Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

holder på å bryte med en psykopat

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

holder på å bryte med en psykopat

aug 11 2018 - 00:35
jeg er ny på forumet her, søkte etter en plass jeg kunne lufte tankene og kanskje få noen råd.
som overskriften sier er jeg midt i ett langt, vanskelig og ikke minst seigt brudd med en mann jeg tror er psykopat.
vi ble sammen for 3.5 år siden, og jeg har ila den tiden gått med en vond klump i magen mer eller mindre hele tiden. alikevel har han manipulert meg til å bli hver gang jeg har ønsket å gå.

det er en veldig lang historie, og jeg skal prøve å gjøre den kort.

jeg hadde akkurat blitt skilt og var veldig gla og lysten på flørt etter å ha vært i ett dødt forhold i mange år. jeg ble kjent med den fyr på en sjekkeapp. han var ikke som de andre....dem virket bare ute etter en ting, men han var opptatt av at han ville jeg skulle være bare hans. han kalte meg "min" fra veldig tidlig, viste tegn på sjalusi, samtidig som han var veldig sexuell og kjekk, gjorde at jeg følte meg attraktiv. dette appelerte til meg fordi jeg hadde som sagt vært i ett følelsesløst og sexuelt dødt forhold i veldig mange år. jeg var også helt ukjent med nett-sjekkng, og var vel derfor ett ganske lett offer.

han var veldig intens, vi snakket og snakket og jeg slettet profilen min på appen etter få dager. han sa han ville vi skulle være seriøse, og det å snakke med flere samtidig var ikke noe for meg. jeg ble stormforelsket etter kort stund, selv om vi ikke hadde møttes enda. han var på reise i utlandet gjennom en sport han bedriver. men så begynte jeg å få litt dårlig magefølelse. innimellom kunne han virke fjern, og han flørtet og smigret, men virket liksom ikke så veldig interessert i mine ting samtidig. i tilegg sa han ingenting om at han skulle slette appen, og han like aldri på bilder jag la ut på facebook.

selv om jeg fikk litt dårlig magefølelse av han, var forelskelsen sterkere, og jeg ser i ettertid at jeg kanskje gikk inn i en "hekt"lignende tilstand allerede før vi møttes. jeg tenkte på han hele tiden.

så etter noen uker møttes vi, hadde utrolig masse sex og koste masse. han var utrolig sexuell, og det var veldig etterlengtet for meg. samtidig virket han litt fjern, umoden og det virket rett og slett ikke som en troverdig person.

je begynte å stalke andre jenter jeg ås han hadde på face og insta, og jeg la merke til at han begynte å følge nye jenter veldig ofte. jeg var jo nyforelsket og trodde han også var det. klompen i magen vokste. jeg spurte han ut, men han nektet alltid, selv om han aldri hadde noen bar svar. når jeg stillte konkrete spørsmål, snodde han seg alltid unna på ett vis ved å bagatellisere, si "jeg bare seltter henne hvis det plager deg, men han svarte aldri hvem jentene var. det var så utrolig mange røde lamper, men hver gang jeg konfronterte han var han så utrolig overbevisende om at det var meg han ville ha osv.

så begynte jeg å undersøke nærmere...tok anonym kontakt med noen av jentene og de kunne forelle at han dreiv å maste om de kunne møtes ofte. jeg fikk sjokk. jeg trodde jo vi var nyforelsket. jeg konfronterte han, og ville bryte, men han klarte å overbevise meg om å bli. sa at han sliter med selvtilliten, har det vanskelig i familien, og at det han har holdt på med bare har vært tull og tidsfordriv for å få vekk vonde tanker. men fra nå av skulle jeg ha fri tilgang til hans facebook og tlf når som helst, og han ga meg passodet. jeg ville egentlig dra fra han, men klarte ikke å si nei til det "tilbudet". å vite hva som skjulte seg på den facebooken hadde jo holdt meg våken så utrolig lenge...og han brukte dette. da jeg logget inn så jeg at han før han hadde gitt meg passordet hadde slettet 73 damer. i tiden vi hadde vært sammen hadde han lagt til mange, og poket mange. meldinger o gslik var selvfølgelig slettet.

