Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vanskeligheter med meg selv og andre mennesker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vanskeligheter med meg selv og andre mennesker

aug 23 2018 - 22:44
Jeg hater meg selv intenst. Og jeg vet jeg har god grunn til å hate meg selv. Har så mange følelser jeg selv ikke syntes er greie å ha.. Holder mye inni meg. Har det vondt med meg selv. Noen ganger får jeg ikke sove fordi jeg er så sint på meg selv.. Jeg føler meg som et stort problem.. men klarer ikke å åpne meg ordentlig. Det virker som den eneste løsningen. Åpne seg om alt. Men om jeg ikke tør åpne meg. Hva gjør jeg da? Redd for at hvis jeg åpner meg for mye blir det jeg holder inni meg mer sant. Da kan jeg ikke «fortrenge» det. Er livredd og får ofte panikkanfall på kvelden fordi jeg kjenner på mye stress. Jeg blir stressa av meg selv og stressa av å forholde meg til andre mennesker. Føler jeg har et slags elsk hat forhold til dem rundt meg og det er ikke greit. Jeg tillegger andre meninger og personlighetstrekk de ikke har. Jeg er så redd for fremtiden og fordi jeg har begynt å åpne meg. Føler meg naken på et vis og veldig sårbar. Hvor mye forteller man egentlig om seg selv? Alternativet er jo å være alene med alt jeg hater ved meg selv. Selvskading fungerer noen ganger som et utløp for følelser, men det er ikke noe jeg gjør ofte. Er det greit å ikke være 100 ærlig med sine følelser? På en måte vil jeg bare isolere meg fordi jeg blir minnet på hvor unormal og fæl jeg er med andre mennesker. Vil ikke være kald, men føler det er det jeg er. Kald og varm om hverandre: Beklager for langt og rotete innlegg. Blir glad for svar!
Avatar

Re: Vanskeligheter med meg selv og andre mennesker

aug 23 2018 - 23:02
Er det ikke noe mer konstruktivt du kan forsøke for å slappe av, slik som turer og naturopplevelser, trening, hobbyer, yoga, meditasjon og "mindfulnes"?

Å begynne med selvskading er bare dritt. Det er omtrent som å pådra seg en spiseforstyrrelse, og du kommer til å angre ekstremt den dagen du slutter.

Ja, hvor mye forteller man om seg selv? Det avhenger veldig fra person til person; noen er ganske åpne, mens andre prøver å utgi seg som eget ideal. De fleste setter nok mest pris på dem som kan være åpne, men samtidig vektlegger og lever etter det positive.

Hvis du har så mange irrasjonelle tanker så burde du oppsøke terapi og finne god selvhjelp. Du har egentlig ingen gode grunner til å hate deg selv.
Avatar

Re: Vanskeligheter med meg selv og andre mennesker

aug 23 2018 - 23:30
Takk for svar!

Jo. Det er andre ting jeg kan gjøre. Har prøvd litt meditasjon og diverse og det fungerer godt noen ganger. Men selvskadingen. Jeg føler jeg fortjener smerten jeg påfører meg der og da og da blir ting litt mer greit og håndtere fordi jeg får straffet meg selv før andre kan gjøre det. Bare det i seg selv høres sykt ut. Men jeg kommer ikke til å fortsette med det, da det syntes og folk kan bli bekymret selv om jeg prøver å skjule det. Jeg får hjelp(heldigvis) men jeg er ganske feig når det kommer til å åpne seg helt. Selv om jeg har åpnet meg mer nå. Men er redd for at om jeg åpner meg om alt det negative, at jeg ikke skal få hjelp lengre fordi jeg tidligere ikke har tatt opp det mørkeste ved meg.. Men jeg har tatt noen steg i alle fall.
Avatar

Re: Vanskeligheter med meg selv og andre mennesker

aug 23 2018 - 23:39
"Men selvskadingen. Jeg føler jeg fortjener smerten jeg påfører meg der og da og da blir ting litt mer greit og håndtere fordi jeg får straffet meg selv før andre kan gjøre det."

Du fortjener ikke smerten... Hvorfor tror du andre vil straffe deg?
Avatar

Re: Vanskeligheter med meg selv og andre mennesker

aug 24 2018 - 06:35
håpløsemeg:

"Er det greit å ikke være 100 ærlig med sine følelser?"

Alt er greit, men det spørs hvilken grad av ærlighet du selv er komfortabel med, slik at du kan ha det godt med deg selv samtidig. Hvis man f.eks. bare er 10% ærlig om ting hele tiden, så vil man mistrives noe med seg selv, fordi vi mennesker egentlig ønsker å være oss selv fullt og helt, uten begrensninger.

Selv har jeg denne generelle "ærlighets-regelen" for meg selv:
Jeg er 100% ærlig om alt om meg selv ovenfor alle - med mindre ærligheten min vil unødvendig såre noen, eller vil påføre meg ufortjent straff/vold.

Med andre ord: Jeg ljuger kun hvis det er for å skåne andre, eller hvis det er for å slippe unna en straff/vold som jeg selv ikke synes jeg fortjener. (Og min vurdering av hva jeg selv fortjener er basert på logikk og rettferdighet. Så jeg er ærlig og innrømmer feil hvis jeg faktisk synes at jeg har gjort noe feil/galt.)

I praksis fører dette til at jeg generelt er en svært ærlig person, men ikke nødvendigvis 100% ærlig til enhver tid. Jeg er ærlig, men ikke dum.

_ _ _


"Men er redd for at om jeg åpner meg om alt det negative, at jeg ikke skal få hjelp lengre fordi jeg tidligere ikke har tatt opp det mørkeste ved meg.."

Så du har noen mørke sider? Det er ikke noe å være redd for; det er menneskelig.
Kanskje det ville hjulpet deg å dele det med noen andre først, f.eks anonymt med noen her på forumet, slik at du blir tryggere på å dele slike ting før du deler det med de profesjonelle.
Avatar

Re: Vanskeligheter med meg selv og andre mennesker

aug 24 2018 - 07:00
Hvorfor skal du dvele og tenke så mye negativt om deg sjølv?Bare tittelen....håpløsemeg..gir ikke deg noen sjanser?Er det mulig for deg å se deg litt utenfor og vise deg sjølv omsorg og egen kjærlighet igjennom å snakke pent og ikke rakke ned på deg sjølv?Du skaper sjølv en vondt sirkel av dårlig selvfølelse og dårlig selvtillit?Å si til seg sjøl at du skal straffes ..osv..hvor kommer det fra og hvor fører det deg?...Jo..på en mørk vei av forvirring,smerte og depresjon..SNAKK POSITIV MED DEG SJØLV!Tenk på noe ting du liker og er god på og se deg hver dag i speilet og si det høyt:jeg er mer en bra nok,er flink til det ..,er snill,grei..Synes ikke du er flink til noe..skap noe ..hobby..les om et emne og fordyp deg i det..da blir du flink..Man må jobbe for det..Det kommer ikke av seg sjølv...Si det til deg hver dag....morgen og kveld...Da gir du grobunn fir gode følelser i underbevisstheten din..og etterhvert blir dette veien til å snu den mørke veien du går på nå..til en lysere vei..Gå turer,les og hør på musikk,mediter..osv...START MED Å SI TIL DEG SJØLV DU ER MER EN BRA NOK!:)Husk det viktigste tingen:A NEGATIVE MIND WILL NEVER GIVE A POSITIVE LIFE !:)Hvis ikke du greier å snu til positive tanker..da er du kansje deprimert og må få behandling..Da må du gå via legen..og få terapi og medisiner.:)Klem.:)Du er verdifull .:)
Til forsiden