemene. Først da jeg klarte å innrømme for meg selv og andre at jeg har et problem med mat, klarte jeg å begynne på prosessen å bli frisk. Jeg snakker ikke helt åpent om det, men de viktigste vet det, og jeg kan snakke om det som om det ikke er farlig. Det har vært et viktig steg for meg. Jeg har i tillegg fått god hjelp i antidepressiva, selv om jeg føler at de gjør meg kald og følelsesløs, men akkurat nå er det viktig for meg å være litt kald, for da bryr jeg meg mindre om det meste. Det aller verste med dette, er egentlig at jeg har følelsen av at "mine problemer" ikke betyr så mye, er mindre farlige enn andres osv. Men medisinene gjorde at jeg ble mindre redd for å være åpen. Det går rette veien nå.
Avatar

Re: Bulimi - Den onde sirkelen

nov 5 2017 - 21:45
Jeg har det akkurat på samme måte. Slitt med dette i rundt 2 år. Vil gjerne snakke med deg om det, så jeg la deg til som venn :)
Til forsiden