jeg begynte å se bakover i tiden på profilen hans, og han har hatt en meget unormal oppførsel. han har hatt profil på nesten alt av nettsider, og apper, lagt til mange nye damer hver uke, og slettet andre, i åresvis. dette plaget meg veldig, jeg så jo at han ikke var normal, samtidig klarte jeg ikke å komme meg ut av "hektet". jeg ble litt besatt av å finne ut sannheten. hver gang jeg ymtet om at jeg følte det var noe i veien ble han supervarm og overbevisende og endorfinene mine bruset! jeg ville jo så gjenr eha bekreftelse på at han følte det samme som meg. det toppet seg etter 5 mnd da jeg laget meg en fask tinderprfil og fant han der. etter alle tidligere tillitsbrudd og løfter fra ahn ble jeg helt knust og ønsket aldri å ha noe mer med han å gjøre. alikevel klare han å manipulere meg til å bli. han har alltid holdt igjen på "goder" og sagt at han ikke kan gjøre diverse pga kultur (han kommer fra ett annet land, og det skulle liksom være skjult for familien fordi de ikke akspeterte kjæreste). så når jeg fant ut ting gav han liksom etter og lovte ting, som egentlig burde være normalt i ett forhold, men som han hadde holdt tilbake på.

månedene gikk og jeg merket en endring i oppførselen hans. han hadde tidliege vært sjalu, men han virket enda mere opptatt av meg, men ble samtidig mer kjærlig og omtenksom. for første gang følte jeg faktisk at han begynte å bli skikkelig forelsket i meg på ekte. så gikk det ca ett halvt års tid, og han begynte å bli fjern igjen. han begynte igjen å virke mere humørsyk og egoistisk og krenglete hvis jeg stillte kritiske spørsmål.

så en kveld jeg hadde familiebesøk og han var hjemme fikk jeg melding om at han skulle legge seg tidlig ford han hadde hodepine. han skrev en lang nattameldig der han sa han elsket meg. slik han gjorde hver kveld, og ble borte. dagen etter fikk jeg ikke tak i han. ikke før på kvelden. da fikk jeg svar om at noe hadde skjedd, og at han ikke har tlf. han virket veldig rar, jeg forlangte og få vite hvor han hadde vært men han sa han trenger tid på å forklare. jeg ble helt fra meg, men jeg så dette ikke nyttet å mase. han ringte masse, virket nervøs men samtidig veldig smiskete, men korte smtaler. etter noen dager sa jeg fra at han får komme å fortelle hva det var ellers så var vi ferdig. han kunne da fortelle at den som hadde skjedd var veldig alvorlig, men at det hadde vært en vekker for han. fra nå av ville han ta meg inn i livet på en helt annen måte, vi skulle står i forhold på facebook og alt skulle være offentlig (vi hadde altså ikke stått i noe regsitert forhold eller hadd offentlige bilder sammen pga "kultur" tidligere, og han visset akkurat hva hans kulle love meg for å "godgjøre" meg før han fortalte)

han kom til meg den kvelden, kom inn døra og var helt hvit i ansiktet. tårene rant og han satte seg ned. han kunne fortelle at han hadde dratt til ei han kjente den kvelden, de hadde hatt sex, også hadde hun "pluselig" blitt sint og anmeldt han for voldtekt". han ble hentet og kastet på glattcella. jeg gikk rett i bakken. skrek og slo, det gikk helt rundt for meg. jeg mistet helt kraften og ble liggende i senga i over en uke. sa han skulle holde seg unna og dra til helvete, men klarte ikke å få han bort. han gråt og gråt, lå på knærne foran han.

jeg hadde innen denne tid utviklet depresjon, hadde ikke noen diagnose, men jeg visste det jo selv. jeg tror nesten jeg gikk i sjokk etter dette. ble helt handlingslammet, og han la inn alle krefter for å holde seg nær, hentet mat til meg osv. han sa at dette hadde vært ett engangstilfelle, at hun løy om voldtekten, og at han ahdde fått seg en skikkelig vekker om at jeg virkelig er den rette. han gråt og la inn store ord og løfter og jeg gikk etterhvert på. igjen.

dette er to år siden, og tidenh ar vært en berg og dalbane. han visste mer og mer egoistiske trekk, og ektremt liten medfølelse når jeg hadde det vanskelig. i tilegg reiste han en del gjennom sporten, og da virket han fjern mentalt sett. jeg har gått rundt med klump i magen, følelse av at ting ikke stemmer, og har vært mer opptatt av om han virkelig er trofast, en av om jeg virkelig trives med han. hver gang jeg har gitt signaler om at jeg ikke føler han er varm har han blitt supervarm og lagt inn all innsats.

