Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vanskelig å ha en dyp dialog med min mor

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vanskelig å ha en dyp dialog med min mor

nov 25 2021 - 12:16
Min mor har gått igjennom veldig mye.
Da hun var liten døde den eldste broren hennes som var i begynnelsen av tenårene. Hun oppdro meg og mine tre søsken alene og hun og hun har vært ufør hele voksenlivet. Jeg og mine søsken ble tatt hånd om av barnevernet da jeg var i tenårene. Hun har tidligere hatt problemer med menn som har utnyttet henne så jeg ble glad når hun endelig hadde møtt en oppegående og bra fyr for noen år tilbake. han døde ett par år senere. Jeg la merke til at hun hadde fjernet alle bildene av han på veggen, dette for meg sier at hun fortrenger fortiden/det vonde. Jeg har ikke ett nært forhold til min mor, jeg møter henne to-tre ganger i året i forskjellige begivenheter for mine søsken og vi snakker bare om overfladiske ting. Jeg har et ønske om å bli kjent med henne på et dypere nivå, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få til det. Jeg ønsker å vite om barndommen hennes, men jeg tror det er et for sårt område og jeg ønsker ikke dra opp vonde minner. Jeg ønsker å vite mer om min far, eneste jeg vet er at han er alkoholiker, siste gang jeg så han var jeg tre år. De få gangene jeg har prøvd å spørre henne om personlige ting har jeg ikke fått noe ordentlig svar.
Avatar

Re: Vanskelig å ha en dyp dialog med min mor

nov 25 2021 - 13:55
Det er nok ikke politisk korrekt å hevde det, men mennesker med slike personlighetstrekk forstår bare ett språk, og det er hardt mot hardt. Legg fra deg forestillingen om at du ikke skal "dra opp vonde minner", for dette handler om deg og dine behov for å vite. Det er det minste hun skylder deg. Spør direkte om hun vil bli sittende bitter og alene på gamlehjemmet, eller om hun har tenkt å foreta seg noe før den tid.
Avatar

Re: Vanskelig å ha en dyp dialog med min mor

nov 25 2021 - 13:58
Jeg tror løsningen er å faktisk ta opp de vanskelige opplevelsene samt reagere på dem med empati og omsorg. Det er den eneste muligheten for å heale tilstanden hun er i. I tillegg vil det være veien videre for å åpne seg opp for sine tanker og følelser. Det blir en vanskelig og krevende jobb, men å la være vil skape mer vonde minner og et vanskeligere liv.
Avatar

huff

nov 28 2021 - 23:42
tror frikars råd
kan få henne til
å låse seg helt
har mer tro på
sot`s veiledning
med "empati og omsorg"
for hun har utvilsomt
en tøff skjebne å hanskes med
så håper dere alle kan få noen
befriende og ærlige samtaler ;)
Til forsiden