Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Takler ikke hverdagen i jobb.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Takler ikke hverdagen i jobb.

juli 8 2009 - 18:09
Hei.

Rett på sak. Jeg har blitt behandlet for depresjon,angst,tvangstanker/handlinger og dårlig selvbilde. Dette var over en periode på 3-4år. Jeg har nettopp kuttet ut medisin og samtale med psykolog. Har vært uten jobb i over ett år. Har nå fått praksis ved ett kontor som kontormedarbeider og trives kjempegodt. Selve arbeiedet er også intr. Det er veldig mye å sette seg inn i.

Jeg har veldig store krav til meg selv. Skal ikke ha noe fravær. Har nå etter 4 uker 2 dager med fravær og skjemmes noe voldsomt over dette

For å beskrive dagen idag. Stod opp,gjør de vanlige morgenritualene. Står klar med skoa og ytterjakka på til å dra på jobb men kommer meg ikke ut døra. Jeg misliker dette A4 livet så sterkt. Jeg er så skremt av at resten av livet mitt skal være akkurat det samme hver dag. Og jeg føler jeg ikke håndterer arbeidsoppgavene like godt som de andre,at jeg er treigere.Jeg må ha alt inn med teskje og tenker for komplisert. Henger meg opp i detaljer isteden for å prøve å se det store bildet.

Problemet er at jeg føler meg helt lost i dette samfunnet. Føler meg som en avviker. Lurer på om jeg er bare ekstremt lat som ikke takler dette A4 livet. Lurer på hva som er galt med meg. Er sikker på at jeg ALDRI kommer til å fungere som normalt. Jeg er ikke deprimert lengre. Plages ikke med det jeg har plagdes med før. Men jeg er en veldig følsom person. Med lite bein i nesa. Gir veldig lett opp. Føler meg veldig svak og tåler tydligvis ingenting da jeg ikke takler 100% arbeid engang.

Hva kan være galt når jeg trives på jobben men allikevel håper jeg brekker en arm eller en fot på vei dit?? Jeg skremmes og skammer meg voldsomt over disse tankene.

Noen ganger så lurer jeg på om jeg egentlig er (unnskyld uttrykket) tilbakestående men ingen vil si det til meg for å skåne meg. Føler meg så annerledes og rar enn andre og at jeg ikke passer inn i samfunnet i det hele tatt.

Ble vel et rotete innlegg. Setter pris på synspunkter og tilbakemeldinger samt noen råd.

Takk.
Avatar

Re: Takler ikke hverdagen i jobb.

juli 9 2009 - 09:46
Er ikke akkurat slik. Jeg er selv veldig tålmodig, og klarer stå på 100% hele tiden, på godt og vondt, men er nok heldig med å ha den egenskapen. Kjenner flere som har det som deg, så du er nok ikke alene om å føle det slik. Tror at en negativ tankegang kan være en ond spiral slik sett også, men å komme ut av en slik er jo ikke bare-bare. Da hjelper det veldig å føle seg nyttig.

Av det du skriver virker det som om du egentlig er en perfeksjonist. Det er klare negative sider med å være en perfeksjonist, men det er også klare positive sider. Jeg for min del er stolt av å være en perfeksjonist. Jeg vet at det jeg leverer i min jobb er kvalitet, og bryr meg veldig om det.

Jeg håper at du klarer å fortsette å stå på, og etterhvert som du blir tryggere på deg selv i den nye jobben, klarer å fokusere på de positive sidene av jobben din.
Avatar

Re: Takler ikke hverdagen i jobb.

juli 29 2009 - 18:25
Dette innlegget var som om jeg skulle ha skrevet det. Akkurat slik føler jeg også, altså å levere 100% på jobb. Og når jeg ikke klarer det så takler jeg ikke det mentalt. Det sliter så veldig på meg og jeg skjemmes også. Fravær fra jobb er fy fy for meg. Må jeg være borte fra jobb så føler jeg at jeg må yte ekstra mye når jeg kommer tilbake. Jeg hater å være syk, kun pga denne følelsen. Er så redd for å være borte fra jobb, at jeg til slutt blir syk av det. Hvis jeg feiler noe på jobb, så får jeg omtrent panikk anfall. Jeg vil at folk skal være fornøyd med meg og få gode tilbakemeldinger. Blir jeg innkalt til samtale så gruer jeg meg syk til å møte opp. Dette sliter meg, og jeg forstår deg.

