Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Psykisk utslitt av hjemmekontor med barn og samboer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Psykisk utslitt av hjemmekontor med barn og samboer

sep 21 2020 - 16:05
Jeg vet de fleste barn er tilbake i barnehage eller på skolen nå, og folk har kanskje blitt vant til hjemmekontor, men vi her hjemme syntes virkelig det var et slit! Fått inntrykk av at så mange plutselig elsket hjemmekontor og "fleksibel arbeidshverdag", men jeg følte nesten det var forventet å "alltid" være tilgjengelig og samtidig underholde små barn som plutselig var hjemme hele dagen. Distraksjonene var mange og forholdene i denne heimen ble satt på prøve..

Flere som synes dette har vært tøft? Hvilke problemer har vært mest utfordrende for dere? Huff, prøver å ikke føle meg så alene...
Avatar

Helt enig

sep 30 2020 - 22:12
Jeg tror det var to ytterpunkter da samfunnet stengte ned. De som satt hjemme og hadde altfor god tid. Og så var det småbarnsforeldrene som plutselig skulle fikse alt mulig.

Jeg er alenemor til to små, så jeg var barnehageassistent og skolelærer i tillegg til at det var 120 % trykk på hjemmekontoret, og fremdeles måtte man jo sørge for mat på bordet og litt kos og hygge. Jeg husker jeg hadde lyst til å skrike til TV'en når alle disse rådene kom om hva man kunne gjøre for å få tiden til å gå i denne perioden. I tillegg følte jeg at jeg ikke kunne klage når det var så mange som var permittert og mistet jobben. Men etter hvert så innså jeg at mine problemer var jo like reelle, bare annerledes.

Løsningen for meg ble å kutte deler av skolearbeidet, og det sa jeg i fra til skolen om - riktignok etter at jeg ble sykemeldt noen dager for akutte mageplager som følge av stress. Men det var da jeg forsto at jeg hadde nådd det punktet hvor jeg ikke klarte å sjonglere flere baller i lufta samtidig. Samtidig fikk jeg også god støtte fra arbeidsgiver at jeg måtte lage meg noen "møtefrie" tidslommer slik at jeg kunne være litt mer enn bare fysisk tilstede med barna. Og da valgte jeg ofte å gå en tur eller finne på noe gøy med dem fremfor å stresse med skolearbeid.

Så jeg vil bare si - du er ikke alene! Jeg opplevde det på akkurat samme måten, inkludert følelsen av at jeg var den eneste som slet. Jeg jobber et sted hvor vi alle har hatt gode muligheter til hjemmekontor også før koronaen, og jeg har satt stor pris på den fleksibiliteten inntil korona kom. Nå når jeg etter hvert har fått snakket litt med de andre kollegaene på jobben, så sier ALLE som har barn at hjemmekontor med stengte skoler og barnehager er utelukkende et slit.

Hvis du har jobbet med barn på hjemmekontoret, så har du gjort et fantastisk stykke arbeid! Et tips - jeg begynte å skru på kamera etter hvert, for da så de jeg snakket med at det kom unger inn i bildet og forsto at jeg måtte bruke noen få sekunder på å åpne en kjekspakke eller skru på iPaden... De fleste forstår heldigvis at selv om man har to ører, så blir det bare bråk dersom ungene og jobben snakker inn i hvert sitt.
Til forsiden