Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Narsissistisk mor?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Narsissistisk mor?

mars 14 2020 - 16:59
Bor sammen med en mor som nekter å innrømme feil og beklage for ting hun gjør og sier. Jeg har forsøkt å prate med hun om det, men som ventet benekter hun for det jeg sier og går rett i selvforsvar. Hun hadde samme problem med sin far, så vet ikke om det kan være noe som har gått ubevisst "i arv". Det er også umulig å få støtte fra andre i huset, utenom min søster som bor i en annen by. Jeg har ingen ønsker om å tilbringe tid med henne da hun konstant klager og er negativ. Noen råd for å komme meg gjennom dette, da jeg dessverre ikke har mulighet til å flytte?
Avatar

Hei

mars 14 2020 - 17:35
Distansere seg? Noe jeg må jobbe litt med framover.
Tenker på deg????
Avatar

Hei.

mars 16 2020 - 10:32
Det høres ut som.min egen mor, bortsett fra det med bare negativitet. Det var også sånn at hun bestemte hvordan vi skulle være også i voksen alder. Roller vi intar privat. Det kan være en blanding av psykopat, narsissistisk. Kanskje sosopat. Jeg har ikke så greie på forskjellen.

Søstren din er heldig som har flyttet ut. Hun får kanskje mange telefoner fra moren din? Det gjelder nok for din mor å holde dere på plass og ha overtaket, slik er det ialefall med min. Det beste hadde vært å flytte, men man må være føelsesmessig klar for det og, og i dag er det gruelig dyrt å bo alene. Du får sperre nummeret hennes, låse døra til rommet ditt, ha mest mulig mat der inne og overleve. Få tak i den støtten du kan. Skrive dagbok og få oversikt over henne, hva hun gjør sier, hva du tenker, føler om det, nrvisstgjøring er veien, selvom det av og til er smertefult. Stell pent med deg selv, egenomsorg. Prøv og finn nye og bedere milijøer som kan støtte. Det finnes mange sentere som har hjulpet meg. Psykodrama kan være bra til å speile deg og henne i en gruppe som skal støtte hverandre. Kanskje det finnes støttegrupper på facebook.
Til forsiden