Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vurderer å kutte kontakten med min voksne sønn.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vurderer å kutte kontakten med min voksne sønn.

juni 2 2020 - 00:00
Det dreier seg om narsissisme. Jeg har endelig forstått at jeg ikke kan endre det. Jeg har ikke lenger helse og overskudd til å takle de vonde følelsene som knytter seg til hans egoistiske måte å være på. Noen som har kjennskap til denne problematikken?
Avatar

Hmm

juni 2 2020 - 00:41
Jeg syns likevel du bør tenke nøye på det.Jeg skjønner du må tenke på din helse men uansett om sønnen din er voksen så trenger han deg.jeg syns det er så leit å lese dette da jeg selv er psykisk syk og hvis min familie hadde gjort det så hadde min verden rast enda mer sammen.Uansett hvor voksne barn man har så er han tross alt din sønn.
Avatar

Re: Vurderer å kutte kontakten med min voksne sønn.

juni 2 2020 - 07:37
Føler med deg ,det er sikkert veldig smertefull enten den ene eller den andre å stå i eller gå fra.Sendt deg vennespm .
Avatar

Trådstarter med nytt brukernavn..

juni 2 2020 - 09:23
Jeg måtte opprette en ny bruker da jeg ikke husket passord eller hadde registrert mail. Jeg får derfor ikke lest svaret du sendte meg "Tålmodighet" Poster på nytt.
Avatar

Hmm

juni 2 2020 - 11:44
Beklager men jeg klarer ikke å forstå mennesker som tenker å kutte ut sine barn.uansett narrsist el hva det enn er.det er jo sønnen din.
Avatar

Den harde sanheten

juli 17 2020 - 07:28
Narsisisme er noe man er født med som et overlevelse instinkt. som forsvinner gradvis når barnet får nokk oppmerkosmhet, emosjonell støtte og lærer en sofistikert måte til få det han trenger.
5 grunder til narsisisme.
Mishandling
Forsømmelse
Foreldres inkonsekvens
Tom ros, eller gaver
Overbeskyttelse.
Avatar

Hei

juli 17 2020 - 08:33
Jeg er utlandsk, beklager for feiler. Jeg syns at det er trist at du vil kutte kontakt med sønnen. Narsism i stor grad kommer fra feil oppdragelse, lite oppmerksomhet eller for stor kontroll, dysiplin over barn. Det kan komme også fra traumstisk opplevelser..så du eller noen, noe annt , ,, skadet,, ham og vil nå kutte kontakt med ham. Jeg syns det er urettferdig :( veldig trist at fra noe som er ikke hans feil, mora hans vil,, snu seg,, vekk.
Avatar

Re: Vurderer å kutte kontakten med min voksne sønn.

juli 19 2020 - 17:52
Ja, jeg har kjennskap til situasjonen. Bare ikke akkurat den type relasjon. Og jeg har prøvd å snakke med denne personen igjen og igjen uten at de lytter eller forandrer seg. Å kutte kontakten med enkelte mennesker har ikke vært noe jeg angrer på. Du merker raskt om det var det rette valget eller ikke. Du må ta vare på deg selv hvis oppførselen hans går ut over din egen mentale helse. Ikke la deg utnytte fordi du synes synd på noen. Spør deg selv: Vil å ofre deg selv redde sønnen din? Svaret er sannsynligvis nei. Fordi for å hjelpe andre må vi også ha det bra med oss selv. Når jeg har fått litt avstand er det også lettere å kommunisere, si i fra hva som er problemet, fordi jeg ikke er så "hjernevasket".
Avatar

Hei

juli 19 2020 - 19:05
Hmm mange foreldre har det slik har barn med psykiske lidelser enten unge el voksne.Det er aldri en løsning å kutte ut kontakt med egne barn hvis det ikke er snakk om vold og alvorlig mishandling.Mange mennesker ofrer hele livet sitt for barna sine.kun kommunikasjon kan hjelpe selv om det er narcisme og egoisme å kutte ut sine barn er aldri aldri en løsning.begynner å undre meg hva slags verden vi lever i dag i at mennesker ville kuttet ut det nærmeste seg de har mens andre hopper i elva hvis barnet dems holder på å drukne.
Avatar

