Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vil ikke feire jul

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vil ikke feire jul

nov 9 2021 - 00:02
kjæresten min vil ikke feire jul. Han sier det er fordi han ikke orker. Og at han *ikke tror på gud*. Jeg vet han ikke liker sosiale sammenhenger, men jeg vil at han skal være en del av lin familie når jeg vet han vil være med meg for resten av livet. Jeg føler meg dårlig for at jeg maser på han hvert år for å være med meg hjem til mine foreldre. Han har ikke et godt forhold med sine egne. Vi har vært sammen i flere år og vi vil gjerne starte en familie sammen om noen år. Jeg ser på jul som familietid og ikke noe som handler om gud. Jeg vil gjerne at han skal være med da det betyr mye for meg, og jeg har det ikke bra hvis han sitter alene hjemme. Jeg prøver og forklare han at hvis vi skal ha barn en dag så vil jeg ikke at han skal dra når vi skal feire som en familie. Hvordan kan jeg gå fram med dette? Jeg brukte og like jul, men nå så klarer jeg ikke å like det da jeg bare tenker på han.
Avatar

Hei!

nov 19 2021 - 16:33
Jeg kan godt forstå din samboer. Han har dårlig kontakt med egen familie og har nok mange dårlige minner og slike selskaper er en "trigger" for han. Å presse han vil nok ikke være det riktige å gjøre, for da vil han grue seg enda mer til jul. Men samtidig så tenker jeg at han trolig er helt ok med at du drar alene, bare han slipper å bli med selv og det trenger du ikke ha dårlig samvittighet for.

Det jeg tenker kan være noe du kan foreslå for han, er at han kan være med og bli i bare en time eller to eller at han kommer senere til kaffen, men selv det blir kanskje for vanskelig for han? For øvrig så kan dere vel holde kontakten med din familie ellers og bare noen få om gangen? Eventuelt gjøre treffene uformelle og kortere? Bare (kake) og kaffe?

Hvis han ikke liker selskaper i julen, så kan dere kanskje kose dere litt ekstra sammen bare dere? Det blir kanskje lettere for han å få til hvis han ikke gruer seg til store familieselskaper.
Til forsiden