Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tidligere sykdom blusser opp igjen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tidligere sykdom blusser opp igjen

mai 21 2010 - 18:53
Som tenåring fikk jeg diagnosen "borderline" (emosjonell personlighetsforstyrrelse) og tilbrakte en del tid på psykiatrisk lukket avdeling. Siden den gang har jeg lykkes med å ta en lang utdannelse. I mange år slet jeg med å holde på jobber, men nå har jeg klart å holde på samme jobben i 4 år! Har de siste 10 årene egentlig vært ganske frisk (så frisk en kanskje kan bli med denne diagnosen). Personlighetsforstyrrelsen har såklart lagt baki der et sted, og har hatt noen runder innimellom, men har klart å leve med det. Men i forbindelse med graviditet og en komplisert fødsel har det hele virkelig blusset opp igjen og jeg kjenner gamle følelser kommer tilbake. Til nå har jeg greid å late som ingenting og har fungert fint utad, men ligger våken om nettene og tenker, og har mye angst. Men som en del av denne diagnosen hører det jo med ustabile følelser og ustabilt selvbilde. Jeg kjenner det begynner å bli vanskelig å forholde seg til kollegaer på jobben og til venner. Det begynner å bli vanskelig å holde på masken, og jeg kjenner trangen til å utagere på et vis kommer. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Vil gjerne få stoppet dette før forstyrrelsen virkelig blusser opp igjen og tar over livet mitt. Jeg er så redd for å ikke klare å holde på en jobb, for at jeg skal være en dårlig mor, en dårlig kone og miste alt jeg har oppnådd. Jeg føler meg helt mentalt utslitt av å bære på denne hemmeligheten (ingen her jeg bor nå vet om min fortid). Jeg er er redd for å ta kontakt med legen min da jeg er redd de skal ta fra meg babyen. Og jeg vet ikke helt hvorfor jeg isåfall skal kontakte legen min og hva slags hjelp jeg kan få. Jeg er nemlig livredd for å havne "i systemet" igjen, og å bli satt på antipsykotiske midler med de fæle bivirkningene... og er redd for å bli tvangsinnlagt igjen.
Avatar

Re: Tidligere sykdom blusser opp igjen

mai 21 2010 - 19:22
hei
det høres ut som du trenger hjelp. Men det er ingen skam å be om hjelp. Mange mennesker trenger hjelp i vanskelige perioder.
Det trenger ikke bety tvangsinnleggelse og alt det skumle som hører med det.
Jeg ville snakket med fastlegen. Det kan bare være du kanskje bare trenger noen å snakke med i en litt vanskelig periode. Kanskje fastlegen kan henvise til en psykolog.
Til forsiden