Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Partner med narcissistiske trekk.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Partner med narcissistiske trekk.

april 11 2022 - 00:26
Hei, jeg er to år inn i et forhold med en jente som virker å ha narcissistiske trekk, der fokuset hele tiden er på henne, uansett hvor jævlig jeg har det så må jeg bestandig ta hensyn til hennes problemer, problemer som gjerne er mindre alvorlig enn hun gir uttrykk for.
Jeg hater konfrontasjon og krangel, men de skjer allikevel ganske ofte, og da handler det om at jeg aldri får noe tid til meg selv og jeg føler at mine personlige grenser blir brutt. Jeg liker å ha litt tid alene og har aldri opplevd et problem med det i tidligere forhold, jeg mener at alle i et sunt forhold må kunne få være litt alene med seg selv, og dette er noe hun har visst om meg fra starten av.
Når jeg da ikke vil krangle og prøver å gå, så følger hun etter meg og sier at dette er sykt, alt skal løses med en gang på hennes måte, jeg får aldri tid til å reflektere over noe på egen hånd.
Jeg har prøvd å gjøre det slutt flere ganger, men da blir det grining og overtaling, og jeg klarer til slutt ikke bryte det av allikevel.
Nå er hun gravid, jeg sa at jeg trengte litt tid for å fordøye dette da det ikke var planlagt og jeg gjentatte ganger har sagt at jeg ikke er klar for noe barn.
Jeg fikk ingen tid til å tenkte, hun sendte konstant meldinger og ringte, og alle meldingene handlet bare om hvor dårlig jeg behandlet henne og om alt hun hadde gjort for meg, selv om jeg bare ville ha litt fred og ro til å tenke. Til slutt måtte jeg bare svare og roe ned ting, selv om jeg ikke synes det var rett.
Jeg har slitt i mange år med depresjoner og selvmordstanker, hun vet dette men mine behov blir aldri tatt hensyn til, det er som om jeg er egoistisk hvis jeg sier at jeg sliter og trenger støtte, da får jeg beskjed om at hun har også mange problemer.
Hun vil ikke la meg slå opp eller være i fred, og med et barn på vei så kan jeg ikke bare blokkere henne, noe jeg frykter hun også har skjønt og dermed bruker graviditeten i mot meg, der hun skal fortelle for en elendig person jeg er siden jeg ikke vil gjøre ting på hennes måte.
Jeg har gått til psykolog, men ville bytte da det ikke funket for meg, da fikk jeg beskjed om at det ikke fantes noen andre behandlere til meg i hele fylket, så jeg står midt oppi dette alene, og fristelsen til å ta sitt eget liv for å bli fri er tidvis stor. Jeg hadde satt stor pris på råd, for dette tar veldig på.
Hun er fra Sør-Amerika og bor der, så jeg frykter at jeg aldri vil få ha noe kontakt med barnet om ikke jeg følger det hun vil.
Avatar

Kentucky

april 11 2022 - 12:32
Føler med deg! Det er tydelig at dette forholdet ikke er bra for deg og at du bør komme deg vekk, tenker jeg, når jeg leser det du har skrevet. Er du sikker på at hun er gravid? Det er mange gode youtube kanaler om narcissisme, f eks DoctorRamani og Surviving Narcissism, der kan du få mange gode råd f eks hvordan gå fram ved brudd og hvordan samarbeide om barnet etterpå og ikke minst for å forstå hva som foregår.. Når du allerede har slitt så lenge i dette forholdet og hun ikke respekterer dine grenser og behov, så blir det neppe bedre med tiden og et barn vil jo by på betydelig mer stress som trolig vil tære enda mer på forholdet. Det som kjennetegner folk med sterke narcissistiske trekk, er jo at de ikke evner å reflektere over seg selv og de mangler også ekte empati, hvis dette stemmer for din partner(du kan lære mer om det på de kanalene jeg nevnte), så er det ikke mye å gå på, dessverre.

Ønsker deg lykke til med å finne den best mulige praktiske løsningen!

.
Til forsiden