Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Problemer med å stole på andre?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Problemer med å stole på andre?

juni 13 2010 - 22:17
Har jeg et problem?
Tror nemlig jeg har det, siden jeg ikke klarer å stole helt på noen. Jeg sikker på at hvis jeg åpner meg og sier noe personlig til noen, så kommer de til å dømme og bruke det mot meg. Hvis jeg snakker med noen, så føler jeg hele tiden at de lyver meg opp i fjeset, og prøver å lure meg. Det er som at alle går bak min rygg, og prøver å knekke meg. Jeg kan bli veldig mistenksom, særlig hvis noen sier noe hyggelig over f.eks. mobil og msn. Da kan jeg begynne med tanker om at det sikkert er flere som er samlet, og skriver meldinger for å lure meg. Likevel er jeg mistenksomn hvis jeg snakker direkte til en person også. Og dette er bare noen eksempler. På grunn av dette finnes det nesten ikke åpenhet i meg, rett og slett fordi jeg ikke stoler på folk. Ikke når jeg føler at jeg alltid må være på vakt, for å ikke bli utnyttet. Men andre kan stole på meg 100 %, og derfor føler jeg at jeg må gjengjelde det. Men det kan jeg ikke...
Avatar

Re: Problemer med å stole på andre?

juli 25 2010 - 15:29
men hva er grunnen til at du ikke stoler på folk, da? Du må vel ha opplevd en del ting som gjør at du har blitt så mistenksom? jeg tror jo ikke at noen er født slik....??
Avatar

Re: Problemer med å stole på andre?

aug 9 2010 - 20:20
Kanskje fordi det er så mange rundt meg som lyver og baksnakker hverandre. Når du hører fra nesten alle: "jeg lovet egentlig å ikke si dette videre, men jeg må bare," da begynner du å lure på hvem du selv kan stole på. Eller når du faktisk bestemmer deg for å dele f.eks. en hemmelighet med noen, så er det ikke så artig at alle plutselig vet om den. "Du kan stole på meg, det mener jeg". Det blir bare tomme ord til slutt.
Avatar

Re: Problemer med å stole på andre?

aug 10 2010 - 00:27
Hei mello123.

Jeg må si jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver her angående å stole på andre. Jeg har det samme problemet, og jeg vet veldig godt hvorfor det har blitt sånn. Jeg har også opplevd veldig mye når det kommer til tillit, folk som baksnakker og går bak ryggen på en og som helt klart viser at de ikke er til å stole på. Når man har mange slike erfaringer med seg så er det helt naturlig at man til slutt ikke klarer å stole 100% på andre. Kjempe vanskelig og leit.

Man er vel ikke født slik, som det blir nevnt over, men man blir vel heller ikke født med egenskapen som går på å stole på andre. Det er vel livet som former en og hver etterhvert, opplevelser og erfaringer.

Men det er vel viktig å ikke bli så lukket at man til slutt ikke fungerer som menneske, det blir utrolig ensomt. Man må bare finne en måte å håndtere det på... Bruk tiden godt, så kanskje du til slutt klarer å stole på noen, om ikke 100% så kanskje nært opp i mot.
Til forsiden