Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vanskelig tid etter brudd i manipulerende forhold.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vanskelig tid etter brudd i manipulerende forhold.

okt 16 2022 - 11:11
Hei, jeg håper noen her har noen erfaringer og dele med meg.

Jeg har siden tidlig 2013 frem til slutten av september vært i ett veldig manipulerende og på mange måter psykisk voldelig forhold.

Min tidligere forlovede startet forholdet med kjærlighets bombing i ett par år før hun begynte og avvise, true med separasjon, true med utroskap, kritisere meg for småting, ta sinne mot andre ting ut på meg, smålig gjøre meg osv. Uansett hva hun gjorde, fornektet jeg for meg selv.

Så klart, i mellom sånne situasjoner var det også perioder med masse kjærlighets bombing og positiv oppmerksomhet.

På det punktet der alt det negative begynte så var jeg trollbundet av henne, mistet 95% av venner og bekjente. Og hele min realitet begynte og fokusere rundt henne.

Etter hun forlot meg ble jeg innlagt i nesten 3 uker. Med samtale med psykiatrisk sykepleier så sa han til meg at hva eksen gjorde mot meg var direkte psykisk vold, og selvom jeg egentlig viste dette innerst inne, så kom det som ett sjokk.

Denne forståelsen gjorde selvfølgelig mye for meg, men fortsatt..

Her sitter jeg og føler meg som en marionett uten tråder. Jeg føler panisk på at jeg må ha sosialt samvær for og kunne føle meg normal. Når jeg sitter i mitt eget selskap kjenner jeg angsten og panikken bare bre seg ut. Og hvis jeg ser at eksen sender meg en melding så kjenner jeg at jeg nesten blir panisk, men jeg klarer ikke og blokkere henne uansett hvor hardt jeg ønsker det.

Jeg vet det er andre der ute som har opplevd lignende, hvordan klarte dere og komme dere igjennom tiden etterpå?
Avatar

Manipulerende forhold...

okt 16 2022 - 19:35
Hei.
Innlegget ditt treffer meg umiddelbart og jeg kjenner igjen mye av det du beskriver. Send meg gjerne en melding om du ønsker å dele erfaringen din og høre mine erfaringer. Jeg kom meg ut av et psykisk voldelig forhold i fjor sommer, og det har tatt sin tid å få livet "i vater". Om det noen gang blir som før er jeg litt usikker på enda. Så godt at du har fått hjelp, jeg angrer i dag på at jeg ikke spurte om hjelp med dette men det har jeg aldri vært spesielt god på.Detaljer kan tas på personlig melding dersom du ønsker det.Ønsker deg uansett alt godt, stå i det og vit at uansett hvor tøfft det er akkurat nå så vil det bli bedre med tiden. Vit at du er mye mer verdt enn det du har blitt fortalt, vær stolt av at du er ute av forholdet og kjemp for ditt eget selvverd.
Til forsiden