Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Andre med overspisingslidelse?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Andre med overspisingslidelse?

sep 16 2017 - 15:12
Kvinne 27, ensom som f***, deprimert, angst og spiseforstyrrelsen overspising. Her snakker vi å aktivt gå ut og handle poser med dritt for så å isolere seg hjemme og trykke i trynet til magesekken nesten sprekker. Er det noen andre som har det slik? Jeg har hørt rykter om at andre finnes, men føler meg helt mutters alene i denne absurde sykdommen.

Ønsker noen å chatte med, ikke møtes.

Avatar

Re: Andre med overspisingslidelse?

sep 18 2017 - 10:20
Jeg sliter ikke med overspising lidelse, men jeg har på følelsen at mange kan slite med dette for at dem spiser mye sukker eller er vandt med fra barndommen med mye godteri, junk food, osv.

Jeg leste noe en gang om at grunnen til at barn liker godteri/sukker er fordi det gir en umiddelbar belønning og trigger noe i hjernen. Sånn er det vel i grunn for voksne å.

Kan det hjelpe å melde seg på et mat/kokkekurs der du får litt hjelp og inspirasjon til et bedre kosthold? Selv har jeg troen på at å fokusere på et sunt kosthold med rikelig frukt og grønt gjør susen.

Et annet råd kan være å finne seg en hobby, noe annet du får ut følelsen /noe som fyller tomrommet istedenfor å overspise. Hvis du ikke vet hvilken hobby, prøv alt! Ikke gi deg. Meld deg på alle kurs som finnes, finn noe på nett... Jeg leste og en pass at det tar visstnok 21 dager for at nye vaner skal manifestere seg. Gjennom et kurs kan det hende du og får nye bekjentskaper som kan hjelpe deg til å slutte å overspise.

På facebook finnes det og mange diskusjonsgrupper, hva med å melde deg inn i noen av disse og engasjere deg der?
Avatar

Re: Andre med overspisingslidelse?

sep 18 2017 - 20:28
Takk for tips, foretrekker å være anonym så kommer ikke til å melde meg inn i facebookgrupper.

Det stemmer som du sier at sukker har en sterk effekt på hjernen, faktisk sammenlignes hjernens reaksjon på sukker med reaksjonen man får av herion. Man blir avhengig. Om du googler kan du lese mye om dette og se illustrative bilder.

I innlegget mitt her søker jeg etter noen som har samme opplevelse som meg, slik at jeg kan snakke med noen som faktisk vet hvordan det er å ha en slik spiseforstyrrelse. Det er nok av folk som har gode tips til hvordan jeg kan "spise sunt, mindre sukker, trene mer, være glad" osv. Jeg har ikke lagt ut i innlegget mitt hvorfor jeg har denne spiseforstyrrelsen, men kan garantere at det ikke startet med sukkeravhengighet. Alle spiseforstyrrelser starter fordi man har et underliggende problem man ikke klarer å håndtere, så man håndterer det med mat, enten ved å skape kontroll over et lite område i livet sitt - maten (anoreksi), eller om man spiser bort de vonde følelsene (overspisingslidelse). At jeg har utviklet sukkeravhengighet pga overspisigen, er det nok ingen tvil om.

Denne spiseforstyrrelsen er like reell som alle andre spiseforstyrrelser (anoreksi, bulimi, ortoreksi), men det er mye stigma rundt overspising som en spiseforstyrrelse hovedsakelig pga samfunnets dømmende syn på overvektige. Er man overvektig så er man "lat", "gidder ikke å prøve" og "har ingen viljestyrke". Jeg ønsker bare noen å snakke med hvor jeg slipper å bli dømt på den måten.

Jeg har, tro det eller ei, noenlunde kunnskap om hvilken mat som er bra og hvilken som er dårlig for menneskekroppen. Et matlagingskurs vil ikke hjelpe meg med årsaken til at jeg spiser, så da er jeg like langt. Jeg trenger hjelp til årsaken bak, og står faktisk i kø for å komme inn på kurs for overspisere, hvor man tar tak i underliggende problem. Men jeg er utrolig ensom i denne lidelsen og ønsker kontakt med andre.

Avatar

Re: Andre med overspisingslidelse?

sep 28 2017 - 17:00
Hei! Jeg har ikke overspising spiseforstyrrelsen, men jeg har uspesifiserte spiseforstyrrelser. Det vil si at jeg på en måte vandrer mellom spiseforstyrrelsene.

Jeg opplever noen ganger at jeg bare må spise mat. Jeg er veldig urolig og det er som om det eneste som hjelper er mat. Dette skjer ofte når jeg veier meg og er misfornøyd med tallet. Jeg kan spise til jeg blir veldig mett og får vondt.

Jeg vet at det er maange som sliter med overspising som spiseforstyrrelse! Du er IKKE alene. Håer noen som sliter med det samme kontakter deg. Det er så godt å vite at man ikke er den eneste i verden...
Avatar

Re: Andre med overspisingslidelse?

okt 10 2017 - 21:18
Hei. Jeg sliter også med overspising - går og handler poser full av dritt som jeg spiser til jeg nesten sprekker. Men jeg kaster opp underveis/etterpå, så jeg legger ikke på meg... Vil ikke akkurat anbefale deg å begynne med det, for det er kjempefarlig.
Avatar

Re: Andre med overspisingslidelse?

nov 27 2017 - 13:56
Du kan sende meg pm hvis du vil prate.
Avatar

Re: Andre med overspisingslidelse?

des 26 2017 - 18:32
Periodevis? Døgnet rundt, 24/7?

Jeg har ingen diagnostisert spiseforstyrrelse, men spiser definitivt for mye... og mye av det er nok fordi det å spise meg sprekkmett, så det egentlig gjør litt vondt, dytter bort mye andre vonde følelser... har jo blitt en del vane også, som naturligvis er "vond å vende", men ja, ligger jo ofte noe bak... og vi gjør det jo gjerne fordi "det fungerer"... det gir oss noe... riktignok noe midlertidig, og det hjelper oss jo sjeldent ut av det vi sitter fast i sånn på lang sikt... men "det fungerer"...

Har du selv noen tanker rundt, reflektert noe over, hva som driver deg til overspisingen din?
Avatar

Re: Andre med overspisingslidelse?

jan 24 2018 - 21:48
Hei!

Jeg har også oversgpisingslidelse og vil gjerne prate med deg.

Ser det er noen måneder siden du postet denne. Hvordan har du det?
Avatar

Re: Andre med overspisingslidelse?

feb 4 2018 - 00:16
Ikke direkte overspising her, men spiser gjerne godteri i smug for samboer, osv. Sjokolade og gjærbakst er en ekstrem trigger for meg. Bruker det som 'belønning' eller for å komme meg igjennom dagene med verk i kroppen (har fibromyalgi). Vekta har de siste årene økt med 10 kg.. og kostholdet hjelper vel heller ikke spesielt mye på fibromyalgien.

Aner ikke hvordan jeg skal komme ut av det.
Avatar

Jeg vil gjerne snakke

feb 4 2018 - 17:19
Jeg vil også snakke. Jeg ender opp med å spise hele dagen de dager jeg er hjemme og klarer ikke å unngå det. Jeg har mistet helt troen på meg selv og aner ikke hvordan jeg skal klare å unngå det.
Til forsiden