Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Psykopat eller sosiopat

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Psykopat eller sosiopat

des 30 2019 - 20:24
Hvordan vet man om en mann er psykopat og at det ikke er en selv som er psykopat? Jeg er veldig veldig sliten av å leve i dette ekteskapet . Hva skal jeg gjøre?
Avatar

Re: Psykopat eller sosiopat

jan 4 2020 - 09:10
Synes at du trår litt mye over her og diagnoserer noen du ikke har kjennskap til.

Uansett synes jeg at man aldri bare skal gå ut ifra at sånn er personen og derfor er det blitt slik. Se tilbake? Hvordan har samhandling i forhold vert? Er det like mye ugagn begge veier? Er det du som er offeret, eller er det den andre?

Jeg tror at en slik situasjon ikke kan "ordnes" ved å spørre på et åpent forum om "han er psykopat" for det får du garantert aldri et svar på, med mindre du setter deg ned å har samtalen med den det gjelder. Lykke til uansett, håper det ordner seg.

Du kan iallefall se etter om han har selvinnsikt, og om han føler.

Kan jo hende han kanskje føler på noe av det samme.
Avatar

Re: Psykopat eller sosiopat

nov 17 2020 - 12:53
Sosiopater og psykopater er like på mange måter. De mangler empati og skyldfølelse, de manipulerer mennesker rundt seg og bryr seg ofte lite om lover og regler. Men det er også forskjeller.

Typiske sosiopatiske trekk er at de kjennetegnes av å være mindre følelsesmessig stabile og svært impulsive med en oppførsel som er mer uberegnelig enn psykopaten.

Mens psykopaten i utførelsen av sine onde gjerninger ofte er kalde og beregnende i sin planlegging og unngår alt for å bli tatt. Psykopater lar seg ikke rive med i øyeblikket og gjør dermed færre «feil» sammenlignet med en sosiopat.

Lever du med en sosiopat er det for eksempel vanskeligere, fordi man kan ikke beregne oppførelsen slik man kan hos psykopaten.

I et forhold er det lett å sette navn på motparten, slik som sosiopat, narsisst, psykopat etc uten at det egentlig er det man vil, man vil bare ha en unnskyldning for oppførsel. De færreste ER disse navngitte personlighetstrekkene - det er bare at personligheten, verdigrunnlaget og verdisynet er ikke passer med ens egen etter en stund.
Avatar

Hei du

des 31 2020 - 18:30
Det spiller egentlig ingen rolle om hvilken "diagnose" eller hva som er hva. Det som er det viktigste er at du stoler på egne følelser og ser etter hvordan du virkelig har det. Det er fremdeles kretser som familiekontorer, terapeuter osv som tror at alle forhold er likeverdige. Det kan bli svært farlig. Det er hjelp og få. Anbefaler på det sterkeste nettsiden : epitel.no- her står det mye om asymmetriske forhold og hvordan det kan få deg til å tro at du selv er den som er problemet.

De som svarer deg lettvint om at det sikker t er noe dere begge er del av mener det nok godt , men det kan være farlige svar hvis det ligger andre årsaker til at forholdet er vanskelig. Nøl ikke med å be om hjelp fra folk du tro vet noe om usunne forhold. Anbefaler også boka til psykolog og jurist Grete Nordhelle. Se på nettet etter den. Hun er vel den som vet mest om bla manipulasjon. Først men størst stol på deg selv hvis noe virkelig oppleves galt .Alt godt.
Til forsiden