Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Problemer med mamma

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Problemer med mamma

juli 2 2020 - 23:23
Hei.

OBS LANGT I INNLEGG
Jeg sliter med relasjonen til min mor. Da hun skilte seg fra min far for 11 år siden - må det ha vært noe som skjedde med henne. Jeg kan alltid huske henne som en sint person, men etter de skilte seg så var hun OFTE sint og ble fysisk mot meg. Jeg har tre yngre søsken, men det var kun mot meg hun var fysisk. Hun kunne også låse meg ute - uten sko. Gjerne om vinteren.
Mine tre yngre søsken stod alltid å grein ved siden av. Til slutt flyttet jeg til min far.

I tillegg til dette har hun aldri vært tilstede for noen av oss. Aldri stilt på fritidsaktiviteter eller foreldremøter på skolen.

Det som betyr noe for henne er møbler og dyre ting. Hun er psykelig opptatt av design. Hver gang hun ringer er det kun snakk om hva hun har kjøpt nytt til leiligheten eller noe i den duren. Jeg er bare dritt lei.

Hun har også helt tydelig et barn som er favoritt. Min bror bor hos besteforeldrene og min eldste søster bor for seg selv, mens min yngste søster bor både hos mamma og pappa - mest pappa.
Og mamma snakket KUN om henne. Hun ringer aldri mine to andre søsken og lurer på hvordan det går.

For to uker siden hadde min eldste søster bursdag, da kom hun ikke fordi hun ikke kunne bli hentet. Hun var også invitert der til 17. Mai, og fortalte meg at hun ikke hadde lyst og snakket om at det var så rart opplegg en uke før. MEN BLIR IRRITERT FOR AT DE IKKE KUNNE KJØRE EN HALVTIME dagen etter 17. Mai å hjelpe henne å flytte. De skulle egentlig hjelpe henne den 19.

Jeg har en datter på 8 mnd som ikke hadde sett mormoren sin på flere mnd pga korona. Da min samboer skulle hente noe hos henne, kom hun ikke ut for å se på barnebarnet en gang. Dette var samme dagen de skulle reise hjem - og det er 2 + timer unna.

Samtidig er hun skikkelig sjalu på min svigermor. Min svigermor er veldig tilstede for min datter og vi har en veldig god relasjon. Så jeg liker heller å tilbringe mer tid med henne enn min mor - pga fortiden.
Det virker som at mamma ikke bryr seg om hva hun har gjort mot meg og hun irriterer seg lett over meg også.

Foreldrene til en venninne av meg bodde nedenfor huset vi bodde i da jeg var liten. Og jeg har fått høre nå i senere tid at jeg har ved flere anledninger blitt utelåst i bare truse på vinteren. Jeg var 3/4/5 år da vi bodde det.

Mamma har en deltidsjobb i butikken til min svigermor, ved siden av hovedjobben sin. Og det virker som at de begynner å få en god relasjon og mamma var med til min svigermor å spiste middag. Min svigermor sa til meg at hvis min mamma satt alene på julaften, skulle hun feire hos de.

Dette plager meg så mye!!! Jeg har lyst å kutte all kontakt. Hun gir meg ingenting - bare dårlig humør hver gang jeg snakker med henne.

Trenger tips!!! Er det innafor å kutte kontakt?
Avatar

Re: Problemer med mamma

juli 3 2020 - 13:39
Snakk med samboeren din om dere sammen kan rolig forklare situasjonen for din svigermor. Du vil trenge støtten din samboer kan gi deg, helst også svigermor hvis det lar seg gjøre. Hun vil trenge å vite noe om hva din mor har gjort da du var barn og fortsatt gjør av mishandling av deg, høres ut som psykisk mishandling. Ikke nødvendigvis for å bryte kontakten med din mor, men for å la den få rett proposjoner og innhold. Det kan høres ut som at din mor har framstilt seg selv som et offer, siden hun skal innlemmes i julefeiring uten at du er konferert om sånt. Folk i sterk offerrolle kan være veldig vanskelige å forholde seg til både før og etter en er blitt kjent med dem.
Til forsiden