Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tar på meg andres følelser

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tar på meg andres følelser

nov 1 2021 - 17:22
Jeg har oppdaget at jeg tar på meg andres følelser. F.eks. hvis en person bare klager til meg i over en time, så blir jeg veldig sliten og utmattet etterpå. Jeg klarer ikke å fungere i flere dager. Hva kan jeg gjøre for å slutte med dette eller minimere det sånn at jeg blir "normal"? Eller er dette en normal reaksjon på en person som bare klager om sine problemer?
Avatar

Hei

des 3 2021 - 16:34
Jeg vet ikke hvor sensitiv er du..men du er sikkert empatisk og tar innover deg andres energier og smerte..Derfor er det viktig tror jeg å beskytte deg litt..dvs å sette en del grenser..og si ifra at selvom du er en god menneske og lytter det finnes og grenser for deg og derfor er du nødt å skjærme deg litt..Kanskje du må prøve å stoppe den som klager med spørsmål som..ser du en løsning på hvordan du vil få en bedre hverdag men mindre negativ energi og klaging?Hva tror du hadde gitt deg bedre motivasjon og energi ..liksom invitere personen på en empatisk måte å reflektere over sine egne reaksjonsmønstre..akkurat som å speile de tilbake på en..og si ifra høflig at bare personen selv kan virkelig gjøre en forandring..selvom om du lytter du kan ikke gjøre annet en å være der..men samtidig skal ikke tape deg for energi og mot..Derfor sett grenser.:):)Klem
Avatar

Hei!

des 6 2021 - 10:45
Ja, er enig med hun over. Jeg råder deg til å stille løsningsfokuserte spørsmål, skifte fokus/ samtaleemne eller runde av samtalen når du merker at den fortsetter i det negative "sporet". Dette må du kanskje øve på, hvis du er en forsiktig og hyggelig person som synes det er ubehagelig å sette grenser og som er den som blir stående uansett hvor lenge til personen du snakker med har snakket ferdig.
Avatar

huff

des 10 2021 - 02:12
dette var gjennom mange mange år
et levende stort mareritt for meg
altså jeg hadde slik en sykt sterk tilsynelatende empati
altså jeg tenkte mer på at andre skulle ha det godt
jeg satte konsekvent meg selv bakerst liksom
jeg hadde en vilt stor selvforrakt og et sterkt selvhat
dermed følte jeg andre mennesker fortjente mer
min redning ble etterhvert tung medisinering
de pakket følelsene inn i bomull - skapte likegyldighet
det ble med andre ord mer behagelig å være meg
Avatar

Re: Tar på meg andres følelser

des 12 2021 - 14:43
kjhfghj
Avatar

Hei

des 14 2021 - 18:39
Hei, jeg har samme problemet. Jeg er kjempe sensitiv og er stjernetegn fisk. Mye empati rett og slett. Jeg klarer ikke å gi opp på en person uansett hvor vanskelig den personen er og sliter meg ut. Jeg blir ødelagt også i flere dager. Jeg tiltrekker meg veldig mye negativ energi, og det utmatter meg veldig. Hvis jeg skal gi deg råd så er det å prøve å beskytte deg selv, gå ut i naturen det hjelper å samle energien. Rett og slett lære seg å sette grenser. Dette er ikke lett.
Til forsiden