Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Voldtekt - for sent å anmelde?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Voldtekt - for sent å anmelde?

nov 10 2022 - 00:12
Hei.
Jeg ble voldtatt på fest etter at vedkommende hadde noe i ølen min. Deretter stjal han iphone, ipod, penger og headset av meg mens jeg var dritings.

Dette skjedde i 2014, og av en eller annen grunn begynner det å dukke opp i hodet mitt igjen nå. Jeg anmeldte kun tyveriet den gang.

Er det for sendt å anmelde? Eventuelle råd mottas med takk.
Avatar

Re: voldtekt - for sent å anmelde?

nov 10 2022 - 08:33
Hei
Trist at noe sånt skjedde med deg.

Hvis du finner ut at du skal anmelde det kan det være vanskelig å bevise. Det har gått flere år og de kan ikke leger sjekke etter spor av det som var i ølen, for eksempel. Vet du hvem vedkommende er?

Jeg mener fortsatt at du burde anmelde det. Så vidt jeg vet har du ikke ha noe å tape. Når det gjelder voldtekt er det alltid vanskelig å bevise, og det er vel ikke uvanlig at folk anmelder det lenge etter det skjedde. Politiet har sikkert noen strategier for å sjekke, selv om det kanskje ikke alltid virker.

Håper at ting løser seg.
Mvh
Avatar

Re: Voldtekt - for sent å anmelde?

nov 10 2022 - 11:48
Jeg har anmeldt 2 forskjellige voldsepisoder i 2 forskjellige tiår, det er mulig at jeg var spesielt uheldig, men erfarte at politiet gjorde svært lite i sakene til tross for ord derfra om at det er viktig å anmelde osv. Sakene henlagt. Syntes det var en veldig stor belastning å stå i, i litt vel lang tid før jeg skjønte at det kommer ikke til å bli noen sak.

I ettertid har jeg nesten lurt på om at dette med oppfordringen jeg fikk om å anmelde var for at politiet skulle ha opp antall saker, men jeg håper jo at det ikke er sånn. Jeg syntes det var et sånt sprik mellom den veldige iveren etter at jeg skulle anmelde, og hva som faktisk (ikke) skjedde fra politiets side. Litt bittert, om jeg må få si det. Følte meg sviktet og følte meg veldig dårlig. Brukte lang tid på å reise meg opp og gå videre. Så hvis du velger å anmelde, undersøk grundig først hva politiet kommer til å gjøre, så du har et realistisk bilde av hva som kommer til å skje, og ikke.

Vurder om det er andre måter du kan arbeide deg gjennom det som skjedd på enn å anmelde. Det som er viktigst er at du får det godt, så godt du kan få det etter det som skjedde. At du klarer å bevare de gode tankene om deg selv, som jo kan komme i ulage etter en sånn opplevelse. Du er den som vet best for deg, lytt til din egen stemme. Men rådfør deg gjerne med de hjelpeinstansene som finnes før du bestemmer deg. Bruk gjerne tid på avgjørelsen, særlig siden denne hendelsen ikke er fersk. Hadde hendelsen vært fersk, hadde jeg klart rådet deg til å finne et voldtektsmottak og deretter anmelde.

Først når du har mest mulig oversikt over mulighetene og begrensningene, kan du gjøre et godt valg for deg.

Hvis du velger å anmelde, sørg for å ha støttespillere rundt deg!
Avatar

Re: Voldtekt- For sent å anmelde.

nov 10 2022 - 12:26
Har selv anmeldt voldsepisoder til politiet.
Ble utsatt for vold og drapstruet/ forsøk på drap.
Hadde lege som vitnet for meg, likevel ble saken henlagt på bevisets stilling av politiet.
Skal veldig mye til og du må ha meget sterke beviser for å få gjennomslag.

Om du velger å anmelde håper jeg du får hjelpen du trenger.
Politiet har opprettet et støttesenter for slike saker, kanskje du kan få hjelp der.
Avatar

Re: Voldtekt - for sent å anmelde?

nov 10 2022 - 12:57
Tusen takk for fine, utdypende svar ❤️ Jeg skal tenke litt på det.
Avatar

Re: Voldtekt - for sent å anmelde?

nov 10 2022 - 17:06
Du sitter jo med noen viktige erfaringer selv også, som du kanskje kan manøvrere litt etter selv om det er forskjell på alvorlighetsgraden i tyveri og voldtekt. Du anmeldte tyveriet, hvordan gikk det, tok politiet tak i det?
Avatar

Re: Voldtekt - for sent å anmelde?

nov 10 2022 - 22:39
Nei, de henla det på bevisets stilling. Enda han hadde innrømmet det ovenfor en annen festdeltaker at han hadde stjålet tingene mine.
Til forsiden