Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Orker ikke jobben

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Orker ikke jobben

mai 26 2021 - 08:44
Jeg er nå hjemme fra jobb pådrag to. Er en kollega som jeg føler tyranniserer meg. Vi har hatt mange konflikter, og har vært i kontakt med ledelsen og bedriftshelsetjeneste. Det har ikke hjulpet. Nå har han vært på ferie og jeg har hatt det så bra. Jeg sliter med følelsesregulering og er ofte veldig sensitiv for kritikk. Så ledelsen mener det er jeg som er problemet. Men de jobber ikke med han og kjenner hvordan han snakker til folk rund seg og meg. Kjenner jeg gruer meg til og gå på jobb med han rundt. Tenker finne en annen jobb, men jeg er så psykisk sliten av og havne i konflikter hele tide. Og føler jeg ikke greier. Jeg et jo et følelsesladet troll.
Avatar

Re: Orker ikke jobben

mai 26 2021 - 19:16
Har du noen eksempler på hva han sier og gjør?
Avatar

Hei

juli 28 2021 - 11:01
Hei.
Eg har vært i igjennom dette selv. Eg rekner med at det er verneombud på bedriften. Som du kan ta kontakt med, visst ikkje du ikkje kommer vei med arbeidsgiveren din. Du kan også kontakte arbeidslivtelefonen, lufte situasjonen hva du skal gjøre. Dei har taushetsplikt.
Avatar

Du kan ikke forandre andre, bare deg selv

aug 5 2021 - 00:33
Hei
Dette var kanskje ikke svaret du ønsket å høre, men sånne kollegaer er veldig vanskelig å forandre, fordi de har oftest ikke selvinnsikt i hvordan de selv opptrer og ser derav ikke noe problem med sin egen oppførsel.
Det beste å gjøre er enten å distansere seg veldig til dette mennesket på arbeidsplassen, ha minst mulig med dette mennesket å gjøre eller dessverre å se seg om etter noe annet dersom dette ikke lar seg gjøre.

Et arbeidsmiljø er så viktig for trivsel og man bruker så mye tid av dagen / livet på jobb at det er ikke verdt det å skulle grue seg til å reise på jobb.

Hilsen en som takket for seg når ledelsen ikke tok ansvaret for "kos med misnøye" ansatte på jobb :)
Avatar

Gjenkjennelig, og jeg brukte denne metoden

aug 11 2021 - 16:08
Jeg har opplevd noe lignende med en kollega, der jeg stadig ble utsatt for ulike hersketeknikker, men likte jobben min så godt at jeg bestemte meg for at hun ikke skulle få ødelegge noe for meg. Min erfaring er at man bare kan komme ut av en slik situasjon ved å forsøke å endre seg selv. Jeg begynte derfor å skrive ned episodene jeg ble utsatt for så nøkternt som jeg bare kunne, og presenterte disse for en annen medarbeider på en annen avdeling jeg følte jeg kunne stole på, og fikk da en bekreftelse på at det ikke var meg det var noe galt med, og at oppførselen til min kollega overhode ikke var grei. Deretter tok jeg motet til meg og bestemte meg for å ansvarliggjøre min kollega for sine sårende bemerkninger ved å ta det ved roten fortløpende: "Når du sier dette til meg, tolker jeg det slik at ..... .... Har jeg oppfattet dette riktig, og hvordan kan jeg, ev. vi i fellesskap få samarbeidet mellom oss til å fungere bedre?". Denne metoden virket. Syrligheten hennes avtok, og vi fant ut av det ved å behandle hverandre med respekt, men holde en viss distanse til hverandre.
Avatar

Hei!

sep 24 2021 - 13:55
Det var veldig modig og modent av deg Levina73. En slik tilnærming ville jeg også ha brukt.
Til forsiden