Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vennskap

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vennskap

april 6 2008 - 17:22
Hei!
Jeg har aldri vært særlig flink til å skaffe meg venner, og etter at jeg flyttet langt unna til en stor by har jeg mistet kontakten med de jeg har fra før. Jeg hadde en utrygg oppvekst som har preget meg mye. Jeg er ingen festperson, og drikker nesten ikke alkohol. Dette hørtes vel kjedelig ut, men jeg hadde mye alkohol og rusmiddler i hjemmet som barn, og har derfor et dårlig forhold til det. Der mister jeg et stort kontaktområde, men jeg trives ikke på festene. For å gjøre det hele enda litt vanskeligere har jeg en samboer som folk flest ikke synes særlig om. Han er snill og god mot meg, og vi har det bra sammen, det er bare det folk ser som skaper problemene. Det er vondt at folk rakker ned på forholdet mitt, og derfor vil jeg helst ikke dele det med for mange. Likevel skulle jeg veldig gjerne hatt et sosialt liv ved siden av. Jeg jobber sammen med andre på samme alder, men de møtes kun for å gå på fest. Jeg er nok reservert, men jeg har opplevd så mye utrygghet og slitt i mange år meg tunge tanker. Er ikke trygg og sikker i meg selv, og jeg vet at jeg speiler dette til omverdenen.
Vil gjerne høre andres tanker om hvordan jeg kan gå ut av min ufrivillige isolasjon.
Avatar

Re: Vennskap

april 10 2008 - 16:14
Hei!

Jeg vet hvordan du har det angående fest og slikt. Jeg har samme problemer, jeg trives svært dårlig på fester og "på byen". Jeg er i den alderen hvor det å gå på byen hver helg er mer eller mindre naturlig. For min del har det ikke med alkohol å gjøre.

Jeg tror det er fullt mulig å få venner selv om man ikke går på fest. Hva med å spørre om noen blir med på cafe eller kino for eksempel? Du sier ikke noe om hvilke andre interesser du har, men hva med å starte med/ta opp en gammel hobby? Melde deg på et kurs? Flesteparten av vennene mine har jeg fått gjennom hobbyen min. Der er ikke fester det sentrale for vårt vennskap, som det er gjerne er blant kolleger.

Angående forholdet ditt vil jeg bare si at dersom det gjør det lykkelig og du er fornøyd, er det det som er det viktigste!Forklar på en saklig måte til andre at det er ditt valg, og at du ber om respekt for det.

Ønsker deg all verdens lykke til!
Avatar

Re: Vennskap

april 10 2008 - 23:47
Har du andre interesser ved siden av jobben kan det være en ide å oppsøke fora der likesinnede møtes (kurs, foreninger, o.l.) Ved å vise at man bryr seg, være imøtekommende, kan du åpne deg for nye kontakter. Du kan være åpen uten å utlevere deg, tenk gjennom hva du vil fortelle om deg selv, uten at du føler du eksponerer sider av deg selv som du trenger å verne om.

Jeg pleier å si til barna mine at "for å få en venn må du være en venn." En liten leveregel jeg også må minne meg selv om når jeg tenker hvor vennene blir av. Hva er en venn da? En som bryr seg, som aksepterer deg. Det finnes selfølgelig ulike nivåer av vennskap, det er ikke alle man trenger å være fortrolig med. Tillit og fortrolighet tar oftest litt tid å opparbeide.

De fleste mennesker er interessante og har mye å by på. Det er nok du også - gi andre en sjanse til å oppleve det! Og lykke til!
Avatar

Re: Vennskap

mai 18 2008 - 09:27
Hei!

Jeg vet ikke hva du tenker om støttekontakt, men det hjelper mange med å komme igang med å treffe folk igjen. Støttekontakten din kan være en du opparbeider tillit til og sammen med går og møter andre. Dere kan gå tur, gå på kafé, kino, hobbykvelder, trening eller annet.

Åbli med på noen faste aktiviteter kan også være en god start for å bli kjent med noen. Spiller du et musikkinstrument? Da kan du ta det fram og blimed i en gruppe/korps. Liker du håndarbeid? Bli med i husflidsforlaget! Det er i de fleste kommuner. Liker du å gå tur eller trene? Bli med i aktiv på dagtid eller tren på et treningssenter. Gjennom aktiv på dagtid treffer du også mange som har noen av de samme problemene du sliter med. Det kan være en myk og god start.

Lykke til
Til forsiden