Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Utfordringer med kjæresten - hvordan skal jeg takle det?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Utfordringer med kjæresten - hvordan skal jeg takle det?

nov 23 2020 - 20:48
Jeg har vært sammen med en fyr i 6 måneder, og det har dukket opp en del utfordringer den siste tiden. Han har vært mye nedfor på grunn av økonomiske utfordringer, og jeg har full forståelse for at han har det tøft. Jeg er der alltid for han, støtter han og lytter til hva han har på hjertet. Når han er nede, så klarer han ikke å være der for meg. Når jeg er nede, så er jeg der for han til tross for mine egne utfordringer - nettopp fordi at jeg er kjæresten hans. Vi er jo et par, og vi må jo ta vare på hverandre?

En ting er at det er vanskelig for han å kunne være der helt for meg når han selv har det vanskelig, men han har en tendens til å bagatellisere problemene mine. Som om hans utfordringer er mye verre enn mine. Jeg er alltid veldig varsom på å ikke bagatellisere andres utfordringer - nettopp fordi at jeg ikke vet hvordan det føles for den som har disse. Men - han tenker tydeligvis ikke det samme.

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Om jeg tar det opp med han så finner han en måte å rettferdiggjøre det på - som han har gjort i tidligere tilfeller. Det er liksom alltid jeg som må beklage meg - selv om jeg ikke har noen grunn til å gjøre det. Jeg gjør det bare for å bli ferdig med saken, fordi at jeg ikke orker at det skal være dårlig stemning. Det er også vanskelig å konfrontere han når han allerede er stressa og bekymret med tanke på det økonomiske, og i stedet for å sette seg ned og ha en samtale så stenger han helt av - eller blir sint.

Hvordan skal jeg kunne forholde meg til dette? Jeg vil jo at det skal funke mellom oss, for jeg er virkelig kjempeglad i han og bryr meg om han.
Avatar

Re: Utfordringer med kjæresten - hvordan skal jeg takle det?

nov 23 2020 - 20:54
Det virker som om dere har ulike oppfatninger om hva et forhold skal være. Har dere snakket om det?
Avatar

Medfølelse

des 5 2020 - 20:56
Jeg har det nok litt som deg der, selv om jeg er i en litt annen situasjon - jeg er mann, vi har vært gift i 4 år og sammen i 10 år, ingen økonomiske problemer her. Dette er ikke lett å takle, vondt å ikke ha noe støtte fra kjæresten - men kan det være noen venninner du kan snakke med når du har det vanskelig? Det er nok uansett godt å snakke med en tredje person - noe du forsåvidt kan gjøre her inne. Jeg synes det hjelper litt å snakke og skrive om det, hvis noen andre hører på. For min egen del har jeg kommet til at det lønner seg å være "fit for fight" når du møter kjæresten din. Være opplagt, sove godt, spise sunt og klar til dyst - da kan du takle ham bedre og bære over med ham. Du må holde deg selv bærekraftig.
Til forsiden