i vår fikk jeg nok. alle mine behov brydde han seg aldri om og han var kun opptatt av seg og sitt. det eneste som har vært på topp har vært sexuallvet, der han ser ut til å være umettelig. jeg gjorde det slutt med han og han "klikke" helt. begynte å bruke alle sår han har alget hos meg tidligere for å gjøre meg sjalu, få panikk, og ta han tilbake, selv om han visste denne oppførselen hadde gjort meg dypt deprimert og med angst. han gikk på tinder, og sa klart fra. begyte å legge til tidligere flammer på facebook, og lot meg vite det tydelig. samtidig stalet han meg. nå mener jeg i ordets rette forstand, og dette har nå pågått i fire mnd. oppsøker meg, har trengs seg inn utallige ganger, nekter og forklate, har barrikadert seg i hjemmet mitt i opptil 15-16 timer, selv om jeg har grått og låget på kne og bedte og tigget han om å dra. han mishandler meg psykisk, brker alt han har av usikkerher han har laget i meg. han har sittet utenfor huset i timesvis og truet med å kaste stein. han har vekslet mellom ulike metoder, og jeg er intelligent nok til å kjenne igjen manipulering når jeg ser det. alikevel har han gjort meg så svak at jeg ikke har klart å anmelde eller bryte kontakten helt.

for ett par mnd siden fant jeg ut at han har hatt en hemmelig facebook konto, ved en tilfeldighet, da han hadde klart å manipulere seg inn her fori han måtte "forelle" meg noe og vi måtte prate. jeg fant dette på tlf hannes. denne ble laget ett par mnd før han ble anmeldt for voldtekt (denne saken ble henlagt), i samme tiden som jeg merket at han begynte å bli fjern igjen. her har han brukt masse sjekkeapper, lagt til masse damer, og selv om han hadde slettet unna det meste klarte jeg å få tilgang på noe. tiden etter jeg fant dette har vært ett helvette. det hele virker så uvirkelig, selv om det samtidig gir mening, siden jeg hadde så dårlig magefølelse hele tiden.

jeg føler meg så ufattelig krenket og så ufattelig sint. jeg har virkelig gjort alt for han. tok han tilbake etter han ble anmeldt for voldtekt også har han gjort dette.

grunnen til at jeg ikke har klart å bryte all kontakt enda er at diskulsjonen går fram og tilbake om hva som har vært hensikten med denne kontoen. han bruker det for kva det er verdt. gang på gang kn han si "la meg komme i kveld så skal jeg fortelle alt" osv. selv om jeg avviser det må jeg innrømme at jeg ikke karer å la være ofte. fordi jeg er helt i sjokk, og desperat etter å få vite sannheten. jeg har faktisk i tre år hatt utrolig me angst for at han skulle gjøre noe sånt, og har brukt ifattelig mye tid på å sitte med falsk kont og svipe gjennom hundrevis av profiler, så viser det seg at han faktisk har gjort det hele tide. det jeg går gjennom nå er faktisk verre en etter han ble anmeldt for voldtekt.

jeg er nå henvist til utredning på DPS, og er sykemldt. fungerer ikke i det hele tatt hverken sosialt eller på jobb. har mistet mye kontakt med venner pga han her, og har faktisk utrolig mange traumer. jeg lurer på om jeg kan ha utviklet PTSL, men skal ikke sitte å google meg fram til en diagnose selv, det er jeg ikke kvalifisert til.

jeg trenger styrke til å la være å svare han, men vet ikke hvor jeg skal finne det. er helt i fra meg, har ett barn å ta vare på også oppi dette (ikke hans heldigivs). han kommer med det ene argumenet dummere en det andre om den kontoen, og hva han har brukt den til (tull i guttegjenger osv) og jeg klarer ikke å la være å svare for jeg føler han undervrderer min intelligens så til de grader at jeg blir så provosert. han nekter å forholde seg til bevisene, sitter å snøfter til de digitale sporene, og hver gang han forstår han ikke kommer noen vei med forklaringene sine kommer han med "skjulte trusler" i form av enkeltord, bevegelser,,,ting han sier som liksom skal signalisere at nå skal han ta hevn ved å gjøre det han vet har ødelagt meg helt. litt vanskelig å forklare alt dette, men håper dere forstår.

