Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Venners problemer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Venners problemer

nov 12 2018 - 03:22
Er en jente på 23 som nylig er diagnosert med ptsd etter kjæresten min tok selvmord for to år siden. Har i tillegg angst, depresjon (aktivt før traumet), scorer veldig høyt på borderline (6/8) og svakt på psykotiske tendenser. Sliter også veldig med suicidale tanker og noe tendenser.

Er et veldig empatisk menneske og er veldig omsorgsfull for personene i livet mitt. Går akkurat nå gjennom en ganske røff depressiv episode. Det aller viktigste for meg er å bevare relasjonene jeg har, jeg elsker vennene mine over alt på jord og vil alltid gjøre alt jeg kan for å hjelpe og støtte. Akkurat nå har en venninne det skikkelig kjipt etter hun ble dumpet og jeg sliter helt sykt med å vise empati i forhold til hennes situasjon. Hun sier ting som at hun er så lei av å være så lei heletiden og jeg bare.. har ingenting og komme med. Jeg er og jævlig lei liksom?? Jeg syns det er så vanskelig å sette meg i hennes situasjon. Jeg orker ingenting, har angst for å gå ut av huset og må motarbeide et desperat ønske om å dø med hver jævla ting jeg gjør og jeg bare... hva sier jeg til henne?

Hennes problemer virker så vilt små og ubetydelige for meg akkurat nå, men så VET jeg jo at de ikke er det. Jeg vet jeg er et helt elendig menneske og en ubrukelig venn som tenker sånn men jeg kommer bare ikke over det. Klarer ikke. Har ingenting å si til hun.. sier bare at det går over og at hun ikke må tenke på det men det er jo bare tomme ord. Er så frustrert for at jeg ikke er bedre og hater meg selv som blir sur og frustrert av at hun liksom «våger» å være «lei seg» i mitt nærver. Føler meg skitten og fæl og ubrukelig og vet bare ikke hvor jeg skal gjøre av meg eller hvordan jeg skal løse det. Er ikke typen som minimaliserer andres problemer og nå.. er jeg jo det??
Avatar

Re: Venners problemer

nov 12 2018 - 03:37
Du er ikke et dårlig menneske. Det bare er sånn at når man er deprimert m.m. så svekkes gjerne den generelle evnen til å koble seg på andres følelser, og man har også gjerne lettere tilgang på de negative følelsene enn de positive. Det suger, men det er er helt normalt.

Kanskje du kan være ærlig med henne og si at du har veldig begrenset evne til å vise støtte akkurat nå, pga depresjonen du går gjennom og hvordan den påvirker deg.

Jeg skjønner at det er vanskelig, for jeg greier ikke empatisere stort med denslags selv. Bare grin og gå videre, tenker jeg...
Til forsiden