Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Usikker og deppa! 20år!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Usikker og deppa! 20år!

juni 10 2009 - 23:01
deppa er ett mildt ord.. Sykt deprimert er mer riktig.. har vært det så sykt lenge nå, og vet ikke om jeg hilder ut stort lenger.. jeg er nervæs 24 t i døgnet.. når jeg er på jobb (er ny i jobben) føler jeg at jeg ikke er bra nok, at jeg er treg , og glemsk.. tenker fæle tanker om meg selv.. jeg tenker at kundene syntes jeg er rar og treg.. de klager noen av dem og det får meg hvertfall til å tvile på meg selv.. i dag skrev jeg ett avsjedsbrev til mine få nærmeste.. hadde bestemt meg for å gjøre alt slutt.. hadde alt klart for meg.. hvordan jeg skulle gjøre det.. men det gikk ikke.. jeg klarte det ikke.. jeg fikk dårlig samvittighet i forhold til mamma som har gjort alt for meg... jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.. jeg føler meg så sykt alene.. blir deppa av å se på alle som ser ut til å ha ett så bra liv og klager over små ting som ikke er noe å lage over.. der siter jeg og planlegger selvmord i hodet.. hadde jeg åpnet kjeften om der hadde de vel sett på meg som ett freak.. istedet sitter jeg å smiler og later osm ingen ting.. som alltid.. er det noen som føler det samme? jeg skriver gjerne mer og blir glad om det er flere som vil snakke sammen om hva vi føler og hjelpe hverandre kanskje? føler det er lettere å snake her enn å ringe hjelpetlf og sitte der å snakke å få vite at jeg bør søe psykolog osv.. det vet jeg jo fra før av liksom... men starter i det små her med dere folkens !
Hilsen meg!
Avatar

Re: Usikker og deppa! 20år!

juni 18 2009 - 11:58
hei !
du har det vondt. det har du erkjent og det tror jeg er første steget til å få det bedre.
gode råd blir nesten bare, som en byrde til sekken!

men klarer du å åpne litt for å ta imot ord , erfaringer fra andre , vil det være en begynnelse.

jeg kjenner meg veldig igjen av å være usikker og redd på jobben. Til slutt ble jeg så opptatt av hva andre mente om meg, at jeg mistet mer og mer meg selv. og fokuset på det jeg skulle gjøre på jobben ble vanskligere og vanskligere.
mørke ble så stort at jeg hadde også slike tanker som deg!.
jeg gikk slik i mange år og ble etterhvert veldig syk. for jeg følte det som et nederlag og søke om hjelp, gå til psykolog.skammen og æren for å røpe familehemmeligeher holdt meg tilbake fra å søke hjelp.
min oppgave var å skjule og late som om jeg hadde det bra i min famile, og at jeg var velllykket og flink.
jeg klarte ved denne korsveien å unngå og ta livet mitt. Jeg ba om hjelp. Til min første terapitime, gjemte jeg meg i bilen, redd for at noen skulle se meg.

vil bare si. du er ikke alene. skal tenke på deg.

siss
Avatar

Re: Usikker og deppa! 20år!

nov 13 2009 - 23:38
Hei!

Jeg er omtrent på din alder og jeg vet hvordan du har det. Jeg har også følt at jeg ikke er god nok og at alle dømmer meg. Jeg har tenkt mer på hva andre syntes og mindre på hva jeg selv egentlig mener.

Man må innse at i det lange løp og for ens eget beste, ja så må man tenke: Hva vil JEG med livet mitt? Hva er det som plager meg? Hvorfor plager jeg meg selv? Hvorfor motsier jeg med selv? Hva vil jeg egentlig?

Det tar tid og det kan være strevsomt, men man kommer til den lysere siden etterhvert. Begyn forsikt og legg merke til det som er realiteten. Dømmer virkelig alle deg eller er det bare du som forestiller deg dette og dømmer deg selv?

Så må man bevege seg videre, litt etter litt, og ta til seg alt som er positivt, ja og gjerne unngå det som får en til å føle seg dårlig. Etterhvert vil man se at dagene blir lysere, at man blir galdere og setter mer pris på ting. Det er opp til deg å forandre tankegangen, hvis du virkelig vil det, så klarer du det!

Jeg har troen på at du kommer til å klare det, du må bare stole på deg selv og se frem over!

Dette kan høres feil ut, ikke feiltolk meg(jeg har sagt det til meg selv hundrevis av ganger og du har sikkert hørt det før), men det som ikke dreper deg, gjør deg bare strekere!

Mine tanker er med deg, det er alltid noen som har troen på deg:-)
Avatar

Re: Usikker og deppa! 20år!

nov 3 2010 - 04:35
Hei, dette er en gammel tråd, men vil likevel svare deg.

Jeg er glad for at du valgte å leve videre. Av hensyn til mamman din , og for din egen del! Lov meg at du tar vare på deg selv:)!! Du betyr mye for noen.

Jeg er nå 26 år og fra jeg var 20 til 25 hadde jeg en ganske stor følelsesmessig/hormonell krise i livet mitt. Merket veldig at det er en "overgangsalder" fra tenåring til voksen akkurat slik som det er i puberteten. Det er ikke så mye bevissthet/snakk om det, tror mange kan få depresjoner etc i denne alderen. Det fine er at nå har jeg begynt å tilpasse meg det voksne livet som ligger foran meg og har begynt å glede meg til noen av utfordringene:)

For meg ble ting sakte litt og litt lettere, det fins lys i tunnellen.

<3
Til forsiden