Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sammenlignet med andre

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sammenlignet med andre

mars 5 2009 - 10:53
Har opp igjennom årene vært mye deprimert, og har som følge fått svært dårlig selvbilde. Noe som ikke har hjulpet er det at jeg bestandig blir sammenlignet med andre mennesker. Er ikke jeg bra nok?
"Hvorfor kan ikke du være mer som henne", "Alle de andre gjør så mye mens du ikke gjør noen ting" "Hvofor må du alltid være så annerledes"
Har alltid blitt sammenlignet med søsteren min, siden vi er ganske lik av utseende, men ellers er vi rake motsetninger. Men jeg fikk til tider så mye oppmerksomhet på grunn av dette at jeg trodde at jeg måtte være akkurat slik som henne for å få venner. Men jeg ble heller mer ødelagt av å prøve å være slik, for jeg har lyst til å være meg selv, jeg trenger bare hjelp til å komme på rett vei.
Moren min har alltid ønsket at jeg skulle være mer som barndomsvenninnen min. Det hun ikke vet er at det er mye på grunn av denne "barndomsvenninnen" at jeg er slik som jeg er i dag. Jeg trodde hun var min venn, men det tok meg nesten ett tiår å skjønne at det hadde hun ikke vært i det hele tatt. Hun brukte meg til å fremme seg selv, hakket på meg for alt jeg gjorde og sa. Og da hun hadde oppnådd det hun ønsket var det farvel til meg. Moren min og jeg har fått et dårlig forhold mye som følge av dette. Jeg stoler ikke på henne, tenker at hun heller skulle hatt henne som datter i stedet for meg.
Det jeg tenker er det at hvis man absolutt må sammenligne noen, hvorfor ikke gjøre det når det menes positivt, og ikke når det er noen som kommer ut som den dårlige parten. Alle er forskjellige, så la oss være det!!!!
Avatar

Re: Sammenlignet med andre

nov 5 2009 - 00:46
Hei!

Jeg skjønner hva du mener, har opplevd samme ting. Jeg sliter veldig med å stole på folk nå på grunn av min barndoms bestevenn.
Er ikke så flink med råd, men det jeg kan si er at du ikke trenger å bry deg om sammenlikningene. Kanskje er det sant at andre er bedre en deg noen steder, men det betyr ikke at du ikke er bedre en dem på andre måter. Det er greit nok å være deg selv, men det skjer først etter at du har akseptert deg selv. De som sammenligner folk med andre er for intolerant. Hvis alle i verden var like hadde vi ikke kommet langt i noe som helst. Vi trenger forskjellige folk, forskjellige meninger, forskjellige kunskaper for å forbedre noe som helst.
Beklager hvis dette ikke var et bra svar for deg =/ sliter litt med komunikasjon også. Men i allefall håper jeg det hjalp litt da =)
Avatar

Re: Sammenlignet med andre

nov 11 2009 - 21:07
det er viktig at du snakker med moren og søsteren din. familien din må slutte med dette. kanskje de ikke er klar over at de sammenligner seg så mye med andre?? de syns helt sikkert egentlig at du er bra som du er. kanskje de ikke heller syns hun bestevenninnen din er så perfekt som du tror...?
Til forsiden