Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Pappa problemer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Pappa problemer

feb 16 2021 - 15:10
Pappa er alkoholiker. Han har problemer, men det vil han ikke innse. Det er bare så jævlig og jeg blir så sur. Noen ganger tenker jeg "Jeg hater han, jeg hater han!", og da får jeg sykt skyldfølelse. Han sliter og hver dag er en kamp for han. Jeg vil så gjerne støtte han, men jeg vet ikke hvordan. Jeg vet ikke hvordan jeg skal begynne. Det føles ut som hele familien prøver å ignorerer hva som skjer, og bryte den stillheten er så jævlig ukomfortabelt.
Avatar

Re: Pappa problemer

feb 16 2021 - 18:23
Hva gjør han dersom du tar all alkoholen hans og heller den ut i vasken?
Avatar

Grunnen til rusproblematikk

feb 16 2021 - 19:49
Dreier seg veldig ofte om fysiske eller psykiske lidelser som man vil bort fra. Ikke klarer, ikke har kunnskap om eller er rett å slett så plaget av angst/avstand fra det som er kjernen til rusproblemene i utgangspunktet. Det er veldig få som ønsker å få ett rusproblem. Så man må veldig ofte ta tak i grunnen til at man ruser seg, det er ikke bare å si til en person med rusproblematikk at vedkommende skal kutte ut å ruse seg, dessverre er det ikke så enkelt i de fleste tilfeller. Jeg tenker som så at om du har andre i familien du stoler på så prøv å snakk med en av dem. Se om de kanskje kan være med å bidra til å hjelpe pappaen din med å få hjelp. Jeg så du skrev at det virket som ingen så på dette som ett problem, eller lot være å heller bare later som det er helt normalt. Jeg tror de også ser det, hvis ikke de har ett rusproblem.
Ta en prat med en du stoler på, som kjenner både deg å pappaen din. Vær ærlig å fortell dem hvordan du har det angående alkoholmisbruket å se om den personen kan hjelpe.

Lykke til :)
Avatar

Har ikke prøvd

feb 16 2021 - 19:49
Frikar-1
Jeg har ikke prøvd det før, er redd for hva som vil skje, men jeg har helt klart tenkt på det. Tror ikke det er den beste måten å håndtere situasjonen...
Avatar

Tusen takk!

feb 16 2021 - 19:52
Tusen takk Kamuflert-kul for nettsidene!
Avatar

Tusen takk!

feb 16 2021 - 19:54
Tusen takk Rambotnikk for kommentaren din. Jeg tenker at dette er noe jeg må prøve! (Må bare få opp motet først).
Avatar

Jeg heier på deg :)

feb 16 2021 - 19:59
Let frem motet du, dette klarer du. Tenk på at det er starten på en bedre relasjon mellom deg og din far.
Avatar

Re: Pappa problemer

feb 16 2021 - 21:24
Å helle alkoholen ut i vasken er kanskje den klareste måten å si at "du skal søke profesjonell hjelp NÅ, uavhengig av hva problemet er". Drevne rusmisbrukere snakker seg bort fra alle forsøk på å "forstå" dem, de forstår bare hardt mot hardt.
Til forsiden