Men som sagt, jeg tror det her er en form for perfeksjonist. Og derfor blir det helt kræsj. Jeg vil gjøre det bra, vil det altfor mye. Så mye at ting går galt. Rett å slett en ond sirkel som det er vanskelig å komme ut av...
Avatar

Re: Takler ikke hverdagen i jobb.

aug 8 2009 - 23:29
Hei.
Åh som jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Jeg har det AKKURAT på samme måte. Jeg er utrolig streng med meg selv, har alltid fått høre det. Jeg studerer for tiden i utlandet, og må jobbe i praksis her i tillegg, 5 dager i uken. Jeg trives veldig med det jeg driver med, men hver dag er det utrolig hardt å komme seg opp, og selv om jeg skulle ønske jeg skulle forsove meg, hadde det gått så utrolig utover psyken min. Hvis jeg har en dag borte fra jobb, sliter jeg noe helt utrolig med dårlig samvittighet. Jeg tviler så utrolig sterkt på meg selv da, ER dette noe jeg virkelig vil drive med, siden det skal være så utrolig hardt? men så er det heller ikke noe jeg heller vil drive med....jeg sliter veldig med å ta inn dette A4 livet, tenker "alle andre klarer det jo, hva skjer med at jeg skal ha det så utrolig hardt med å gjøre det?"
jeg føler også at jeg må ha alt inn med teskje. jeg er veldig veldig interessert i alt som skjer, og tar inn alt jeg lærer, men likevel føler jeg at jeg gjør alt så mye tregere enn andre....jeg føler også at andre legger merke til dette, og blir irritert. jeg er også veldig veldig følsom, og tar alle kommentarer veldig personlig..jeg skammer meg også over mange av tankene mine, og sliter med ensomhet....har ingen å snakke med.
håper det går bedre med deg, med meg går det vel heller nedover...
Avatar

Re: Takler ikke hverdagen i jobb.

sep 5 2009 - 22:11
Ser det er et par mnd. siden du skrev innlegget ditt. Vet ikke hvordan du har det i dag? Kjente meg veldig igjen i din historie. Som deg har jeg også sluttet hos psykolog og medisiner etter langvarig depresjon og angst. Var et sjokk å slutte med behandling, og jeg følte meg mer mislykket enn noen sinne. Nå er det gått noen mnd. og livet begynner å gå seg til.

Jeg har alltid vært perfeksjonist og i tillegg hatt lav selvtillit, nå begynner jeg faktisk å klare å gi litt blaffen. Jeg har ikke vært i jobbpraksis siden juni, men nå skal jeg snart begynne igjen. Tror det vil gå bedre nå. Klarer å tenke at jeg er et bra menneske selv om jeg ikke klarer alt perfekt i forhold til jobb. Dette tror jeg vil hjelpe meg når jeg skal begynne igjen. Kanskje vil det kunne hjelpe deg også når terapien etter hvert kommer på avstand og du kanskje kan klare å gi litt blaffen slik som jeg. Men jeg har virkelig måttet jobbe med meg selv for å klare dette. Prøv du også. Hvis du forts. har disse problemene da.
Avatar

Re: Takler ikke hverdagen i jobb.

okt 13 2009 - 09:26
Hei! Jeg kjenner meg også veldig godt igjen i det du skriver...

Jeg har også blitt behandlset for depresjon og angst. Er nå på yrkesretta attføring, og har fått en praksisplass 3 dager i uka.
Har alltid vært litt treg av meg, fordi jeg er så redd for å gjøre noe feil. Når andre tar en ny arbeidsoppgave på strak arm, blir jeg bare stående som et spørsmålstegn. Har lett for å få en panikkfølelse, og føler meg veldig dum. Får helt sperre, og klarer ikke å tenke klart. Er redd for å spørre om hjelp, og later isteden for at det går bra. Noe som gjør alt mye verre... Og hvis jeg tar motet til meg å spørre, og heller ikke da blir noe klokere, så føler jeg at alt bare raser rundt meg. Har mest lyst til å bare legge meg ned å gråte... Noe jeg selvfølgelig aldri gjør. ALDRI noe som ser meg gråte nei ; ) Det gjør jeg i bilen på vei hjem...
Det siste du skriver, er akkurat de samme tankene som jeg har hatt selv de siste dagene:
"Noen ganger så lurer jeg på om jeg egentlig er (unnskyld uttrykket) tilbakestående men ingen vil si det til meg for å skåne meg. Føler meg så annerledes og rar enn andre og at jeg ikke passer inn i samfunnet i det hele tatt."
Avatar

