Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Svigermor er alkoholiker og har alle narsissistiske trekk.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Svigermor er alkoholiker og har alle narsissistiske trekk.

jan 3 2023 - 17:37
Jeg har snart to barn (første barn er ikke fylt to enda) sammen med min samboer og hans mor er alkoholiker og har absolutt alle narsissistiske trekk.

Hun drikker i hverdager (når hun er hjemme hos seg drikker hun omtrent daglig), starter tidlig på dagen, blir alltid svært beruset og krangler/roper og lager dramatikk med alle hun har mulighet til.
I tillegg har hun mye bagasje og sliter mentalt fra før av. Men etter mannen (og faren til samboer) hennes døde har det bare toppet seg helt.

Jeg kjenner at jeg snart går på en psykisk smell. Hun er på julebesøk enda (har vært hos oss i et par uker), har styrt i huset, drukket alkohol flere ganger i uka og de siste gangene har hun i tillegg ikke holdt seg borte fra barnet vårt. Jeg må holde datteren vår borte fra sin egen bestemor oppe på loftet. Samboer gjør ingenting for å kaste henne ut heller, siden hun eier huset og vi ikke har kontrakt…

Jeg er skuffet over samboer som ikke gjør noe med dette og samtidig skjønner jeg at det må være svært vanskelig for han også. Han sier selv han snart ikke klarer mer nå, spesielt etter faren døde i høst.

Hun er ekstremt manipulativ og truer stadig med å kaste oss på dør ut av huset, men samtidig vil hun at vi skal kjøpe det. Han vil ikke finne seg en leilighet, noe jeg vil fordi jeg klarer å se hvilken retning dette går i. Det er en stor felle mener jeg. Hun har bare lyst å bestemme alt.

Hun skylder på meg, sier at jeg er rota til alle problemene som oppstår og jeg klarer snart ikke mer. Jeg er gravid og nå i jula kjenner jeg at dette mentale stresset går ut over det - med ekstra kynnere og vondter. I tillegg til en del angst… I

natt drakk hun seg full og kjeftet på samboer, høyt så alle kunne høre det og jeg måtte holde foran ørene på datteren min som sov. Jeg var skjelven hele natta og har hatt høy puls, hjertebank og hodeverk i hele dag.

Jeg har sagt til samboer at fra nå av blir jeg å ta med meg datteren og dra til de andre besteforeldrene hennes dersom hun drikker mer i huset vårt mens barnet er våkent enda. Da pakker jeg og drar. Det er nok for meg og jeg vil ikke at datteren vår skal vokse opp med å bli redd for bestemor. Vi skal ikke trenge å gjemme oss på loftet om kveldene liksom.

Det har ikke vært så ille med alkoholen før nå, og det var ille fra før av. Kjenner jeg snart får sammenbrudd, noe samboer også sa i går til meg. Men likevel setter ikke han ned foten. Hun hører jo ikke på meg…

Kjenner jeg trengte å få det ut. Føler meg helt tom for energi og jeg er så nært å få et gråteanfall, etter årevis med dramatikk fra denne dama. Føler meg også så hjelpeløs.

Er det noen her som har vært gjennom noe liknende? Hva skal jeg gjøre? Å diskutere med henne er som å snakke med en vegg - og hun koooser seg når folk krangler tilbake. Man mater henne bare.
Avatar

Re: Svigermor er alkoholiker og har alle narsissistiske trekk.

jan 3 2023 - 20:17
Det er uklart hva du egentlig vil oppnå her. Søker du bare trøst og følelsesmessig støtte, eller vil du vite hvordan du tar kampen mot svigermor og løser problemet permanent?
Avatar

Re: Svigermor er alkoholiker og har alle narsissistiske trekk.

jan 7 2023 - 08:35
Heisann. Min kunnskap om narsissister er at man egentlig bare bør unngå de, da de mangler selvinnsikt uansett sånn at det stort sett er helt meningsløst og i mange tilfeller sikkert vil forverre situasjonen å diskutere med de.

Jeg har selv vokst opp med en narsissistisk mor, og de sporene det skaper sitter dypt. Man ønsker jo bare å bli godtatt, men alt man får er konstant kritikk for den man er og tingene man gjør, sånn at du kan jo bare forestille deg hvor vanskelig det har vært for samboeren din å vokse opp med denne damen. Og det å ta en sånn konfrontasjon kan jo også være vanskelig, selv når man har blitt voksen og ser hvor dårlig disse menneskene oppfører seg, men det bør jo være mulig å forklare at dere trenger deres privatliv for å vokse sammen som et par. Hvis samboeren din, eller dere sammen forklarer dette, tror du ikke hun da vil skygge banen litt? Selvopptatte narsissister kan jo være opptatt av å fremstå som uselviske, sånn at hvis hun føler at hun kommer i veien for deres kjærlighet så kan hun begynne å oppføre seg litt annerledes...men selvsagt, det kan jo være hun finner glede i å ødelegge også...

Vet ikke om det der hjelper deg noe men det var hvert fall mine tanker.
Til forsiden