Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Venner som kanskje ikke er fullt så gode som man først trodde..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Venner som kanskje ikke er fullt så gode som man først trodde..

april 27 2010 - 20:43
Jeg har ett lite problem jeg bare må få lufte.. Jeg vet nemlig ikke helt hvordan jeg kan gå frem..

Jeg har en venn jeg betrakter som litt bedre enn andre, Vi har barn i samme klasse og de omgås mye... Hun er alenemor med ny samboer. Og har nok ikke hatt det like lett bestandig..
Jeg gir mye av meg selv, og er ofte hos henne på besøk.. Hun er veldig sosial og snakker mye om egne interesser og meninger.. Men hun kommer imidlertid ikke på besøk oss.. Jeg har spurt henne hvorfor, og hun svarer at hun går i hi om vinteren og da er hun bare hjemme. (dette er ei dame på 35 år)
Jeg spør så om jeg ikke hadde tatt kontakt i løpet av vinteren, om vi i det hele tatt hadde sett hverandre.. Hun svarte ikke.
Hun avlyser avtaler hele tiden, akkurat som hun sier ja, og venter på at noe bedre skal dukke opp.. At vi ikke er viktige nok.. (jeg kan huske juletrefest, bursdag til min datter, teater, fisketurer etc)
Hun har veldig sterke meninger, og vet nøyaktig hva hun vil. Hun vakler ALDRI!
HUn sa derimot at hun levde sitt liv med alt det måtte innebære og hun syntes det var upassende at jeg fortalte henne hva hun skulle mene... Jeg forteller henne at jeg føler at vi har ett litt enveis vennskap, men dette vil hun ikke vite av..hun er som hun er og det må jeg bare godta..
Jeg blir veldig usikker rundt henne, og jeg svarte henne at jeg ikke sa dette for å angripe, men snarere si hva jeg følte.. at jeg og må få lov til å være ærlig, slik hun er og at jeg ikke alltid forstår henne.. Og at man som venner bør gi og ta i like mengder.. Jeg sa også at jeg følte meg litt alene i vennskapet..

Da ringer hun meg å forteller at hun ikke orker dette fjortis-greiene og at jeg heller fikk komme til henne å ta det face to face..Jeg har forklart henne hva jeg føler om det, men det spiller ingen rolle..
Problemet mitt er at jeg ikke tør.. Fordi hun oser av selvtillit og alltid har ett svar på alt.. Jeg får aldri "medfølelse" for det jeg mener og hun "bagatelliserer" det jeg sier..

Jeg vet ikke hvordan jeg skal gå frem her jeg..Hun er min bestevenn, og dette er så grusomt vanskelig for meg.. Jeg vil ikke miste henne, men samtidig syntes jeg det er vanskelig å bare gi og aldri føle det kommer noe i retur..

Jeg har dessverre ikke mange venner jeg kan snakke med, så det er viktig for meg å beholde vennskapet også.. og det tror jeg dessverre hun vet å utnytte...

For ei smørje..
Avatar

Re: Venner som kanskje ikke er fullt så gode som man først trodde..

juni 5 2010 - 14:25
Det er en stund siden du skrev dette innlegget nå.
Kanskje du allerede har funnet ut av situasjonen din?

Jeg kommer likevel med svar. Jeg synes du blir utnyttet av hun venninnen din. For meg virker DU som en god venn for henne, der hun kan brilliere, hevde seg å få sagt alle sine "viktige" meninger. Du blir usynliggjort og uviktig. Dette er ikke bra for deg i det hele tatt.

Et vennskap skal gå begge veier og jeg er sikker på at du kan finne andre venner som kanskje er mer interessert i deg å ditt liv også. Det å komme på besøk skulle ikke være en vanskelig sak, så det er ikke noe stort å forlange av en god venninne.

Jeg ser at du flere ganger har prøvd å prate med henne, men at du merker at hun bagatilliserer det du sier og snakker seg fra det. Da er du i et grep du ikke har godt av i det hele tatt. Dine meninger er like viktige som hennes, ditt liv er like viktig, og du er like mye verdt som det hun er! Det må du ikke glemme av!

Det nytter ikke å prate med henne tydeligvis. Har du prøvd å holde henne på avstand for en periode?
Det ville jeg har gjort om jeg var deg. Du blir som ei støttepute for henne og da e jeg redd du sliter deg selv ut.

Håper du har det bra nå.
Masse klemmer!! å lykke til.
Avatar

Re: Venner som kanskje ikke er fullt så gode som man først trodde..

juni 6 2010 - 10:50
Når vennina di forstår deg ikke, betyr det at dere passe ikke til hverande. En god venn-et menneske som du kan snakke og å ha foståelse fra ham. Du må finne for seg ei ny vennina. Lykke til!
Til forsiden