Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

venner

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

venner

mai 24 2010 - 21:22
hei. jeg sliter en del med å få meg venner. jeg er litt sjenert av meg, og sammen med folk blir jeg lett innesluttet og stille. jeg er dårlig med å finne fram orda jeg kan si, stopper rett og slett litt opp i hodet mitt så jeg ikke finner hva jeg egentlig kan svare folk, så jeg er flinkest til å kun komme med svar som består av orda ja og nei...
tips? råd? noen som sliter med noe av det samme?
hvordan prate med folk?
og hvor finner man egentlig folk?
Avatar

Re: venner

mai 26 2010 - 00:59
Hola..
Jeg tror i grunn det gjelder å øve seg. Jeg er heller ikke særlig snakkesalig til vanlig men jeg får det til om jeg føler meg trygg. Er vel i en situasjon nå som gjør det vanskelig men det er ikke noe problem for jeg ønsker ikke å ha noen venner nå. Jeg blir litt stresset av menneskelig kontakt og vil helst surre med mitt og være i fred. Er jo ikke lønnsomt i lengden men det er slik ståa er nå.

Jeg var veldig sosial for noen år siden så jeg vet at det ikke er så vanskelig. Man må liksom bare hoppe litt i det. Om du i tillegg har en positiv holdning utad er det lettere å få kontakt med folk. Om du smiler så er det lettere for folk å føle seg trygge og man vinner tillitt lettere. Det er vel bare å begynne i det små egentlig. Om man heller lar ting skje så går det gjerne bedre enn om man bevisst jakter etter venner. Jeg tror du må vanke der folk treffes og prøve deg med litt smalltalk nå og da. Plutselig finner man tonen med noen og det kan utvikle seg derfra. Det beste er egentlig å ha en bilett inn i et nytt miljø. Det kan være en venn eller en bekjent som intoduserer deg for nye menesker. Det hender at slikt tar litt tid så det gjelder vel å være tålmodig. Jeg klarte å bygge opp en meget solid vennekrets på relativt kort tid. Har gått fra dem fleste nå siden jeg ikke har kapasitet til å vedlikeholde vennskap. Det er ikke det at jeg vil avslutte noe men jobb og en skarantende emntal helse har kostet litt for mye og da går det slik det går. Jeg har vel sett at man lettest finner nye venner i sosiale settinger som tar tid. Være seg en hjemmefest, noe idrett eller andre ting. Folk er også veldig forskjellige så det kan være en utfordring å finne noen som "passer". Tror vel det gjelder å holde et åpent sinn og ikke gå inn i en samtale med noen forventninger.

Er nesten litt i tvil om du får så mye fornuftig ut av dette men håper det hjelper. Ønsker deg iallefall masse lykke til!
Avatar

Re: venner

mai 26 2010 - 23:28
Jo takk, fikk mye ut av det. takker for svar.
virker så enkelt for alle, men jeg syns det er så vanskelig. Ja, jeg er nok litt utålmodig, men jeg vil det jo så gjerne. Jeg er i en alder av 22 år nå, og jeg har aldri hatt en vennegjeng å høre sammen med. Aldri hatt en bestevenn heller. Jeg har noen få venner, men føler meg ikke avslappet nok med noen av dem. Vil så gjerne gå ut med folk og bare ha det moro.. Men takk for tips, skal ta dem med meg videre. Det sies jo at ting løser seg til slutt, så får bare håpe på det.
Til forsiden