Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Avslag på Behandling

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Avslag på Behandling

des 3 2021 - 00:39
For drøyt et år siden skulle jeg overføres fra bupa til dps, og skulle gjøre en «mini» test for videre utredning når jeg fikk byttet psykolog. Han jeg snakket med på bupa følte det var greit å gjøre det med han, siden etter 2 år sammen så hadde jeg en viss tillit. Jeg følte meg nokså trygg på at han tok meg seriøst og faktisk brydde seg.
Testen var en hel del spørsmål om ulike mentale «sykdommer» som førte til at jeg fikk diagnose for angst, depresjon og suicidalitet. Men det jeg ikke fikk noe for var spiseforstyrrelse.
Det min tidligere psykolog sa etter testen var;
«Du oppfyller alle krav utenom ett for å få diagnosen anoreksi»
Alle utenom ett krav.
Men jeg var tydeligvis ikke «syk nok» siden jeg ikke var undervektig.
Helt siden det har jeg nesten hatt som et mål å bli syk nok til å få hjelp.
Jeg vet jeg ikke kan klare å hjelpe med selv alene med dette, så jeg må bare vente til det er livstruende med å starte noen behandling.
Siden dette var ca. 1 år siden så har mye forandret seg, men jeg sliter fortsatt mye, jeg er fortsatt ikke undervektig men jeg har blitt en god del mindre siden det.
Jeg er fortsatt ikke «syk nok» for å få hjelp og behandling.
Hvordan kan helsevesenet si slike ting til allerede deprimerte og syke ungdommer?
Da jeg endelig etter mange år turte å spørre om hjelp ble jeg dyttet vekk.
Det føltes som om de nesten skulle ha meg til å bevise at jeg slet med å spise. Kom tilbake når du er «by the book»
Idk, det satte dype spor i meg og har lenge vært «inspirasjon» i mine mørke dager hvor jeg nekter å få i meg noe.
Avatar

Re: Avslag på Behandling

des 3 2021 - 04:49
Dette er verdens minste problem. Du trenger bare å snu deres egen intellektuelle og ideologiske feighet mot dem selv.

Klag, og krev ny vurdering.

Gjør det helt klart for dem at det ikke er noe som helst problem for deg å påføre dem et enormt budsjettmessig tap å _la være_ å ta deg inn til behandling, enn å gi deg det du har rett på, og at de egentlig ikke har noe annet valg, når de i utgangspunktet er for feige til å protestere mot den menneskefiendtlige og samfunnsødeleggende ideologien _New Public Management_, som ene og alene er et produkt av alvorlig sinnssykdom.

Du finner både M.I.N.I. og instruksjonene på nett, sørg for å svare "riktig" neste gang slik at du er _innenfor kravene_ til å være "syk nok".

(Hadde mange nok gjort dette, ville vi sett en forandring i psykisk helse - sektoren øyeblikkelig...)
Avatar

Re:

des 3 2021 - 08:41
Hva er poenget med _ _ _ ????
Avatar

Re: Avslag på Behandling

jan 19 2022 - 08:05
Kanskje litt sent svar. Beklager, Har gått igjennom lignede prosess selv. Det er så synd at vekten spiller en så stor rolle. En «normalvektig» kan slite like mye, og ha like stort symptombilde som en som er «undervektig». Spiseforstyrrelse er den psykiske lidelsen som tar flest liv, og når man får høre at man ikke er «syk nok» gjør det det enda vanskeligere å søke hjelp. Jeg har aldri følt meg «syk nok», så skjønner hvor skadende å få slik tilbakemelding kan være, jeg føler virkelig med deg.
Ville ha gått via fastlege, om du har en fastlege som kjenner deg og din situasjon? Fastlegen kan søke om innleggelse ved f. Eks RASP eller Modum bad, som begge er seksjoner for pasienter med spiseforstyrrelse. RASP har tilbud om poliklinisk behandling, dagbehandling eller døgnbehandling (altså innleggelse, hvor man bor ved klinikken). Håper virkelig du får hjelp så fort som mulig! Det er virkelig mulig å bli frisk <3 masse lykke til!
Til forsiden