Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Narsissister

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Narsissister

mai 19 2017 - 15:20
Hei!

Jeg lurer på om noen her har erfaringer med narsissister i nær omgangskrets? Hvordan takler dere isåfall dette, og har dere noen tips til andre i lignende situasjon? Blir gal snart! På forhånd takk for svar.
Avatar

Re: Narsissister

mai 19 2017 - 15:49
Kan du beskrive oppførsel nærmere?
Avatar

Narsissister

mai 19 2017 - 16:32
Jeg har vært borti en narsissist da jeg var tenåring, kan si er ganske enkelt bare å ignorere denne personen for da for han heller henne ikke din oppmerksomhet ,som regel søke jo bare de der ramplyse treffer,
Avatar

Re: Narsissister

mai 19 2017 - 17:57
Narsissisme er blitt veldig "populært" å stemple folk man ikke liker med, men det er ganske få som er så ille at de kan kalles det. Hvis det virkelig er en narsissist du har å gjøre med, bryt all kontakt, er ikke noe annet å gjøre, å være i nærheten av dem kommer bare til å gå ut over helsa di.
Avatar

Re: Narsissister

mai 19 2017 - 18:30
En slik person er veldig like sosiopater, de utnytter, lyver, forteller ville historier så folk skal synes synd på de. Medlidenhet. De er notorisk utro, ser ikke feil på seg selv, er ofte nedstemt, krangler og finner feil på de fleste. Historiene går igjen som regel i barndom, søsken, familie. De utnytter mennesker både fysisk og med og snylte og leve på de. Slike mennesker skal du snu ryggen til og aldri mer se deg tilbake. De er mester på og manipulere og bruke fine ord. De eier ikke empati og følelser for andre. De er som regel ikke av de mest sosiale og de er lynende intelligent.
Avatar

Re: Narsissister

mai 20 2017 - 12:29
Jeg har/hadde en venninne som jeg tidlig skjønte hadde skjulte intensjoner, og jeg er i ferd med å bryte kontakt med henne nå. Hun oppfører seg nøyaktig slik som Solsiden13 beskriver, og jeg føler meg brukt og veldig såret. Føler meg også naiv som faktisk trodde at hun brydde seg oppriktig om meg, så dette er virkelig en prosess. Hun er vel det man kan kalle en covert narsissist.

Men det som er verre er at jeg har en svigerfar som er av den mer grandiose typen. Vi bor heldigvis et stykke unna, så vi omgås ikke daglig. Men nå skal vi snart besøke dem igjen, og jeg sliter skikkelig med å forholde meg til det. Når vi er der så avbryter han meg HELE tiden og kommer med indirekte frekke og sårende kommentarer. De gangene jeg har sagt i fra får jeg virkelig merke det, jeg tror nesten han ser på meg som en trussel som gjennomskuer ham og at han straffer meg for det. Vanskelig å forklare mye, for jeg er redd for å bli "avslørt". Men setter utrolig pris på svarene jeg har fått så langt, og om ikke annet er det litt beroligende at jeg ikke er alene om å ha sånne intense personer rundt meg.
Avatar

Neverendigway

mai 20 2017 - 13:35
Hei :) Når du er på besøk der, prøv og sett deg unna med ryggen til evt. Jeg regner med når han avbryter deg, og snakker over deg, så kommer han framover med kroppen, bruker fingre og lager mye støy rundt seg. Bruker plass. Slike personer skal man snu ryggen til og ikke svare, begynner han og snakke nedlatende til deg, så start en samtale med sidemannen, gjør det fort så han ser han ikke får fullført setningen sin. Et annet råd er og spør andre besøkende om alt fra fin kjole / hår / Avbryt han og ikke møt blikket hans. Jeg tenker på deg ❤️
Avatar

Narsissister

mai 31 2017 - 21:08
Veldig bra tips Solsiden13 tar opp her, (y)
Avatar

Re: Narsissister

juni 1 2017 - 11:02
Takk for det:) Lai21111. Jeg er vernepleier innen dette området :)
Avatar

Narsissister

juni 24 2017 - 18:19
Jeg er oppvokst med en mor som er !!! Det er råvanskelig. Jeg kan ikke kutte henne ut og jeg kan ikke involvere meg for mye. Hun manipulerer og spiller et spill hvor vi alle rundt henne er brikker i spillet som hun er nødt til å vinne. Andre oppfatter henne som sjarmerende og tilsynelatende hyggelig, såklart en del oppmerksomhetssyk på fb, men det er det jo mange som er uten at de har en så ille diagnose. Hun har en fanklubb på fb. *Flying monkeys*som det kalles på fagspråket. Der er folk med på blant annet å henge ut meg uten at de vet det selv. Bestevenninna mi vasket for henne for noen år siden og hun hadde vanskelig for å tro meg når jeg fortalte om detaljene sånn hun egentlig er.,,,mot hva hun viser andre, som feks vaskehjelpa. For hun var jo så blid og hyggelig mot henne. Og så hadde de ikke nær nok relasjon til at venninna mi ble en del av det syke spillet hennes. Men nå tror hun meg etter mange år med å ha hørt på meg, arme kroken <3 og hun har fått lese meldinger min mor har sendt meg og sett hvordan hun har utspilt videre på feks fb og hvordan andre har hengt seg på slik at jeg ser ut som om det er jeg som er narsissisten. Vanskelig å forklare kort. Jeg tar pauser fra henne. Da besøker jeg lite og kommuniserer lite. Er nødt til det i perioder ellers blir jeg syk, rett og slett.
Avatar

