Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Unnvikende og ødelagt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Unnvikende og ødelagt

des 6 2021 - 05:01
Jeg føler meg fanget i en ond sirkel og at alt jeg sier og gjør er feil. Jeg lever med angst for å ikke være en kjæreste som er 'nok', og at kjæresten min ikke skal syns jeg strekker til i møte med det hun trenger. Når denne redselen kommer snikende, vil jeg aller helst si ifra så fort som mulig, og møtes på trygg grunn for å snakke og tulle det trygt igjen. Jeg har flere ganger prøvd å forklare at det er min redsel og ikke hun som skaper problemet. Om jeg ikke får regulert uroen, øker den i styrke sammen med skammen når jeg merker at jeg trekker meg inn i meg selv og ikke klarer å gi kjæresten min de "good vibes'ene" hun fortjener å kjenne på i et forhold. Jeg får vondt i magen fordi jeg forstår at det kan bidra til å gjøre henne sårbar for positiv oppmerksomhet fra andre. Når det har vokst seg så stort at jeg ikke får puste og begynner å lete etter tegn på om jeg har drevet henne fra meg, klarer jeg ikke å la være å dele hvordan jeg har det. Når jeg forteller om hvordan det kjennes inni meg og hva jeg er redd for, oppfatter kjæresten min det som et personangrep, føler seg mistrodd, kontrollert og blir såra, oppgitt, fortvilt og sint. Når jeg prøver å forklare gjør jeg bare vondt verre, og nå tør jeg ikke å forsøke å snakke åpent om det lenger i frykt for flere misforståelser. For at hun ikke skal oppdage hvor engstelig og anspent jeg er, trekker jeg meg heller unna for å ikke gjøre henne opprørt på nytt. Samtidig gjør det meg bare enda mer redd for å miste båndet mellom oss. Hva skal jeg gjøre?
Avatar

Re: Unnvikende og ødelagt

des 6 2021 - 06:56
Du skal avslutte dette forholdet, og ikke gå inn i et nytt før du er helt trygg i deg selv. Det er først når man er trygg i seg selv det er mulig å ha sunne relasjoner til andre.
Avatar

Hei!

des 6 2021 - 10:23
Kan hende kan du sette deg inn i kunnskap om hvordan man kommuniserer med partneren sin? Det finnes også mye på youtube om selvutvikling og hvordan få mindre angst og bli tryggere på seg selv. Du kan starte en prosess der du jobber med deg selv og lærer deg selv å kjenne, slik at du får det bedre med deg selv og dermed også føler deg tryggere i den relasjonen du er i nå og i eventuelle fremtidige relasjoner. Jeg anbefaler deg "Therapy in å nutshell", men det er mye annet også. Lykke til!
Avatar

Hei

mars 19 2022 - 03:03
Jeg vil bare si at jeg kjenner meg veldig igjen i det du opplever, både i deg selv og i forholdet. Sliter med mye av det samme selv, og føler det går galt både å snakke om det med kjæresten og å ikke snakke om det. Redselen for å miste han beveger seg nesten mot "selvoppfyllende" når man begynner å trekke seg unna og inn i seg selv, selv om det føles ut som det tryggeste.

Har selv veldig god nytte av å snakke med psykolog for å bearbeide egne problemer og å få et nytt perspektiv å se med i forholdet. Anbefales!

Legg meg til som venn om du ønsker å dele erfaringer.
Til forsiden