Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vanskelig å sosialisere i/med familien

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vanskelig å sosialisere i/med familien

des 25 2017 - 22:26
Hver eneste høytid så er det det samme. Vi er ofte mellom 8 og 14 mennesker som samles, fra alderen 9 til 82 - og som regel så er det nesten helt stille i huset.

Jeg elsker familien min. De er gavmilde, snille, støttende og har en intelligent sans for humor når sjansen byr seg; men jeg har ikke så mange felles interesser med dem. Jeg ender ofte opp med å føle meg litt malplassert... Forsøker jeg å fortelle om eller vise noe som interesserer meg får jeg som regel bare en høflig "Åh... jaha.. det var da fint/såpass ja".. Men når sant skal sies å gir jeg vel ofte den responsen tilbake jeg også.. sukk.

Ingen av oss er spesielt flinke til å ta ordet eller lede en samtale, så mange måltider foregår i stillhet... og etterpå så bare sitter de/vi der. Og glaner på et eller annet program om Norge/lokalt på tv'n.. og jeg holder på å gå opp i fistel fordi jeg kjeder meg sånn. Vi kommer fra ei knøttlita bygd et godt stykke fra verdens navle, og det er virkelig ikke mye som foregår her, men det er nesten alt de er interessert i. Jeg har ikke vokst opp i denne bygda (har derimot bodd siste 13 årene i by og litt mer tettbefolkede områder) selv om bygda er "hjem", og har interesser som omfavner litt mer av hva verden har å by på.
Jeg har forsøkt å aktivisere dem med brettspill and what not, men det eneste jeg får dem med på er kortspill og yatzy, fordi det krever ikke noe stort initiativ, verken fysisk, muntlig eller kognitivt så da er det liksom greit... da er det nesten som å bare sitte der og glane på "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu", eneste en må huske er å rulle terningen fra tid til annen.

Jeg har trukket meg litt tilbake nå på et eget rom for å lese litt, men får sikkert høre det siden fordi det ikke er spesielt sosialt når familien er samlet i jula - men hva pokker er så sosialt med å ha 10 mennesker samlet i et rom og alle sitter for det meste i stillhet og venter på at klokka skal bli nok til at en kan legge seg?
Til forsiden