Re: Takler ikke hverdagen i jobb.

feb 10 2010 - 21:59
Hei.
Så intressant å lese disse innleggene. Kjenner meg veldig godt igjen. Har en 100% jobb som jeg trives veldig godt i. Det er hektisk og mye å sette seg inn i. Plutselig føltes det som jeg møtte veggen. Føler ikke at jeg har kontroll på noe lenger. Er veldig pliktoppfyllende og veldig redd for å gjøre noe galt. Har slitt psykisk i perioder.Tanker som at jeg ikke fortjener det og at jeg før eller senere kommer til å gjøre et eller annet som vil føre til at jeg mister jobben kommer snikende. I tillegg er det lett å sammenligne seg med kollegaer som ser ut som de takler det kjempebra, noe som ikke gjør saken bedre. Tar gjerne i mot råd for hvordan jeg kan komme videre..føler at jeg stanger hodet i veggen og at ting blir galt uansett.hva jeg gjør.
Avatar

Re: Takler ikke hverdagen i jobb.

mars 30 2010 - 11:46
Ablegøya: Jeg har det AKKURAT på samme måten. Det er som om du skildrer MITT liv.
Avatar

Re: Takler ikke hverdagen i jobb.

april 7 2010 - 09:18
kjenner meg ingen selv, jente på 22år. Mitt råd er å være åpen om det man føler, jeg syntes det gjorde vondt å sitte inne med alle disse tankene alene. Jeg studerte til en bachelor grad og hoppet av da jeg hadde et halvt år igjen, fordi dette ville jeg ikke gjøre resten av livet. Trodde alle skulle bli sure og skuffet over meg, men fikk overaskende bra tilbakemld om at jeg måtte følge drømmene mine og det jeg hadde lyst til. Begynte å gå til terapeut for å få satt litt mer ord på følelsene mine og dette hjalp enormt. Og NEI man er ikke tilbakestående fordi man blir litt skremt av a4livet.. trodde jeg var det selv fordi jeg er også litt skremt, men det er helt lov fordi man har forskjellige ønsker og behov for hva man vil gjøre :)

Jeg er ingen ekspert på temaet, men for meg hjalp det å virkelig møte meg å tørre å bryte med et mønster jeg ikke trivdes i, jeg sluttet på studiene, fortalte arbeisgiver at jeg slet med angst og derfor hadde mye fravær selv om jeg var livredd for å bli sagt opp, men heldigvis ble jeg bare tilbudt hjelp.

Det finnes hjelp der ute, men man må bare si ifra til noen. Dette vet jeg kan være vanskelig fordi jeg gikk lenge å grublet på hvem jeg kunne fortelle dette til, mitt råd er å bare gå til familiemedlem, god venn, kollega eller legen.

Svar gjerne!
Avatar

Re: Takler ikke hverdagen i jobb.

aug 19 2010 - 18:21
i dag slutta jeg i jobben jeg ar hatt i tre eller fire mnd. Det lengste jeg har klart å holde ut i en jobb. Jeg stortrivdes og gleda meg til hver jobbedag.(jobba to ganger i uka)
Men nå har kroppen- igjen ,sakt stopp. Har ikke vært på jobb på to uker. I dag vet jeg at jeg ikke klarer å reise bort for å si hade engang. Hver bidige gang jeg føler at NÅ er jeg klar til arbeidlivet og begynne på en jobb så går det ikke et år engang før eg plutseli en dag ikke klarer å gå ut døra for å møte opp på jobb. Sto jeg opp i dag ,dusjet. og tenkte idag skal jeg klare det. Men kom ikke så langt som å kle meg engang. Me pjamasen på sto jeg å så for meg bortveien til jobb og antall mennesker jeg ville møte på.
Kjente angst smerten i brystet. Kroppen var ikke motivert i det hele tatt.
morgenene jeg ikke har klart å gå på jobb har odelagt hele resten av dagen og gjort den svart. Nå orker jeg ikke det mer. Arbeidgiveren min vil bli skuffet, men jeg får bare stå i det.
Til forsiden