Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sønnen min manipulerer meg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sønnen min manipulerer meg

sep 30 2018 - 11:47
Jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Jeg har to sønner, en på 12 år og en på 24 år. I tillegg er jeg så heldig å ha et barnebarn på litt over 1 år. Men, min 24 år gamle sønn bruker henne som pressmiddel, og sier at hvis jeg ikke gjør som han sier, får jeg ikke se henne.
Min yngste sønn bor naturlig nok hjemme enda, mens min voksne sønn har etablert seg med hus og familie. Da han var liten hadde vi et veldig nært forhold, men gjennom ungdomstiden skjedde det mye som gjorde at han utviklet en del adferdsproblemer. Etter det har han hatt et problematisk forhold til meg. Uansett hvor mye jeg legger til rette, støtter opp og hjelper til, både økonomisk og med alt annet, blir det aldri bra nok. Han utnytter min dårlige samvittighet og bruker min yngste sønn og barnebarnet som pressmidddel. Han sier at jeg bare bryr meg om minstemann, og at jeg ikke er interessert i eldstemann og hans familie. Det er jo ikke sant, og jeg gjør alt jeg kan for å behandle alle likt. Dette tærer veldig på meg, og jeg sliter enormt psykisk med dette. Hva kan jeg gjøre?

Denne helgen f.eks ringte de kl 14:00 på ettermiddagen og sa jeg måtte passe barnebarnet. Jeg sa jeg allerede hadde planer, og at det ikke passet. Da får jeg beskjed om å være hjemme kl 18, for da kommer de! Det rakk jeg jo ikke, og det sa jeg. Kl 22 får jeg meldinger som «sviker» og «løgner». Så jeg sier at jeg kan ha barnebarnet mitt dagen etter. De kommer med henne og hun overnatter hos meg, med avtale om at jeg skal levere henne kl 10 dagen etter. Kl 8 i dag får jeg melding om at de ikke er hjemme og at jeg har å passe henne. Det passet jo egentlig ikke for meg, men etter en stor krangel og trusler om at jeg ikke får se henne resten av året, går jeg med på å endre mine planer.
Er det jeg som er urimelig, som legger andre planer og ikke alltid kan si ja? Kan noen gi meg noen råd?

På forhånd, tusen takk.
Avatar

Du er for snill :D

okt 10 2018 - 08:56
Heisann. dette er kanskje ikke hva du vil høre men fra det jeg leser og hva jeg personelig ville ha gjort så går det sånn som dette. Først tenker jeg å prøve å prate med din sønns kjæreste/kone om det bare er din sønn som har denne oppførselen. Du virker som en kjempegrei kar som stiller opp på alt og gjør alt i din makt for at dine barn og barnebarn skal like deg. og det gjør deg til en vidunderlig far. Men om man har en sønn som gjør dette mot en så er det skadelig over lengre tid, Og desverre så er det kanskje veldig vondt men personelig ville jeg ha kuttet mer kontakt evt tatt en alvorsprat med din sønn på 2manns hånd for å fiske opp i ting, evt ta kontakt med en form for terapi da det virker som din sønn har en del ungdoms sinne som sitter igjen. Så prøv å prate med hans ektefelle eller å ta det opp direkte med han. om ingenting ser ut til å fungere så hadde jeg kuttet mer kontakt uansett hvor hardt det er. For man blir bare trist og lei om man skal leve med noen som utnytter en for alt man eier og har, om det er penger, barnevakt, eller andre ting.
Til forsiden