Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

jeg er også viktig

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

jeg er også viktig

des 19 2008 - 21:31
Folk som er i jobb.De har så mye mer og snakke om.Vi innen psykiatrien sitter for det meste hjemme,og har derfor ikke så mye og snakke om.I forhold til de friske i allefall.Vi føler gjerne for og prate om noe dypere,som kan få oss ut av det lille,store eller lang- trekkelige helvete vi sitter i.Bare noe så enkelt som at noen spør meg hvordan min dag har vært.Da er det selvsagt ikke så store ting det er prat om.Men det og kunne fortelle noen at" I DAG KLARTE JEG OG TA ALL OPPVASKEN OG EN GOLVVASK;OG JEG MÅ BARE FORTELLE DEG AT JEG ER SÅ STOLT AV MEG SELV" det jeg gjør er viktig det også.
Avatar

Re: jeg er også viktig

des 20 2008 - 13:04
åååååå....
jeg kjenner meg bare så godt igjen i det du skrev.
Jeg er hjemmeværende med 2 små barn..... humøret er som en berg og dalbane.
Føler at det er veldig lite forståelse og få......
Får liksom bare høre:"hvordan har dagen din vært idag da?", og når jeg prøver og si noe, så er det liksom ingen som vil høre!!!!
Avatar

Re: jeg er også viktig

des 21 2008 - 22:41
Helt enig! Vi som er så uheldige å ha fått psykiske problemer gjør også en heltidsjobb bare ved å eksistere. Mange dager er tunge å komme igjennom og bare det å kunne stå opp til kl tolv kan være tøft mange ganger. Det er vanskelig for andre å forstå hvor tøft det kan være og i tillegg slite med fordommer fra mange mennesker. Uten den skammen jeg føler tror jeg at livet mitt hadde vært lettere. Håper å komme i jobb igjen, men vet at det vil ta tid da jeg er under rehabilitering. Av og til vet jeg ikke om jeg klarer mer - det blir for tøft og ensomt. Sliter med bivirkninger av medisiner og gud vet hva. Håper på bedre dager i 2009. Ønsker alle andre lykke til også:)
Avatar

Re: jeg er også viktig

des 25 2008 - 21:01
Ja! Det er du!
Jeg også!
- - men jeg føler meg så dum, så lite viktig, i møte med nye mennesker, hva jobber du med da? Spør de...
og jeg kaver fram et svar, jeg er hjemme jeg, med unga.
( men nå er de ikke små lenger,og det er litt merkelig at jeg er hjemme derfor liksom...)
Avogtil lyver jeg, sier jeg tar fag.. at jeg har planer. teit, for det vil jo tiden vise.. at jeg enda er hjemme.
Det er full dags jobb for meg, å jobbe med meg selv (fordi jeg vil bli ett bedre menneske, mer positiv, glemme gammelt grufs osv)
det er nok å gjøre, med hus, unger, lekser, middagslaging, følge opp treninger... det er nok for meg! Og det er viktigst også! å fungere for familien min.
Alternativet er å funke på en jobb,og så komme hjem og ikke klare mer. Jeg har innsett det, for jeg har prøvd! Flere ganger!
Det er ikke nok inni meg til begge deler!

OG VI ER VIKTIGE FOR DET!
Jeg likte overskriften din.

ønsker alle et godt og viktig nok nytt år!
Avatar

Re: jeg er også viktig

jan 10 2009 - 00:43
for andre er det en fulldags jobb og være på jobb,hjem og kokke middag,rydde huset og kanskje hjelpe barna med noe.for så og komme seg i seng. for meg er det en fulldags jobb og komme meg ut av seng før 12.om så,er det en kjempe bragd.om jeg attpå til får gjort noe i huset.er det nesten grunner til og feire. om jeg klarer dette flere dager på rad,da fortjener jeg en diplom.det skal galaktiske mengder med energi til for at jeg kan noen gang komme dit hen at jeg har nok energi til og leve NORMALT. det er slutt på og strebe etter og komme dit hen.det er helt urealistisk.jeg har endelig skjønt at jeg har mine begrensninger.men GUD hvor stolt og fornøyd jeg er de dagene jeg klarer mer enn vanlig. "hvor kom de kreftene fra"??? ja,pytt pytt.trivelig var det i allefall menst det varte. JEG ER OGSÅ VIKTIG.TA MEG SOM JEG ER.JEG HAR OGSÅ MANGE UBRUKTE RESSURSER
Avatar

Re: jeg er også viktig

jan 26 2009 - 22:37
Det er et flott innlegg. For hva er viktig? Hvem er viktig? Og hva gjør disse menneskene viktige?

For noen år tilbake, ble det offentliggjort at daværende statsminister Bondevik led av depresjon. Han ble selvsagt sykemeldt. Hva gjør at en så VIKTIG mann blir nedtrykt? Mannen gikk rundt og styrte landet, hvordan våger han føle seg verdiløs?
Jeg tror det må ha vært ekstra tøft. Ikke engang som syk hadde Bondevik lov til å føle at HAN var viktig. Han var bare en mann med en viktig jobb...

Poenget er at selv de som ser store og vellykkede ut kan føle det sånn. Og av og til er det de grunne menneskene som føler seg viktige. Viktige for den de er.
Men bare av og til.
Avatar

Re: jeg er også viktig

mai 16 2010 - 20:15
Mye klokt som blir sagt her, og det er også viktig å skjønne og ta innover seg, både emosjonelt og intellektuelt at det å bety noe for andre og seg selv og å utgjøre en forskjell er det som er viktig, ikke hvilken status man har i forbindelse med de ytre tingene, jobb, fint hus og fin bil osv.
Og, selv om det ikke virker sånn, så betyr vi noe for andre rundt oss, kanskje mer enn det vi er klar over :-)
Til forsiden