Re: Vurderer å kutte kontakten med min voksne sønn.

juli 23 2020 - 19:13
Trådstarter skriver nesten ingenting om noe som har hendt eller hvordan det er for henne, likevel strømmer det inn med dømmende kommentarer som ikke virker som de tar inn over seg narsissismens realitet og uttrykk. Det settes skyhøye krav til alt mødre skal ofre for sine barn, og du skriver at du allerede ofrer helsa di. Når barn er barn så kan man selvfølgelig ikke bare kutte dem ut, men har han blitt voksen synes jeg det er rimelig å forvente et litt mer likestilt forhold. Om sønnen til trådstarter er så narssisistisk og egoistisk at hun vurderer å kutte kontakten, så virker det som om han aldri ville vurdert å ofre sin helse og velvære for henne. Hvorfor skal hun da egentlig gjøre det for han
Dette blir ikke det samme som at man svikter familie i nød av sykdom, dette her er snakk om en relasjon der man blir utnytta. Det er min konklusjon etter det lille jeg har lest.
Forøvrig skulle jeg ønske dette kunne være et trygt forum der vi kan møte hverandre med forståelse og respekt. Det gir ingen mening å fordømme og moralisere over uhyre komplekse situasjoner som ingen kan sette seg helt inn i på noen få setninger.
Avatar

Hei

juli 24 2020 - 23:51
Alle har lov å si sin egen mening her enten man liker det eller ikke.Å få barn er stort sett selvvalgt.og nei du svikter ikke barn som er syke selv når de blir eldre grunn st det kalles mors kjærlighet.Mange som har barn med psykoser og andre problemer kjemper med helsevesen for å skaffe sine barn hjelp.kjemper for sine barn.Selv om man blir voksen forsvinner ikke mors kjørlighet.Ingenting her er dømmende men alle har lov p ha egne meninger enten man liker det eller ei.Vær glad du har barn mange mennesker er ufrivillig barnløse.Sønnen er syk det er ikke selvvalgt.Man skal støtte sine barn gjennom tynt og tykt.Gjennom skuffelser og gleder.gjennom alt.selv om sønnen er narcistisk så er det faktisk ikke selvvalgt.Så mange mennesker som ikke kan se verdien av å ha familie.av å ha barn.
Avatar

Re: Vurderer å kutte kontakten med min voksne sønn.

aug 3 2020 - 01:04
Jeg har ikke erfaring med å ta avstand til egne barn. Jeg har vokst opp med en svært narsissistisk og psykisk syk mamma som jeg har måttet ta avstand til i voksen alder for å ivareta meg selv og min sønn, og ha en sjanse til å leve et greit liv med bedre enn elendig helse. Jeg bor på motsatt side av landet, ser henne en ukes tid i året og snakker med henne en sjelden gang på telefonen. Besøk og samtaler er noe jeg alltid ser fram til men de etterlater meg stort sett mentalt ødelagt i dager eller uker etterpå. Min mamma kan heller ingenting for at hun er som hun er. Men narsissismen frarøver henne også muligheten til å se sin egen natur og hun er derfor også ute av stand og vilje til å gjøre noe med det.
Jeg vil absolutt støtte alle andre pårørende til giftige personer som utnytter og bryter og tråkker folk ned for å oppnå egne egoistiske ønsker. Jeg synes folk her skal holde seg for gode til å dømme enkeltmennesker for deres "ansvar" for narsissismen til den andre på bakgrunn av hva de har hørt er "vanlig". Jeg er også helt sikker på at denne personen er utrolig glad i sønnen sin, men det er ingen grunn til å fortsette å finne seg i å bli banka opp, fysisk eller psykisk. Sønnen har ihvertfall ingen grunn til å endre atferd om ingenting endrer seg.
Ta vare på deg selv, abcdefghijklm
Kanskje får han motivasjon til å behandle deg bedre.. Det er lov å håpe.
Avatar

