Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ønske om litt kontakt med min sønn

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ønske om litt kontakt med min sønn

aug 13 2018 - 18:31
Er det mulig å bedre relasjon til en voksen sønn som sier han ikke ønsker å ha kontakt, i alle fall ikke nå. Og dette i alle fall ikke nå, har vart i 5-6 år. Han oppgir som årsak at liker meg ikke og trenger meg ikke. Han kan ikke forklare eller oppgi andre årsaker. Han har bodd annenhver uke hos mor/ far frå 12 til 18 år. Er nå kun hos faren/ + ukependler til jobben.
Men kan hende noen som leser dette, ser en logikk i dette og kan få meg til å tenke fornuftige tanker rundt hans valg.
Evt. er der noen som kan dele sin erfaringer med meg.

Dette er et tema som det står svært lite om i litteraturen og sosionom/ psykologer sier at gi han tid, ikke bry deg, ikke tilby hjelp o.s.v.
Avatar

Re: Ønske om litt kontakt med min sønn

aug 16 2018 - 10:13
Du sier lite om bakgrunnen for at han har det sånn, og det vet du muligens heller ikke. Det er vondt og sårt når barna ikke vil ha kontakt, men det er nok ikke helt uvanlig.

Ved å forsøke å sette seg inn i hans sted, kan en tenke på en person som en selv ikke liker. Det kan vel tenkes at du kjenner til et menneske du misliker og kan bruke i et tankeeksperiment. Hvis denne personen absolutt vil ha kontakt, hvordan kjennes det og vil noen forsøk på kontakt fra denne personen kjennes godt?

Forsøk å finne andre ting som kan være innhold i livet ditt, som kan gi deg gleder. Utvikle din selvstendighet, dine øvrige interesser, finn venner du kan dele gleder sammen med. Bevar din kjærlighet til sønnen din i ditt hjerte, så du ikke blir bitter og kan møte ham med respekt og kjærlighet hvis han en dag skulle ønske å ta kontakt.

Avatar

Re: Ønske om litt kontakt med min sønn

sep 5 2018 - 16:51
Hei!
Glad for svar og refleksjoner. Har vært uten nett interesse en tid.
Mitt stoore spørsmål er hvorfor han ikke liker sin mor- jeg ser ingen grunn og på spørsmål til han så er der ingen grunn, alt har vært greit- sier han! og jeg forstår det ikke.
Vi har samme interesse innen friluft og MÅ være tilstede på samme arrangement noen ganger, men der er ingen kommunikasjon. Veldig trist.
Nok om det, jeg ser at den sammenlikningen om å ikke like noen, som du bruker er logisk.
Jeg må bare øve mer, på å ikke være lei meg. Takk
Avatar

Re: Ønske om litt kontakt med min sønn

okt 15 2018 - 01:22
Hei!
Dette er noe som gjør veldig vondt å kjenne på kroppen! Om jeg ikke vet helt hvordan du føler det så kan jeg ikke si annet enn at jeg har det vondt jeg også! Jeg kommer ikke med egne erfaringer eller råd på denne siden, men ønsker gjerne kontakt med deg for å kunne dele erfaringer.
Avatar

Re: Ønske om litt kontakt med min sønn

okt 18 2018 - 23:13
Jeg har fått gode refleksjoner fra siden her, og kjenner at jeg har det litt enklere med følelsene.
I alle fall når vi ikke er på samme sted- for da blir det bare sårt på nytt,..... MEN likevel litt mindre sårt. .
Kjenner når jeg skiver at følelsene ligger rett under overflaten.

Jeg deler gjerne erfaringer med andre.
Avatar

Jeg har heller ikke kontakt med min voksne sønn

des 30 2018 - 19:48
Det er vondt å lese om barn som nå er blitt voksne som velger bort sine foreldre. Jeg har selv en voksen sønn som ikke vil ha kontakt med meg pga at jeg adopterte en hund fra utlandet for 2.5 år siden. I april i år blir det 2 år siden jeg så han hjemme hos mine foreldre.

Han har også sagt at han ikke trenger meg lenger, og det er vondt å få høre noe sånt. Han har heldigvis kontakt med besteforeldrene sine og sin oldemor på min side. Men meg og søsteren sin snakker han ikke med. Hun er naturlig nok sint på han da hun har sett hele prosessen og kjenner alle detaljer. (hun er over 20).

Han har bodd hos meg i alle år frem til han flyttet til sin far pga jobb og utdanning. Etter det har vi fått dårligere kontakt og han har blitt helt ekstrem i sin oppførsel mot meg. Hans far støtter han og oppdateringene jeg får om det som skjer i livet hans er via FB.

Det er ingen i min familie som forstå noe som helst, ike engang hans nærmeste venner som kjenner meg ganske godt skjønner hvorfor han gjør dette.

Jeg stagger følelsene mine men noen dager er jeg helt ødelagt.
Avatar

Re: Ønske om litt kontakt med min sønn

jan 12 2019 - 18:20
Hei.

Er det sånn at han kanskje ikke vil fortelle deg grunnen til at han ikke vil se deg ? derfor du ikke får et skikkelig svar.

Sier ikke at det er sånn det er i deres situasjon, men jeg har selv erfaringer med at jeg hadde problemer med min mor og til tider nektet jeg og se og prate med henne. jeg ga heller ingen gode grunner til henne når hun spurte hvorfor jeg ikke ville se henne. men innerst inne var det mye hun gjorde feil med meg i mine øyne.Avatar

Fjellkvinne

jan 13 2020 - 21:09
Vil gjerne snakke med deg om dette.
Sender en venneforespørsel
Til forsiden