jeg vet snart ikke hva jeg skal gjøre. er det noen flere som tror han er psykopat?
jeg har gått gjennom "lista" og de aller fleste trekkene stemmer.Avatar

Re: holder på å bryte med en psykopat

aug 11 2018 - 01:03
ser det ble veldig mange skrivefeil her, beklager det, men hadde mye på hjertet og prøvde å skrive fort. altså, når jeg gråter og sier at jeg ikke vil ha han mer, at jeg ikke vil han skal komme, at jeg har blitt alvorlig psykisksyk på grunn av han, OG at barnet mit begynner å reagere, og han alikevel nekter å forlate hjemmet mitt, må ikke dette være en slags personlighetsforstyrrelse? barnet mitt har desverre overhørt oss krangle flere ganger, og han har sette meg gråte mange ganger pga dette. han gir utrykk for dette gjør han urolig, og jeg vil ikke ha dette i livene våre lenger. jeg vil ha han bort. men han nekter på at det er en mulighet, sier det er oss livet ut, jeg er hans for livet osv. jeg sier rett ut at jeg ikke kan fordra han, men alikevel mener han jeg "tar feil" om han, og måå gi han en ny sjanse slik at han kan "bevise" at han er ærlig. og han nekter på at han har gjort noe feil med kontoen. jeg fant en lang samtae med ei han hadde sex cahttet med i noen dager. og alikevel nekter han, og prøver, helt uten skam, å påstå at det er en kompis som har gjort det. er det ikke helt usannsynlig? det lyser hans skrivemåte og uttrykksmåte lang vei. jeg blr så fra meg at han absolutt aldri klarer å innrømme noe når bevisene er der, og forklaringene hans blr helt usannsynlige.
Avatar

Re: holder på å bryte med en psykopat

aug 11 2018 - 10:59
Det er ødellegende å leve med en person som mulig har noe trekk (diagnosen er ofte brukt på folkemunn) .Uansett diagnose eller ej ..er det tydelige tegn at det er en person som man ikke kan slå seg til ro med..Det er som regel at disse type mennesker er vanskelig(umulig)å leve med ,men vanskelig å forlatte og.Du må innse at han livnærer seg på din svakhet for å gi slipp på han og han bruker alle midler og manipulasjons teknikker når ting tyder på at du ytter motstand?Du må vare sterk,lage en plan å komme deg ut av dette uten at du deler det med han ! La vare stalke han mer..nå har du fått mer en nok bevis på hvem han er...Ikke bruk mer energi på det...Spar kreftene dine for en plan å komme deg ut i sikkerhet og kutt alle bånd til han..Mange tror at med nettet er det bare «å plukke seg varer»på hyllen og bytter konstant til ny partner..Men livet er ikke sånt..De har problemer...Det er ikke din jobb å fikse det..Gå til en terapeut og få behandling.Snakk med noen du har tillit til..gjerne ikke folk som han kjenner og har manipulert og vist seg fra sin beste side..fordi du kommer ikke å bli trodd ...Det er typisk edderkopvev disse typer mennesker klarer å «fange»andre i...med den vellkalkulerte skuespill ..Husk at innerst inne er han svak og usikker og trenger alltid en omsorgsful person han må livnære seg på...gjerne en som er litt usikker sjøl eller som tviholder på en relasjon fordi å vare alene er ikke noe de ønsker...Var glad dere har ikke felles barn..Les råd på nettet ...og forstå hvem du har med å gjøre og ha en plan ..Vanskelig å gi råd..som er gode nok..men det er ihvertfall ingen tvil at det du beskriver er ikke noe å satse på..Tenk på dit barn..det er det viktigste..Alt annet er mindre viktig..
Avatar

Re: holder på å bryte med en psykopat

aug 16 2018 - 17:35
Lytt til deg selv, du vil ikke ha et liv med ham. Da blir hans argumenter verdiløse. Du vil ikke bruke tid og energi på å høre på ham mer og ta stilling til om de er sanne eller ikke. Han har slitt deg helt ut, og du kan gjenvinne kreftene dine hvis du holder stø kurs mot et liv uten ham. Det vil ta litt tid, men du vil klare det. Stå på!
Til forsiden