å beskyttte seg selv

juni 29 2017 - 13:49
det tipset som solsiden 13 har brukt, har jeg faktisk brukt selv, og det funker, ja. Skal ikke bruke ordet "narsisist" om de personene jeg tenker på, men iallfall er jeg sjokkert over hvor mange mennesker som kun er opptatt av seg sjøl og det de sjøl har på hjertet, og som ikke er det minste interessert i å lytte til andre. Ikke alltid at de snakker direkte om seg selv, det kan gjerne være at de snakker om andre som de prøver å hjelpe også, faktisk, men poenget er at det er de som skal snakke, ingen andre. Det finnes mange slike "pratere" rundt omkring, altfor mange. Ikke mange her i verden har skjønt poenget i dialog.....det er ofte monologer som kommer fram......
Avatar

Kjenner meg ikke igjen

juli 3 2017 - 02:24
Jeg fikk nettopp denne diagnosen som tilleggsdiagnose til depresjon. Jeg kjenner meg ikke igjen i noe av det som står. Jeg er lett krenkbar og unngår derfor å ha nære vennskap. Jeg har aldri vert utro men har opplevd å bli sviktet av utro partnere. Jeg er ikke voldelig og ønsker helst å være helt anonym. Jeg har mye angst og tør ikke gå inn i butikker (kun matbutikk) uten at min ektefelle er med.
Jeg opplever at jeg har mange likheter med en unnvikende personlighetsforstyrrelse. Jeg har lav selvfølelse og er veldig selvkritisk. Når jeg har vert ute og snakket med mennesker kverner hjernen i timesvis i fjor om jeg sa noe som kunne oppfattes som teit, feil eller for bastant. For ti år siden fikk jeg diagnosen sosial angst og psykologen je gikk til da så jeg hadde for lav selvfølelse og for høy selvinnsikt og de ordene har holdt meg oppe i mange år helt til jeg fikk ny jobb i en liten bedrift hvor en ansatt ble mobbet av lederen. Lederen ble til slutt tvunget til å si opp og begynne i en lavere stilling. Dette skjedde etter at jeg sluttet der.
Aner ikke hva jeg skal gjøre nå. Dette er en diagnose jeg aldri hadde ventet å få. Jeg kan ikke snakke med noen om Det, dette blir en livslang løgn jeg må bære alene. Alt vondt jeg har opplevd har blitt berettiget, vel fortjent når man er narsissist.
Avatar

Re: Narsissister

juli 3 2017 - 02:25
Må og si at jeg desverre ikke kan komme med noen råd.
Avatar

Re: Narsissister

juli 16 2017 - 01:39
har vært uheldig å ha ei mor som har narsissistiske trekk + hadde ei venninne . disse personens største kjennemerke er at de ikke har noen "egentlig" smaker og interesser. de bare kopierer dem. så om en narssisist kontrollerer er det ikke det som faktisk kontrolleres som er i fokus, men følelse av innflytelse å makt. og om de kritiserer er det ikke kritikken men kompensering for mindreverdhetsfølelser. det kan godt være sant det de sier, men de er ikke i sannhet... de er ofte sjarmerende fordi de mangler skamfølelse og ikke vet hva som er god og dårlig oppførsel, bare overfladisk. alt hva de sier og "er" er ikke subjektivt ekte. har du familie med denne diagnosen/trekk så ha kun en overfladisk kommunikasjon og vis tydelig at du ikke er til å kødde med. har du en venn som er slik så kom deg vekk og tenk at dette ikke er en "ekte" person. det er mine tips
Avatar

Hei

nov 2 2017 - 12:12
Jeg reagerer litt på at noen sier at de som prater mye er en narcissist, siden det er mange som er prateglade uten at de er narcissister av den grunn, selv om man prater mye om seg selv. Narcissistiske trekk det er noe annet, det kommer i alle grader og vi har alle noe av dette, men det skal mye til for at det tipper over i en personlighetsforstyrrelse. Det viktigste kjennetegnet tenker jeg må være mangel på empati og det at de undertrykker og ødelegger andre(de nærmeste når det gjelder covert narcissister som opererer i det skjulte), at de projiserer egne dårlige egenskaper over på andre, at de mangler innsikt og evnen til å reflektere over egne feil og mangler i relasjon til andre osv.

Jeg er enig i at det beste er å ignorere svigerfaren din. Jeg ville ha fokusert på de andre som er tilstede og gitt lite respons til svigerfaren. Hvis det bare er svigerfar, svigermor og dere tilstede så er det verre å unngå han helt, men da hadde jeg redusert antall besøk til et minimum og kanskje din samboer kan dra alene. Det er sånn jeg har løst det, minimum med kontakt og vissheten om jeg aldri kan forandre personen.

Til forsiden