Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trenger du bekreftelse og omgivelsene dine ikke aksepterer eller forstår deg?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trenger du bekreftelse og omgivelsene dine ikke aksepterer eller forstår deg?

jan 8 2018 - 14:36
Jeg har jobbet lenge med dette. Jeg er snart 50 år. Jeg oppleves som en ressurssterk person og folk som ikke kjenner meg vet kngenting om hvordan jeg har det på innsiden.
På utsiden er jeg leder i næringslivet og en ressurssterk mamma til to.

Jeg har alltid opplevd at jeg trenger bekreftelse på alt jeg tar for meg i nære relasjoner og endelig har jeg funnet ut av hvorfor jeg er sånn. Noen ganger faller brikkene på plass, og det er fantastisk.

Å be om bekreftelse oppleves som tungt for noen, fordi det kan virke som om man aldri får nok. Man ber og ber og da kan feks en partner bli oppgitt og sliten fordi det kan virke som at man feks ikke stoler på vedkommende. For min egen del har det så og si ødelagt det forholdet jeg er i nå. Som nok antakelig kommer til å få en slutt snart pga dette. Han har helt enkelt fått nok, og krever at jeg slutter med det umiddelbart. Og glipper jeg blir han rasende og da blir det enda verre for meg.

I kveld, etter en samtale med min pappa falt brikkene på plass...

Jeg er rett og slett omsorgsfull og er veldig opptatt av at jeg gjør de riktige tingene rundt meg. Derfor trenger jeg en bekreftelse på om det blir satt pris på og om jeg kan gjøre ring annerledes.
Når man har dette personlighetstrekket leter man og søker etter reaksjoner og feedback. Det har ingenting med usikkerhet å gjøre. Men det har med at jeg liker at den rollen jeg har bidrar med mye godt og riktig ifht samspillet rundt meg. Ja, man kan bli sliten av det, men om det er stilen man har, er det derfor viktig å ha en partner og andre nære man samspiller med, som forstår det og setter pris på det. Hvis ikke så er man ganske raskt ute og kjører.

Så min konklusjon er derfor at det å trenge bekreftelse, i alle fall med min personlighetsstil er rett og slett å ville godt, og å få feedback på om det funker. Ikke noe vanskeligere enn det. Jeg trenger ikke fanfarer og applaus, jeg trenger bare tydelig feedback på at jeg blir satt pris på for den jeg er og det jeg gjør. Og kan ikke mine aller nærmeste relasjoner forstå det, så er de ikke riktige for meg. Det vil bare gjøre meg usikker.

Jeg kan også legge til at jeg har brukt mange timer i terapi for å endre meg. Det har ikke hjulpet. Men det som hjalp meg, var å forstå at det bare er meg og at jeg er sånn :-)

Håper jeg kunne hjelpe noen her med min oppdagelse. For meg var den i alle fall enormt viktig i mitt søkende etter hvorfor jeg trenger bekreftelse fra mine nære og kjære. Legg gjerne inn en kommentar om hva du tenker om det jeg skriver så jeg kan høre hvordan du tenker rundt det. Kanskje vi kan hjelpe hverandre :-) Klem!!
Avatar

Re: Trenger du bekreftelse og omgivelsene dine ikke aksepterer eller forstår deg?

jan 8 2018 - 15:42
Bra for deg at du har fått mer innsikt i deg selv, men må rette på en ting her:

"Det har ingenting med usikkerhet å gjøre."
Dette er garantert feil. Hvis du ikke var usikker på deg selv på en eller annen måte, så hadde du ikke hatt noe behov for validering. Da hadde du eventuelt bare LIKT/ØNSKET å få validering - men du hadde ikke TRENGT det. Og basert på det du skriver om hvordan valideringsbehovet ditt til og med ødelegger forholdet ditt, så er det tydelig at du har et BEHOV og ikke bare et ØNSKE om å få validering.

Du har f.eks. ikke noe behov for å få bekreftet at jorden er rund - for det VEIT du. Du vil sikkert LIKE/ØNSKE å høre at andre mennesker også mener at jorda er rund - men du har ikke noe BEHOV for å høre det.
Dette er akkurat det samme prinsippet. Noe du er sikker/trygg på (altså noe du ikke er usikker på), har du ikke noe BEHOV for å få bekreftet av andre. Fact of life - uansett hva det gjelder.

Det du skriver her er kort sagt bare en rettferdiggjøring slik at du slipper å se sannheten i øynene og anse deg selv som "usikker på deg selv" - som er det du egentlig er, som bevist av valideringsbehovet du forteller om. Jeg skriver ikke dette for å være slem, men fordi usikkerheten din vil forbli en "gåte" for deg resten av livet hvis du ikke en gang erkjenner at du er usikker på deg selv. For å kunne fikse et problem må man først erkjenne hva problemet egentlig er.
Til forsiden