Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Snakke om følelser

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Snakke om følelser

april 27 2021 - 11:50
Jeg har det egentlig kjipt om dagen, men jeg vet ikke hvordan jeg skal klare å snakke om det med vennene mine. Jeg har venner som sier at det bare er å ta kontakt hvis du noen gang vil snakke om noe, men jeg klarer bare ikke å åpne meg opp på den måten.
Jeg har aldri egentlig snakket om hvordan jeg har det til noen, så jeg er redd for at hvis jeg åpner meg opp, vil de bli helt overveldet av alle følelsene mine. Jeg har heller ikke lyst til at alle skal vite om problemene mine, men er redd for at hvis jeg forteller det til en, vil snart hele familien og alle vennene mine vite om det.
Jeg føler meg alene og ensom, fordi ingen vet at jeg egentlig sliter.
Jeg har tenkt tanken om å kontakte en psykolog, men jeg blir stressa av tanken. Det føles som om mine problemer er så små, når jeg leser om hvor forferdelig andre har det. Jeg har en god familie og gode venner, men jeg klarer ikke å åpne meg opp for dem.
Som barn ble vi sendt opp på soverommet dersom vi ble hysteriske eller grinete. Så føler liksom at jeg har lært at dersom jeg har det vanskelig, må jeg roe meg ned selv, og så late som jeg har det bra overfor omverden. Det sitter derfor dypt i meg å spørre om hjelp eller fortelle om følelser.
Noen som kan relatere eller har noen råd?
Jente 21 år
Avatar

Re: Snakke om følelser

april 27 2021 - 12:44
Det er ikke sikkert at dine venner har den rette kompetansen og objektiviteten til å vite hva som er bra for deg og hva som kan gjøre vondt verre, så jeg vil anbefale at du diskuterer med fastlegen hva slags hjelp som kan være hensiktsmessig. Psykolog er bare ett av flere alternativer.
Avatar

Be om hjelp

mai 22 2021 - 02:58
Det er viktig at du vet at selv om andre har det verre enn deg så betyr ikke det at dine problemer og behov ikke er like viktig! Jeg pleide å gjøre det du gjør nå. Ikke snakke om hvordan jeg har det og hva jeg føler. Problemet er at det IKKE hjelper. Jeg gikk på en real smell og ting ble bare verre. Jeg ber deg: VÆR SÅ SNILL å be om hjelp. Det er aldri svakhet å be om hjelp. Jeg tror ikke et eneste menneske har levd ut livet uten å be om hjelp en gang. Husk nå at dette er ditt liv. Du har så mange valg du kan gjøre. Vær så snill å vær grei mot deg selv og få den hjelpen du virkelig fortjener. Husk at du aldri er alene og du har mange rundt deg som er så veldig glad i deg. Jeg håper du får det bedre snart.
Stor klem
Til forsiden