Hmm

aug 8 2020 - 01:06
Alle har rett til å ha egne meninger men jeg mener det blir for mye unnskyldninger hva slags rett man selv har.Man svikter ikke dine barn når de er syke el dine foreldre.Familie er kjempe viktig de er alt.Men noen mennesker ser ikke alltid verdien i det dessverre.jeg ser Kontikis at du skriver her at du vil støtte alle pårørende til giftige personer.ser du på din egen mor slik når du skriver det der.Dette viser bare hvor egoistisk verden vi lever i når det er pes å hjelpe sin egen familie når de er syke.jeg har rett å ha min egen mening selv om norn her tydeligvis mener jeg er dømmende.
Avatar

Re: Vurderer å kutte kontakten med min voksne sønn.

nov 17 2020 - 12:56
Nå har jeg etterhvert lest ganske mange av meldingene dine mrsfreak1983, og i dette forumet blir det helt feil å bedrive beskyldninger slik som du gjør. Folk er forskjellig. Argumenter gjerne for synet ditt, men ikke klandre andre for sine følelser og tanker et sted der de prøver å få ut sine innerste følelser.
Avatar

Løsningsforslag kontra årsaksoppklaring

nov 17 2020 - 13:22
Begge deler kan fungere (eller slå feil), avhengig av situasjon og folk. Men mrsfreak1983 her gjør ingen av delene, hun bare slenger ut personlige meninger uten saklige begrunnelser.
Avatar

Re: Begrunnelser

nov 17 2020 - 14:20
La oss heller lage en egen tråd for dette Trondheim2020, istedenfor å spore av andres tråder med vår egen lille positivismestrid her.
Avatar

Javel

nov 17 2020 - 16:09
Jeg har aldri adressert avsporingen til deg alene - som alle kan se her skriver jeg avsporingen VÅR. Mener du at dette er et personangrep får du rapportere det - så får administrator avgjøre om så er tilfelle.

Utsagnet "hun bare slenger ut personlige synspunkt uten saklige begrunnelser" er en konstaterende setning, som påpeker det faktum at de begrunnelser hun har oppgitt (både her og i andre tråder) ikke er av _saklig_ art, men basert på følelser og "tattforgittheter". Det er ikke nødvendigvis en konstruktiv innfallsvinkel, hvis målet er å løse problemer.

Og forklar meg gjerne hva som er det usaklige med å stille spørsmålet om noen er _umyndiggjort_ (ikke umyndig) basert på en formulering som er uklar, og dermed kan åpne for at det faktisk er tilfelle?
Avatar

Hmm

nov 21 2020 - 09:36
Frikar har ikke jeg lov å ha egne meninger selv om andre er uenig med meg?at jeg slenger ting ut el dømmer.Syns heller norn mennesker har for lett å ta hva familie er at man faktisk må ofre seg selv også.At man skal stille opp for sine barn og barna for sine foreldre selv med sykdom.Det er en grunn at det kalles familie.Man får jo ofte hjelp av helsevesen men samtidig er det viktig at familie er der og hjelper og stiller opp.Noen mennesker tar for gitt hva familie er og i noen tilfeller ser på ting som byrde noe som er kjempe trist hvordan vi har det i dag.
Avatar

Re: Vurderer å kutte kontakten med min voksne sønn.

jan 5 2021 - 17:10
Noen ganger må man redde seg selv
Avatar

Unngå å bli dratt med ned

jan 5 2021 - 17:18
Enig i deg MonaLoue. Det går en grense, når man begynner å bli for mye dratt ned selv av en annens holdning/sykdom - så bør man unngå å bli dratt med ned. Det gjelder de fleste arena - for sin egen del.
Til forsiden