Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Unnvikende personlighetsforstyrrelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Unnvikende personlighetsforstyrrelse

sep 28 2021 - 23:40
Hei jeg er ganske sikker på at jeg har unnvikende eller engstelig personlighetsforstyrrelse, skal i terapi snart og kjenner meg igjen i alle kriteriene. Er en jente på 19 år som har slitt med selvbilde og den jeg er helt siden jeg var 12 år. Jeg klarte fint å være med 1 bestevenninne men klarte aldri å få meg noen andre eller føle meg trygg rundt andre mennesker. Jeg ble i tidlig alder redd for andre. Merker det skiller seg fra sosial angst ved at de med sosial angst ofte har et nogenlunde bilde av seg selv men er redd for kritiseringen av hva andre synes om den de er, men etter eksponering ofte danner relasjoner. Men med meg så har aldri det funket fordi at problemet er at jeg er livredd for at noen vil bli kjent med meg fordi jeg har ingen følelse av hvem jeg er i det hele tatt. I tillegg med forhold så har jeg aldri klart å holde på det fordi jeg blir så usikker og redd og vil bare vekk fra personen etter det blir mer seriøst. Føler meg tom etter å ha vært med mennesker og aner rett og slett ikke hvem jeg er i det hele tatt. Jeg tror heller ikke det er sosial angst fordi jeg klarer fint å snakke med folk jeg ikke kjenner så godt og er ikke redd for å rødme eller noe sånt, men jeg er alltid helt tom etter møter med andre fordi jeg er så redd for å ikke være det de forventer av meg på en måte. Er det noen andre som har denne pf som vil dele erfaringer med det?
Avatar

Hei MangaliK

okt 5 2021 - 16:36
Hei MangaliK

Det høres veldig ut som min situasjon, men jeg har jo ikke fått diagnosen da...og det viser seg å ikke være se lett.
Har mer eller mindre slitt hele livet og vært på utredninger, samtaler etc mange ganger uten å få en skikkelig diagnose og derav ingen behandling, har etter egen lesning/research funnet ut att jeg har unnvikende personlighetsforstyrrelse i en alder av 35 år.
Mine problemer stammer nok helst fra genetikk, men er forsterket etter å ha mistet alle mine nærmeste før fylte 20 år og har derfor heller ikke hatt noen som har støttet meg opp skikkelig heller.

Veldig bra att du kommer deg i terapi, viktig att det tas tak i når du er såpass ung så du kan forbedre livskvaliteten så mye som mulig før livet løper fra deg slik som det føles ut att det har gjort for meg.

Jeg har ved hjelp av fastlegen prøvd å få behandling/ny utredning, men fikk kun til svar att jeg ikke var syk nok så jeg ikke hadde rettighet på det.
Avatar

Xplode85

okt 5 2021 - 17:00
Du får prøve å bli litt sykere da... :P - eller klage til Fylkeslegen dersom fastlegen din faktisk har sagt det du skriver her.
Til forsiden