Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Psykopat eller sosiopat

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Psykopat eller sosiopat

des 30 2019 - 20:24
Hvordan vet man om en mann er psykopat og at det ikke er en selv som er psykopat? Jeg er veldig veldig sliten av å leve i dette ekteskapet . Hva skal jeg gjøre?
Avatar

Re: Psykopat eller sosiopat

jan 4 2020 - 09:10
Synes at du trår litt mye over her og diagnoserer noen du ikke har kjennskap til.

Uansett synes jeg at man aldri bare skal gå ut ifra at sånn er personen og derfor er det blitt slik. Se tilbake? Hvordan har samhandling i forhold vert? Er det like mye ugagn begge veier? Er det du som er offeret, eller er det den andre?

Jeg tror at en slik situasjon ikke kan "ordnes" ved å spørre på et åpent forum om "han er psykopat" for det får du garantert aldri et svar på, med mindre du setter deg ned å har samtalen med den det gjelder. Lykke til uansett, håper det ordner seg.

Du kan iallefall se etter om han har selvinnsikt, og om han føler.

Kan jo hende han kanskje føler på noe av det samme.
Avatar

Psykopat

jan 6 2020 - 14:27
For det første: Hvis du spør deg selv spørsmålet om du er psykopat så er du det mest sannsynlig ikke. De færreste psykopater vil tenke: Er jeg psykopat? Derimot er det vanlig at psykopater prosjekterer sine negative egenskaper på andre, derfor stiller mange som lever i nære relasjoner med psykopater seg nettopp dette spørsmålet.

Tallet på psykopater er naturlig nok ukjent siden de færreste blir registrert i noe register men herjer og ødelegger andre gjennom et helt liv uten at noen gir dem denne lite flatterende diagnosen (som jo ikke heter PSYKOPAT- men like greit å bruker den fellesbetegnelsen på folk med ulike personlighetsforstyrrelser som som alle innebærer trekk vi finner hos disse forferdelige menneskene) De fleste registrerte psykopater er folk som har begått kriminelle handlinger.
Uansett opererer forskerne med alt mellom 1 til 10 prosent når det gjelder antallet psykopater (Hans Jacob Stang).
Jeg har dessverre selv erfaring med slike mennesker og kjenner mange andre som har det, derfor heller jeg mot at det er et mye større antall i befolkningen med slike personlighetstrekk enn vi tror. Derfor er det selvsagt godt mulig at mannen din er en av dem. Har han empati? (ekte empati- psykopater er flinke til å vise falsk empati) Hvis ikke er han mest sannsynlig psykopat.

Psykopati er et enormt samfunnsproblem som ødelegger livet for svært mange mennesker og koster samfunnet store summer i form av skader på ofrene. Det burde vies langt større oppmerksomhet. Et av problemene er at de mest dyktige psykiatere lar seg lure av psykopatene for de kan være helt utrolige til å spille skuespill.

Avatar

Psykopat

jan 6 2020 - 14:29
Når det gjelder og sette seg ned med "psyopaten" for å finne ut om han er psykopat så er det det dårligste rådet jeg har hørt.
Til forsiden