Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tvangsadopsjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tvangsadopsjon

mars 6 2022 - 12:52
Mitt voksne barn er veldig nær et barn som ble tvangsadoptert fra meg som baby pga fysisk sykdom. Dette ødla min funksjonsevne og livskvalitet. Hen legger ut bilder der de er lykkelige sammen, men vil ikke gjøre noe for at vi skal gå kontakt. Jeg tvinger meg selv til å se bilder for det føles feigt og rart å la være. Jeg er syk av sorg og savn, og det blir verre. Kjenner og skam, sjalusi, forakt, alt som dårlig er i en eneste grøt. Vanskelig å finne ord som beskriver denne overveldende situasjonen. What to do?
Avatar

Re: Tvangsadopsjon

mai 8 2022 - 18:54
Hei. Har ikke helt samme situasjon, men har to nevøer fra min bror som jeg ikke har noen som helst kontakt med. Han ene bor med sin biologiske mor og "stefar" (jeg kaller han egentlig hans pappa, men for forståelsens skyld kaller jeg han stefar i dette innlegget). Tankene du sitter med har jeg selv slitt veldig med. Jeg synes det er urettferdig at hans morsside har vokst opp med kontakt med han, mens min side ikke har. Hans mor lot meg ha kontakt med han frem til han var 3 før hun brått ut av det blå avsluttet all kontakt og ikke ønsket å svare når jeg spurte om hvorfor. Jeg ble rett og slett bare blokket.

I dag går det greit. Jeg føler litt på sjalusien fortsatt, men så tenker jeg at det virker som han har et greit liv og hvordan han har det i livet er mer viktig enn mitt savn etter å ha en nevø i mitt liv. Han blir en dag 18 og kanskje han da vil velge å ta kontakt eller kanskje han velger å la være. Jeg tenker uansett at jeg skal prøve å gjøre det jeg kan for at han skal forstå at han er velkommen inn i mitt liv dersom han en dag velger det.

Med andre ord, kanskje det også vil fungere for deg å se på det positive istedenfor det negative? Virker det som dette barnet ditt har det bra der h*n er nå? Du sier det ser ut som de er lykkelige. Det er jo fantastisk, selv om det er sårt at man ikke selv får ta del i den lykken, tenker jeg i hvert fall.

Ønsker deg masse lykke til med å finne en løsning som vil fungere for deg og som vil gjøre at du kan leve videre uten at dette er noe som skal begrense deg i ditt liv eller din hverdag.
Avatar

Re: Tvangsadopsjon

mai 9 2022 - 20:58
Det er ikke ulovlig for biologiske foreldre å ta kontakt med sine bortadopterte barn etter at de har blitt myndige.
Til forsiden