Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

det å aldri bli forstått, bokstavelig talt..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

det å aldri bli forstått, bokstavelig talt..

mars 3 2011 - 21:27
Jeg sliter masse med at jeg ikke har det sosiale kroppspråket på "riktig" plass.. Jeg får ofte høre at jeg ser sint ut når jeg ikke skjønner hva som skjer.. når jeg løfter øyebrynene så gale at jeg får rynker i panna. og at jeg høres sur ut når jeg snakker, for jeg har en ganske mørk stemme... Du kan selv tenke deg å dra til butikken med ei mindre kjent venninne, og at hun tror du er pisst off forbanna når du bare traper et litt hart tramp i gulvet for at butikken ikke har det du skulle ha? Mens du egenlig bare trampa i golvet for å demonstrere "Liker ikke" og så går det greit liksom...

er heller ikke noe morro at andre tror at jeg er sur bare for at jeg spørr de om en ting... Jeg må liksom bruke så fine ord for å ikke høres sur ut.. For eksempel må jeg si: Kan du være så kjempe snill å please hente meg ei brødskive. I stedet for å si: kan du hente meg en brødskive please.

jeg får ofte høre at de på skolen er redd meg for at jeg tørr å si i fra, for når jeg ser at noen blir plaget på skolen så snakker jeg litt med den som plager.. da er det bare at jeg sier "Hadde du likt at (den som blir plaget) hadde gjort det samme mot deg?" og så får jeg svar på det som oftest er nei, og så svarer jeg "da må du være snill og slutte med å gjøre det da?" mens jeg smiler og har et avslappet kroppspråk.. TROR JEG ? Jeg får i hvertfall høre det fra lærere etterpå "du må slutte å kjefte på de som plager, du kan si det på en mer vennlig måte" og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre...

Jeg prøver jo det hardeste jeg kan liksom... det er det verste.. og fremdeles MÅ jeg vist prøve hardere før jeg får fred... Noen som har det likedan? er det noen her som jeg kan snakke med?
Avatar

Re: det å aldri bli forstått, bokstavelig talt..

mars 4 2011 - 02:34
Tror ikke du trenger å prøve å justere deg altfor mye. Det må være rom for å være den du er uten at du skal føle at det er feil. Om dem synes det er så ille at du er den du er så er det tross alt dem andre som må slite med det. Ikke du.
Til tider er det nok greit å ha enkelte strategier men det hele kan endres med å slippe folk litt innpå så dem blir kjent med deg. Det pleier å løse mange problemer.
Folk sier aldri noe til meg for dem tør ikke men har fått høre flere ganger at jeg virker litt skummel. Om folk tar en sjanse og prater litt med før dem dømmer så går ting gjerne litt bedre.

At du faktisk reagerer når det er noen som blir plaget er bare bra. Da synes jeg ikke det spiller noen rolle om du så blir fly forbanna så lenge du ikke ender opp som en som plager selv. Om man er ute og sykler må man likevel tåle litt så om man sier ifra skal det være godtatt uansett hvordan tonen måtte være.
Avatar

Re: det å aldri bli forstått, bokstavelig talt..

mars 20 2011 - 01:02
Problemet er at jeg går på en spesialskole for fungsjonshemmede, selv er jeg en av de få som ikke er fungsjonshemmet.. og de er veldig overfølsomme for alt... spesielt meg.. de jeg er mest sammen med er jo redd meg.. bare for at jeg sier "(navn) kan du være så snill å ikke slå (navn 2)? Hadde du likt at (navn 2) hadde slått deg?" så begynner de jo å grine og klage til lærer... jeg trodde JEG skulle få hjelp på en slik skole, men jeg blir bare trøkt lengre ned... Men ellers Tusen takk for svar :) bare det at noen ville ta seg tid til å lese gir meg flybensin :)
Avatar

Re: det å aldri bli forstått, bokstavelig talt..

mars 21 2011 - 00:37
Flybensin består av mye parafin, altså ganske ekkelt.
Men over til noe annet, noen ganger kan det være like greit å IKKE si noe.
Man MÅ ikke alltid åpne munnen, selv om man aldri så gjerne vil.

Du uttrykker deg glimrende skriftlig.
Avatar

Re: det å aldri bli forstått, bokstavelig talt..

mars 23 2011 - 01:13
Takk for komplimentet og fakta;) Skal prøve å ikke gjøre noe senere, det er tross alt snart skoleslutt og tilbake til vanlig Vidregående skole.

Flybensin som i form av MOT's mening med det;) Men tror egentlig du viste det, bare ville ha det litt morro :D

- OG parafin er ikke så ekkelt, bare farlig å leke med ved bålet :)
Avatar

Re: det å aldri bli forstått, bokstavelig talt..

mars 23 2011 - 09:29
Så klart må man få lov til å more seg iblant! Det hender jeg også lar meg rive med og da blir det "som å hive bensin på bålet", men det finnes et annet ordtak som også kan bruker, "man slukker ikke en brann med bensin".
Taushet er gull, etc etc
Så iblant kan det være ganske smart å rett og slett ikke si noe, bare registrer og gi uttrykk for at du har oppfattet, så går du. Utrolig provoserende og effektivt.
Til forsiden